Search found 1026 matches

by Jonezy
Sat Jan 22, 2022 3:44 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Januar 2022
Replies: 32
Views: 583

Re: Hvad har du spillet i dag? Januar 2022

Spillede Keyper med med Jesper i går. Første gang for os begge.

Keyper er et af spillene fra Richard Breese's Key-serie, hvor Keyflower nok er det mest kendte og som er det eneste jeg har prøvet før uden at det rigtig clickede for mig.

Der er flere finurlige mekanismer i gang i Keyper. For det første er det en slags worker placement, hvor workerne har forskellige farver, som gør at de giver flere actions på specifikke felter. Felterne er så på nogle boards, som kan foldes i en masse varianter og som virkelig er en ret imponerede gimmick. Desuden kan man joine den anden spillers action, hvis man har en arbejder i samme farve og det giver flere ressourcer til begge spillere, hvilket jo altid er ønskværdigt. Man har også en særlig worker som man bruger til at claime et board, og så har man de workers på det board til sin rådighed i næste runde.

Men i bund og er vi ude i noget så traditionelt som at samle ressourcer, bygge bygninger med ressourcerne eller handle med ressourcerne og så finde nogle synergier som kan give dig en masse VPs.

Virkelig interessant oplevelse. Især på pga. de lidt anderledes mekanismer og et spil vi lovede hinanden at spille igen når vi mødes næste gang.
by Jonezy
Sun Dec 26, 2021 10:33 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? December 2021
Replies: 30
Views: 822

Re: Hvad har du spillet i dag? December 2021

Jeg er også røget i Ark Nova hypen. Det startede med at Tom Vasel kaldte det en Terraforming Mars dræber med Zoo tema som han gav en 10'er. Nu er Mr. Vasel ikke lige en go to guide for mig, men det pirrede min nysgerrighed og så begyndte jeg at se videoer af spillet og blev mere nysgerrig. Så nu endte jeg at bruge 1. Juledag på at spille det solo 3 gange på Table Top Simulator (fordi jeg er ikke smart og med på noderne som Taibi... :D).

Det kommer ikke til at erstatte Terraforming Mars for mig, men det kommer til at være et af de mere heavy euroer som jeg godt gider at spille og jeg har lagt en forudbestilling nu.

Alle de unikke kort og puzzlen med at finde synergier i dem giver lidt TM vibes, og det er virkelig lige noget for mig at prøve at få det bedste ud af de kort man har adgang til.

Action selection mekanismen, hvor man har adgang til 5 forskellige aktions kort, som ligger i slots fra 1-5 og så slider ned til 1 når man har lavet aktionen; og hvor ens aktion bliver bedre jo højere slot den ligger i, er en puzzle i sig selv og der skal træffes hårde beslutninger. Man vil jo helst bruge aktionen i slot 5, hvor den er virkelig stærk, men lige nu har man selvfølgelig brug for noget helt andet. Og så kan man også opgradere de forskellige aktions kort undervejs og gøre dem endnu vildere. Masser af lækker hjerne gymnastik her.

Der er også sjov tile-laying med at bygge din zoo med enclosures, unikke bygninger, kiosker og pavillioner. På dit zoo-map er masser af lækre bonusser, som du gerne hurtigt vil have fat i jo, men man skal jo også lige sørge for, at det man bygger passer til de dyr man har tænkt sig skal bo i din zoo.

Og så er der kombo/bonus sjov over det hele, så man kan få sig nogle seriøse ture nogle gange. Man får bonus ting på zoo mappet, på de forskellige tracks og ved at støtte conservation projekter.

Der skal noget til at jeg gider de mere heavy euroer, men tror temaet hjælper mig gevaldigt her og det har virkelig været sjovt at gå på opdagelse i Ark Nova de sidste par dage. Tror det bliver et stort hit, når det bliver nemmere at få fat i. Jeg er i hvert fald ret imponeret.
by Jonezy
Sun Dec 26, 2021 10:03 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Glædelig jul 2021!
Replies: 13
Views: 259

Re: Glædelig jul 2021!

Rigtig glædelig jul allesammen!

Har ikke fået noget pap, men har til gengæld fået et gavekort til Faraos Cigarer, som nok bliver brugt til noget pap. :D

Håber at I har det godt alle sammen og har fået hygget dejligt med familie og venner på trods af åndet virus.
by Jonezy
Sun Oct 18, 2020 9:21 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2020
Replies: 16
Views: 4378

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2020

Har holdt weekend med Carsten og Tommy. Vi fik spillet en masse:

Forgotten Waters: Fantastisk app baseret pirat eventyr. Virkelig underholdende.

Quacks of Quedlinburg: Det spil hader mig, men det er stadig en fornøjelse.

La Isla: Underratet Feld spil, som kan fungere som en 'gamer's filler'.

Carreau: Træ dex spil, som er en slags katapult petanque i mini format. Dejligt dumt.

Valeria Card Kingdom: Machi Koro klonen som faktisk er sjovt. Det er Space Base sådan set også. Take your pick.

Anachrony: Langt resource management hell i flot indpakning med tidsrejser og al muligt. Stadig et langt resource management hell. Ikke et Jon spil.

Marco Polo 2: Jeg synes Marco Polo 1 er en ganske ok medium euro. 2'eren er meget bedre.

Project ELITE:
Realtime terninge hack'n'slash. Stadig sjovt, men elsker det ikke lige så meget som tidligere.

Altiplano: Bag builders er sjove, men Altiplano er ikke helt oppe og ringe. Det har til gengæld suverænt bedste tema.

Sorcerer City: Realtime tile-laying. Masser af gode ideer her og ganske underholdende trods lidt flaws.

Quirky Circuits: Samarbejds Roborally. En overraskende god oplevelse.
by Jonezy
Wed May 27, 2020 3:50 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Maj 2020
Replies: 30
Views: 10116

Re: Hvad har du spillet i dag? Maj 2020

Maracaibo er godkendt og det kommer fra en Great Western Trail-hater... ;) :D
by Jonezy
Sun Mar 29, 2020 1:02 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2020
Replies: 39
Views: 20826

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2020

Carsten (carlei), Tommy (zfire) og jeg tog en omgang Orléans med udvidelser som vores introduktions spil på Tabletop Simulator. Man skal lige vende sig til det, men det fungerer jo. Carsten høvlede os imens vi andre bimlede rundt. Jeg valgte en strategi, hvor jeg ikke tog nogle riddere overhovdet, ja den var ikke god. :D (Men sjovt at prøve af).
by Jonezy
Tue Mar 10, 2020 10:12 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4012
Views: 1274581

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Neumann wrote: Tue Mar 10, 2020 9:40 pm
Jonezy wrote: Tue Mar 10, 2020 4:47 pm Så fik jeg fingrene i en brugt udgave af Nuns on the Run, som i min optik er et rent underratet hidden movement spil. I de fleste hidden movement spil er det som regel én mod rosset og den ene skal gemme sig, men i Nuns on the Run er det opvendt; her er det rosset som skal gemme sig for den spiller som styrer abbedissen og priorinden, så flere får altså lov til at lege gemme i denne papspils gemmeleg istedet for at være kedelig fanger.

Snart nogle år siden jeg har spillet det sidst, så håber at det bliver et kærligt gensyn ved lejlighed.
Det har jeg også altid haft lyst til at spille, men jeg har ikke fået det købt, fordi det skulle være ret kedeligt med alt under 5 spillere.

Når coronaforsigtigheden har lagt sig, er jeg mere end frisk på et spil, og jeg bor ret tæt på Tåstrup :)
Det skal vi da have fundet ud af. :)
by Jonezy
Tue Mar 10, 2020 4:47 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4012
Views: 1274581

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Så fik jeg fingrene i en brugt udgave af Nuns on the Run, som i min optik er et rent underratet hidden movement spil. I de fleste hidden movement spil er det som regel én mod rosset og den ene skal gemme sig, men i Nuns on the Run er det opvendt; her er det rosset som skal gemme sig for den spiller som styrer abbedissen og priorinden, så flere får altså lov til at lege gemme i denne papspils gemmeleg istedet for at være kedelig fanger.

Snart nogle år siden jeg har spillet det sidst, så håber at det bliver et kærligt gensyn ved lejlighed.
by Jonezy
Fri Feb 28, 2020 5:09 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4012
Views: 1274581

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Flippin Vengeful Games...

Nu gik det lige så med at begrænse mig og ikke have de store behov, men så stocker Vengeful fandme Marco Polo 2 og The Crew. Jeg kan godt lide Marco Polo og spillede det for nyligt, hvilket var et kærligt gensyn, så 2'eren bliver jeg nødt til at få fingrene i.

The Crew er det der co-op trick taking spil, som har taget alle med storm og der tænker jeg, at det kunne være en god starter eller afslutter på en brætspils aften. Prøvede det for et par måneder siden, og selvom det ikke tiltalte alle ved bordet kunne jeg godt se potentialet i det.
by Jonezy
Fri Feb 28, 2020 5:03 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Februar 2020
Replies: 35
Views: 12872

Re: Hvad har du spillet i dag? Februar 2020

Gunness wrote: Fri Feb 28, 2020 11:16 am Sidste fredag havde jeg et par kolleger på besøg. Vi varmede op med to spil For Sale, hvorefter aftenens hovedspil, Vindication, kom på bordet. Jeg har haft det stående og fylde (meget) siden Kickstarteren, men havde ikke fundet den rette lejlighed til at få det prøvet. Heldigvis havde min ene kollega både backet OG prøvet og kunne derfor introducere.

Hver spiller er et dumt svin, der er strandet på en øde ø, hvor de skal fortryde deres fortid og bode for deres synder. Noget i den stil. Baggrundshistorien er kun en lille del af spillets omfattende world building, grafikken er vildt indbydende, komponenterne er superlækre, og det får næsten én til at glemme, at det alt i alt er et meget abstrakt spil. Det blander en masse mekanismer (area control, ressourcekonvertering mm) og benytter seks bunker kort, der hver især kan give point og nye evner.
Der er som sådan ikke noget af det, der er voldsomt originalt, men spilletiden er fin og variationsmulighederne er enorme, bl.a. som følge af de mange medfølgende småudvidelser og varianter. Det har dog også sin pris. Æsken er meget pladskrævende, og helheden virker overproduceret. Det er også lækkert at have mange varianter med, men det ender med at virke en smule udmattende, når man åbner boksen og kigger på myriader af komponenter og overvejer, hvor man dog skal starte. Det andet potentielle issue er vinderkriterierne. Spillet starter med to tilfældige vinderkriterier, og når en spiller passerer bestemte punkter på pointtracket, bliver der afsløret et nyt vinderkriterium - der i princippet kan være med til at lukke spillet med det samme. Det er næsten som om, det bliver for kort.
Nuvel, det skal i alt fald prøves igen :)
Jeg har fået prøvet Vindication 3 gange nu og det er faktisk et ret så solidt spil, som jeg rigtig gerne spiller igen. Det er i bund og grund ret traditionelt med at få resourcer og bruge dem til forskellige ting, som giver spillets VP'ere; men det hele er sådan vendt lidt på hovedet. Den ene hoved aktion hver tur får man ved at gå hen til en tile på brættet og din movement er begrænset og den anden hoved aktion er at aktivere et af dine kort (som man kan få ude på de tiles der), som giver dig resourcer og måske en lille ability. Det er ret streamlinet når man lige fanger det. Det er ikke vinderkriterier Jacob mener, men end game kriterier (da det er meget muligt at trigger dem uden at vinde... ;)), som så er meget variable, men dog til at overskue. Jeg tror ikke vi har brugt udvidelser, og tænker også umiddelbart at base spillet er bundsolidt og ikke behøver det lige med det samme.

En ret elegant oplevelse, dog med en portion card draw randomness, som jeg godt kan anbefale. Spil det igen snart Jacob. ;)
by Jonezy
Mon Feb 03, 2020 10:27 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Månedens spiloplevelse januar 2020
Replies: 5
Views: 2890

Re: Månedens spiloplevelse januar 2020

En halv sløj måned, men i det mindste fik jeg spillet nogle seriøst gode brætspil. :)

Cthulhu: Death May Die x2
Gaia Project x2
Junk Art x2
Altiplano x1
Bruges x1
Maracaibo x1
Silver & Gold x1
Slide Quest x1


Cthulhu: Death May Die er bare en top undeholdende dice chucker med simple regler og forrygende gameplay. Gaia Project er blandt de få heavy euros, som jeg gider; det er bare sjovt at prøve at få det bedste ud af din race og jeg bliver ikke pinligt sidst hver gang mere. Junk Art er solid og underholdende stable klodser spil. Altiplano få lov at overleve i samlingen, da jeg faktisk hygger mig ret meget med det, når det endelig ryger på bordet, men noget mesterværk er det ikke (det er Orléans til gengæld... ;)). Bruges er en Feld-klassiker med sjovt multi-use card gameplay. Maracaibo er nok min favorit blandt Pfisters tunge spil og endnu en relativ heavy euro, som jeg godt gider; gameplayet er interessant og sjovt med fedt multi-use card system. Silver & Gold er et hurtig flip'n'write, hvor man skal have tetrisformer til at passe på små skattekort; hyggeligt og hurtigt. Slide Quest er ligesom den der 'kugle maskine' fra fritidshjemmet, hvor man kan dreje en plade horisontalt og vertikalt med en drejeknap foran og en drejeknap på siden, og så skal have en metal kugle igennem en bane uden at ryge i hullerne; her man så bare en ridder på quest og det er co-op med en flipper på hver side af pladen (google det... ;)); virkelig en god griner i en rigtige setting.

Det bedste var sgu nok at dyrke Gaia Project igen (jepper, dice chucker maistroen kan sgu stadig sætte pris på en god euro!), men det var altså også en oplevelse at drikke rødvin og spille Slide Quest med 3 kolleger til teamdag. :)
by Jonezy
Thu Jan 23, 2020 1:21 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4012
Views: 1274581

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Der er dukket flere spil op på dørmåtten de sidste par uger.

Først landede Catacombs 3rd Edition. En 1 mod mange dungeon crawler flicke spil. Det har jeg kigget på i årevis og slog så til, da der var en kickstarter sidste år.

Så havde Snydepels sørme plastic dørerne til Zombicide: Invader, som jeg måtte have; men dem kunne jeg jo ikke nøjes med. Terraforming Mars: Colonies blev tilføjet, så jeg vist nok har det hele til TM nu. Og så så jeg Paul Grogan lave en video stream omkring escape room spil, hvor jeg i chatten spurgte hvor jeg skulle starte henne med EXIT spillene, og her blev jeg anbefalet Abandoned Cabin og Dead Man on the Orient Express, så dem nappede jeg også.

Igår landede så endnu en kickstarter, nemlig party spillet Wavelength, som jeg glæder mig til at prøve.
by Jonezy
Thu Jan 02, 2020 7:54 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Nytårsforsæt 2020
Replies: 15
Views: 7421

Re: Nytårsforsæt 2020

@Stony

Er det hard limit på 6 nye køb kun? Eller er det med shenanigans så du kan modregne dem du sælger og udvidelser tæller ikke med? Det glæder jeg mig sgu til at se... :lol:

Jeg kan til gengæld godt prøve at hjælpe til med shame shelfen. :wink:
by Jonezy
Wed Dec 25, 2019 11:02 am
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4012
Views: 1274581

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Jeg fik det lille 'flip'n'write' Silver & Gold. :) Havde ellers ikke ønsket mig nogle brætspil (plejer bare at købe dem selv, når jeg vil have dem ;)), men vi prøvede Silver & Gold hos nogle venner for et par uger siden og det syntes kæresten åbenbart var sjovt.
by Jonezy
Sat Dec 14, 2019 1:03 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? December 2019
Replies: 31
Views: 11472

Re: Hvad har du spillet i dag? December 2019

Har fået spillet lidt spil den sidste uges tid.

Cthulhu: Death May Die ankom forrige uge og det har jeg allerede spillet 4 gange. Det er en seriøs underholdende co-op dice chucker, hvor man skal prøve at smadre en Elder One fra Cthulhu universet. Jeg elsker variationen, hvor man mikser en episode med en Elder One, hvilket betyder at jeg med et all-in KS pledge (FOMO for life!! :D), hvor jeg har 15 episoder og 5 Elder Ones, kan sætte 75 forskellige baner op. Hver helt er også forskellig med sit eget lille skill træ, som udvikler sig jo mere skør man bliver, så selvom man faktisk bare ruller en masse terninger, føltes det som om man har en masse sjove valg og gameplayet bliver også en smule puzzlely, når man skal løse banens objective. Det får en 9 ud af 10'er for at tilfredsstille mine dice chucking needs på den mest underholdende vis.

Battle Sheep blev spillet på skolen med en kollega og et par børn. Fint lille abstrakt spil med enkle regler. Det må blive en 6 ud af 10 for hurtigt spillet og sikkert også hurtigt glemt.

Igår var Taastrup gruppen så fuldtallige for første gang i lang tid. Da Steen elsker at købe nye spil, men ikke at læse deres regler var vi ovre i at skulle spille noget vi kendte. Det endte med Gaia Project. Det var faktisk for det meste et rigtig kærligt gensyn. Det skal siges, at jeg så absolut ikke er i heavy euro og optimerings puzzles målgruppen (se min kærlighed til at rulle terninger og smadre plastic monstre ovenover), men Gaia er jeg med på. Det skyldes primært asymmetrien i spiller racerne, som gør hvert spil markant anderledes, da man også lige skal løse puzzlen med at få mest ud af de fordele (og ulemper) din race har. Tech træerne er også sjove og generelt kan man gå mange veje i spillet.

På negativ siden er det jo en crunchy euro, hvilket i situationer kan medføre akut AP og dermed kommer min brætspils nemesis nummer 1 i spil, nemlig den forbandede nedetid. Den kunne man så bruge til at regne sine optimerings puzzles ud, men det fungerer ikke skide godt med min spillestil, som oftest ikke er den mest langsigtede. Derfor begynder jeg zone ud, medmindre jeg føler mig med i kampen om sejren (hvilket kræver mindre mirakler og heldige omstændigheder... :lol: ), og så bliver spillet altså for langt for sådan en som mig. Det får en 'muligvis min yndlings heavy euro' 8 ud af 10'er (som nok endda kunne blive en 9'er, hvis spilletid og flow blev forbedret med flere spil under huden).