Search found 29 matches

by jdkj
Tue Sep 26, 2017 9:37 am
Forum: Ugens tema
Topic: Hvordan foretager I indkøb af brætspil?
Replies: 10
Views: 9271

Re: Hvordan foretager I indkøb af brætspil?

Jeg køber spil, når jeg ligger i sengen og lige falder over et spil på telefonen. Jeg køber spil, når jeg er i s-toget på vej til arbejde og endelig får gjort noget ved min indkøbskurv, hvor jeg har samlet lidt i løbet af den seneste tid. Jeg køber spil, når jeg har frokostpause, når jeg lige har fået fri og nogle gange også når jeg er kommet hjem.
Jeg passer dog på med ikke at tage for meget arbejde med hjem og køber stadig flest spil i arbejdstiden. Work-life balance er vigtigt og ja, jeg arbejder med spil.
by jdkj
Thu Jun 08, 2017 11:22 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Spiltest Fog of Love og få en prototype
Replies: 0
Views: 2855

Spiltest Fog of Love og få en prototype

Har du lyst til at blind-teste en tæt-på-endelig udgave af Fog of Love?

Vi får en del kopier i morgen aften (fredag), som vi giver ud til testere. Afhentning af spillet er muligt på Bastard Cafeen.

Eneste betingelse er, at vi får første feedback allerede mandag den 12/6 om aftenen. Vi modtager gerne yderligere feedback efter det også.
Spillet sendes endeligt i trykken den 19. juni, så vi har pres på at fange alle de sidste fejl og uklarheder.

En anden mulighed er at teste sammen med os, da vi vil være på Bastarden fra fredag til søndag, hvor folk kan komme forbi os spille spillet.

Skriv hvis du er interesseret i blind-test (og dermed i at få en prototype kopi) eller almindelig test med os på Bastarden.

Håber vi ses!
by jdkj
Thu Jan 19, 2017 10:36 pm
Forum: Køb, salg og bytte imellem brugerne
Topic: S: Oprydning, alt godt fra hylderne (opdatering 20/8) Nye titler
Replies: 84
Views: 57011

Re: S: Oprydning, alt godt fra hylderne (update 19/1) *mængderabat*

Vil gerne købe Haru Ichiban (træudgaven).
Kan vi aftale noget overlevering i København (fx. via Bastarden)?
by jdkj
Tue Jan 10, 2017 2:48 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Samarbejdespil.
Replies: 15
Views: 10857

Re: Samarbejdespil.

Pandemic synes jeg er kedeligt. Men det er fordi vi mere eller mindre har "knækket" det. Nogle simple tommelfingerregler gør, at du kan spille ret optimalt. Det skal stadig tages enkelte beslutninger, men ellers spiller spillet sig selv. Nogle gange taber man så uden at kunne gøre noget, fordi kortene kommer i en rækkefølge, så det er umuligt at forhindre et nederlag.

Omvendt synes jeg at Robinson Crusoe er et super godt spil. Det er ikke sådan lige at gennemskue, da der er mange muligheder for handling. Det gør det også et væsentligt sværere spil for begyndere at komme ind i. Det har både godt tema/storytelling og god mekanik.

Hvis du skal have lidt let tju-bang, så er Zombicide også fint. Zombierne bevæger sig programmatisk på brættet (de er jo hjernedøde...). Men der er mange af dem. Kan give nogle sjove oplevelser og er let at gå til. Hvis det skal være mere tungt, så er der også mange interessante dungeon-crawl spil, enten med en overlord (slags spilleder, som spiller de onde) eller programmerede monstre. Der er et hav at spil at vælge imellem, alt efter hvor komplekse og helddrevne de skal være.

Håber det er ok, hvis jeg også anbefaler et spil, jeg selv har lavet: Fog of Love er et spil for to spillere, som gennemspiller et fiktivt forhold, som i en romantisk komedie. Der er IKKE mulighed for at en spiller bestemmer, da begge skal tage uafhængige valg. I spillet kan begge spillere vinde sammen, en kan vinde mens den anden taber eller begge kan tabe. Det afhænger af de valg man tager og om man læser hinanden godt nok. Det kommer i handlen om ca 4 måneder og der er snart sidste udkald for preorders (for at få kickstarter udgaven tilsendt). Der ligger et eksemplar på Bastarden, hvis man vil prøve. Ellers har jeg også nogle eksemplarer man kan låne (mod at give feedback...).
by jdkj
Fri Nov 04, 2016 11:50 am
Forum: Indkøb, udsalg og tilbud i øvrigt
Topic: DGT Cube Game timer - Til salg hvor??
Replies: 4
Views: 6213

Re: DGT Cube Game timer - Til salg hvor??

Jeg har to, som jeg købte I Essen i en omgang indkøbsfeber, som jo kan forekomme på messen... Du kan godt købe den ene. Stadig i plastik.
by jdkj
Tue Sep 27, 2016 6:14 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Essen/Spiel 2016 - Hvad glæder I jer til?
Replies: 17
Views: 12406

Re: Essen/Spiel 2016 - Hvad glæder I jer til?

Jens_Hoppe wrote:Udover årets Eklund-spil (Bios: Genesis, Pax Renaissance og en udvidelse til Pax Pamir) har jeg primært kig på disse spil:

Great Western Trail. Sidste års "heavy euro" hit var for mig Alexander Pfisters Mombasa, og hans nye GWT ser mindst lige så stort og uoverskueligt komplekst ud. Jeg glæder mig!

The Last Friday, et en-mod-mange spil i stil med Letters from Whitechapel.

Key to the City - London. Spil fra R&D Games om at bygge det moderne London. Skulle efter sigende ligge tæt op af Keyflower.

Terraforming Mars. Ooh, smukt rumspil. Ser ud til at komme på markedet inden Essen.

Inis. Ja, jeg ved også kun hvad Shut Up & Sit Down har fortalt, men det lød nu meget sjovt. :)

Unicornus Knights, fantasy coop, japansk-style! Kan være det ikke er noget, men jeg er forsigtigt nysgerrig.

Phalanxx. Historisk tematiseret spil fra Bernd Eisenstein (Irongames).

Sherlock 13. Deduktions-micro game!


Dette er selvfølgelig blot toppen af isbjerget, og mon det ikke går som det plejer, at det er nogle helt andre spil jeg ender med at synes om.

Af andre titler nævner jeg i flæng: Overseers, Hanamikoji, Insider, Twins, Russian Railroads: American Railroads, T.I.M.E Stories: Expedition Endurance, A Feast for Odin, Of Dreams & Shadows, Evolution: Climate, Railroad Revolution, Garden of Minions, Yokohama, Solarius Mission, Sola Fide: The Reformation, The Flow of History, Agamemnon, Armageddon, Airborne Commander, Cottage Garden, Kanawaga, og flere andre...
Damnit.... det var lige lidt for meget god inspiration til mit Essen indkøb...
by jdkj
Mon Feb 29, 2016 1:38 am
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4244
Views: 1772587

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

At gå fra "Innovation" til "Lap Dance" er ligesom at gå tilbage fra Age 8 til Age 3. Så det er heldigt at du har et mere fancy Innovation på vej. Måske ender du i Age 9 endda?
Larsine wrote:I dag kom Lap Dance og Musketeer ind af døren, to spil som jeg har fået i bytte for mit Innovation (Iello edition). Jeg synes at Innovation er et fantastisk spil, og jeg er slet ikke sikker på at de to spil lever op til Innovation, men da jeg har kickstartet den nye samlede udgave af Innovation, ville det jo være dumt at ligge inde med to grundspil, selvom de er fra forskellige producenter.
by jdkj
Mon Feb 08, 2016 10:28 pm
Forum: Nyheder og bekendtgørelser
Topic: Så blev det min tur til at starte en brætspilscafé
Replies: 20
Views: 17519

Re: så blev det min tur til at starte en brætspilscafé

Men Jens kommer jo til at se sin kone hele tiden, da de skal lave caféen sammen.
Synes ikke sammenligningen holder.

Jens, du må gøre noget mere for ikke at se din kone, ellers kan du ikke leve op til Netsapiens' level 10 dual-class Merchant / Lone Ranger.
netsapiens wrote:
digter wrote:Jeg bliver den nye Netsapiens!
Jeg kondolerer på dine og din kones vegne :)
by jdkj
Thu Dec 31, 2015 3:19 am
Forum: Smalltalk
Topic: Bøn om hjælp
Replies: 6
Views: 4940

Re: Bøn om hjælp

Stony wrote:Jeg bliver altså nødt til at spørge til hvordan "bluffing" og "cooperative" passer ind i et og samme to spiller spil...? Det lyder ret... modsat rettet.
Fedt du spørger!

Det er semi-cooperative. Altså ligesom spil som Dead of Winter. I DoW får man sin rolle udleveret på forhånd. Man ved ikke, om de andre er modstandere eller samarbejdspartnere, da de kan være enten det ene eller det andet. Men som hovedregel skal der samarbejdes. Forræderen skal holde sig skjult og hemmeligt sabotere kolonien.

I Fog of Love er ens rolle ikke på samme måde strengt givet fra starten, men den formes ved hjælp af de valg man foretager sig (på basis af de kort man nu engang har trukket). De syv Story Ending cards man har på hånden fra starten svarer lidt til roller i DoW (men har flere mulige udfaldsrum). Efterhånden som man spiller, skal man discarde disse kort og man ender med at vælge et kort til sidst. Dette kort vil give dig dine victory conditions. Disse victory conditions kan fx være samlet mængde satisfaction (dvs coop, da begge spilleres satisfaction tæller med), have mere satisfaction end den anden (dvs konkurrence), over-opfylde egne personlighedsmål (mere solitaire orienteret) eller fx knuse den andens hjerte (hvilket svarer til en forræder rolle, da den anden ikke kan vinde.... med mindre den anden foregriber dette ved selv at slå op).

Det forhold man spiller, udvikler sig altid i en eller anden retning. Hvorfor det udvikler sig sådan er ikke entydigt. Der er selvfølgelig bygget en dramatisk kurve ind, så det bliver vanskeligt hen ad vejen. En del afgøres også af tilfældigheder og fejltolkninger. Hvis det går rigtig skidt, er det så fordi den anden er et røvhul (dvs satser på de story ending cards, der er "forræderiske" eller egoistiske) eller er det pga tilfælde i spillet? Denne tvetydighed giver mulighed for flere strategier og tilgange i spillet og dermed også for bluff.
by jdkj
Thu Dec 31, 2015 1:45 am
Forum: Smalltalk
Topic: Bøn om hjælp
Replies: 6
Views: 4940

Re: Bøn om hjælp

Gunness wrote:Det lyder både spændende og originalt - har givet det en thumb. Håber du får nok af dem :D
Tusind tak Jacob.

Det har virkelig rykket med stemmer fra i går til i dag. Der mangler nu ca. 35 stemmer for at komme i top 50, så hver stemmer tæller.
Krydser sådan fingre for, at det går, da det vil være en stor boost for min kickstarter, der vil starte en 3 uger efter det endelige resultat.

PS:
Havde sendt dig en PM via Facebook om afhentning af Trickerion. Men den er sikkert havnet i "andet" mappen.
by jdkj
Wed Dec 30, 2015 10:36 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Bøn om hjælp
Replies: 6
Views: 4940

Re: Bøn om hjælp

APK wrote:Thumbed!
Jeg glæder mig til at se hvordan et to personers cooperative bluffing game fungerer! :-)
Tak for stemmen!

At lave et to personers semi-cooperativt bluff spil har også været den helt store design-udfordring kan jeg hilse og sige :-)

Men det er faktisk lykkedes at få det til at virke. Endda ret godt.

Jeg har fundet på en ny mekanisme, som gør det usikkert, om man spiller coop eller ej. Man har som spiller 7 "Story Ending" cards på hånden i starten af spillet. Hvert kort har forskellige victory conditions. Som spillet udvikler sig, skal man discarde flere og flere af disse kort. Nogle af kortene er coop-orienterede, andre er mere selviske. Der er også mulighed for at være "Heart Breaker".

Man skal læse hinandens spil undervejs for at afgøre hvilke slutninger man satser på og hvilke man kaster bort. Her er der en del mulighed for bluff - hvis man ønsker det.

Det er nogenlunde som i et nyt forhold. Mener den anden det seriøst? Er den anden et røvhul? Tør jeg forpligte mig? Eller skal jeg holde døren åben, så jeg let kan slå op? Som spillet går, bliver valgene mere og mere bindende.
by jdkj
Tue Dec 29, 2015 7:41 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Bøn om hjælp
Replies: 6
Views: 4940

Bøn om hjælp

Kære GG'ere,

Jeg håber det er i orden, at jeg kommer med en bøn om hjælp.

På BoardGameGeek er der en liste med "The most anticipated games of 2016".

Jeg har inkluderet mit spil "Fog of Love" på listen og har brug for jeres hjælp.

Stem her, hvis du vil hjælpe med at få skabt opmærksomhed om spillet: https://boardgamegeek.com/geeklist/2016 ... tem4349556

"Fog of Love" er et forsøg på at lave et markant anderledes spil, som bryder med de gængse temaer og mekaniker inden for brætspil. Det blev kørt første gang på Fastaval 2015 og har siden været præsenteret i Essen, hvor blandt andet Rahdo udtalte, at det var et af de mest innovative spil på messen. Det endte på 10. pladsen på den store GeekBuzz liste på BGG.

Jeg laver en kickstarter den 14. februar 2016 og får i den forbindelse brug for al den støtte jeg kan få, for at få spillet ud i verden.

Du stemmer ved at trykke på "thumbs up" som vist på billedet (og være logget ind på BGG). Spillet har brug for ca. 60-65 stemmer mere for at komme med i finalen i afstemningen.


Af hjertens tak!
Jacob

Image
by jdkj
Mon Dec 14, 2015 8:15 pm
Forum: Indkøb, udsalg og tilbud i øvrigt
Topic: Trickerion: Legends of Illusion - samkøb
Replies: 64
Views: 37195

Re: Trickerion: Legends of Illusion - samkøb

Gunness wrote:.... men da lidt ærgerligt, at du skal vente helt til den 28.? :) Ikke at jeg har noget mod at have det stående, mere hvis du var opsat på at få fat i det.
:-)

Åh, hvis det bare var det eneste spil der artigt ventede på at blive spillet, så ville jeg fluks hente det (selv om jeg kun er hjemme den 22 og den dag skal nå at købe alle mine julegaver). Men nu har jeg en venteliste bestående af jeg ved ikke hvor mange store og små hits. Tror Trickerion godt kan vente lidt endnu ;-)
by jdkj
Mon Dec 14, 2015 11:04 am
Forum: Indkøb, udsalg og tilbud i øvrigt
Topic: Trickerion: Legends of Illusion - samkøb
Replies: 64
Views: 37195

Re: Trickerion: Legends of Illusion - samkøb

Jeg bor på Islands Brygge og arbejder i Ørestaden. Mon ikke vi kan finde ud af noget afhentning?
Jeg vil kunne hente fra den 28. december.

Og tak igen for organiseringen af samkøb!
by jdkj
Wed Dec 09, 2015 3:24 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Pandemic Legacy er nummer tre på BGG. Er det overraskende?
Replies: 22
Views: 12177

Re: Pandemic Legacy er nummer tre på BGG. Er det overraskende?

Men nu er den 8.130. Kan overtage Terra Mystica om en eller to dage...