Search found 10776 matches

by Frouvne
Thu Mar 28, 2024 8:39 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024
Replies: 21
Views: 510

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024

Onsdag holdt vi spilleaften med indlagt påskefrokost. Her blev der spillet Mille Fiori, som jeg har haft holdt lidt øje med. Solidt spil der var meget abstrakt men som jeg bestemt gerne vender tilbage til. Blueprints of Mad King Ludwig var til gengæld ikke min kop the. Jeg havde det stort set på samme måde da jeg prøvede Castles of Mad King Ludwig. Og så sluttede vi aftenen af med Triqueta, der som forventet fungerede langt bedre med tre spillere end med to. Jeg holder mig til mit Coloretto, men Triqueta er da langt lækrere og et spil jeg helt sikkert gerne prøver igen.
by Frouvne
Wed Mar 27, 2024 12:55 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024
Replies: 21
Views: 510

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024

Jeg startede dagen roligt ud med et Knizia-børnespil: Mmm!

Lidt impulsivt fik vi arrangeret en spilledag. Vi startede med to spil Triqueta, som jeg ikke før havde hørt om. Grundmekanismen er velkendt fra Coloretto, der er et spil vi vender tilbage til med års mellemrum. Triqueta er uden sammenligning lækrere udført. Det fungerede dog ikke nært så godt med to spillere. Det kunne være interessant at se, hvordan det fungerer med andre spillerantal. Herefter kastede vi os over War of the Ring: The Card Game, som jeg kun har hørt positive anmeldelser af. Jeg er ret sikker på, at fuld fornøjelse af dette spil forudsætter et langt bedre kendskab til kortene, så jeg er ikke klar til at komme med en egentlig vurdering. Hobitterne fik en meget vanskelig tur. Jeg vil meget gerne prøve det igen og se om det folder sig ud. Og om ikke andet vil det da være værd også at give Co-op og fire spillers versionen en chance. Jeg rystede nederlaget af mig under et spil Crokinole og så tog vi fat på The Battle of Versailles. Her var jeg om muligt lige så meget på hælene, men under spillet fik jeg afklaret det regel-spørgsmål jeg sad tilbage med efter sidste spil. Så nu håber jeg, at det hele glider, når jeg lige får skimmet reglerne igennem en ekstra gang. Aftenen blev sluttet af med Yinsh. Ikke den værste måde at slutte en aften på!
by Frouvne
Mon Mar 25, 2024 3:50 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024
Replies: 21
Views: 510

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024

Til formiddag tog jeg sammen med min datter på endnu en arkæologisk mission i Arkeis. De første to spil har givet en del skrammer og dem bar vi med i dag. Og det var med til at øge sværhedsgraden en del. Selvom der denne gang ikke var nær så mange fjender som i de forrige spil, var vi i den grad presset. Grundet mine traumer var jeg nødt til at følge tæt i hælene på min datter og undervejs fik jeg endnu flere traumer, der bl.a. betød at jeg hver gang gik igennem en dør bankede hovedet imod og påførte mig en skade. Temaet føltes stærkt i dag og vi var nødt til at prioritere hvilke rum vi ville undersøge, så vi ikke skulle løbe tør for ilt. Med held og hårdt arbejde nåede vi akkurat ud af bygningen før vores held og ilten løb ud. Der blev bidt mange negle de sidste runder, hvor alting gerne skulle gå op i en højere enhed.
by Frouvne
Sun Mar 24, 2024 6:07 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024
Replies: 21
Views: 510

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024

Dagen blev indledt med at par spil Sea Salt & Paper. Sjovt nok - og meget tilfredsstillende - syntes jeg faktisk at spillet er blevet endnu mere interessant af den lille udvidelse. Det har taget lidt tid at få det forhold til den - men det har jeg nu.

I løbet af formiddagen har jeg sammen med min datter spillet os igennem det første scenarie i Arkeis. Man føler sig i den grad hensat til en film med Indiana Jones. Der er dog et eller andet der ikke helt stemmer ... skarabæerne er mekaniske. Men den udvikling forventninger jeg vil udfolde sig endnu mere i løbet af spillet, når jeg ser på de medfølgende komponenter. Det var et introduktionsscenarie, så vi blev holdt en del i hånden. Af samme grund til det lidt længere tid, da det samtdig introducerede os til reglerne.

Ved frokosttid fandt vi udvidelsen Arkeis: The Jewel of the Cult frem og spillede den. Jeg havde heldigvis læst lidt på lektien, hvilket udgiveren har gjort til en mere vanskelig opgave end nødvendigt. Men denne udvidelse skal spilles før man går i gang med det egentlige spil (*SPOILER* da der introduceres endnu en karakter, man kan tage med i spillet). Det har været en barsk start. Jeg har primært fået to positive effekter, der giver mig en ekstra terning, når jeg angriber, samt kan ignorere det slag der giver mig selv mest skade og da det er min primære opgave at angribe er det rigtig fint. Til gengæld har jeg fået fem traumer, man også tager med fra spil til spil, så jeg mister en af to aktioner, hvis jeg ikke står sammen med en medspiller, ikke selv kan åbne døre, altid skal slå en terning der giver skade om m.m. Så et par positive effekter - men ikke helt opvejet af de negative effekter. Nå, jeg har forhåbninger om at vi på et senere tidspunkt kommer til at kunne fjerne dem - forhåbentlig går der ikke for lang tid.
by Frouvne
Sat Mar 23, 2024 1:32 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024
Replies: 21
Views: 510

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024

På vores datters foranledning fik vi Forbidden Island på bordet. Det bliver lidt en optimeringsøvelse og vi havde det alt for let hvorfor dette blev endnu tydeligere i dag. Jeg har tidligere skaffet mig af med spillet og det er ikke mig, der har genanskaffet det. Men når det så er sagt er det sikkert et fint introduktionsspil til genren og sikkert et lettere skridt på vejen mod Pandemic for min datter.
by Frouvne
Thu Mar 21, 2024 1:46 pm
Forum: Ugens tema
Topic: Spil vi venter på fra Kickstarter/Gamefound/Backerkit
Replies: 6
Views: 129

Re: Spil vi venter på fra Kickstarter/Gamefound/Backerkit

Gunness wrote: Thu Mar 21, 2024 11:57 am
Frouvne wrote: Thu Mar 21, 2024 9:32 amDer har flere gange været snak om at forbruget af forskellige Crowdfunding-platforme er dalet for flere af os. Det er blevet uforholdsmæssigt dyrt grundet øgede priser, høje fragtpriser og moms, mange af os har efterhånden rigeligt med spil og så har der måske også været lige lovlig mange skuffelser og / eller spil der bare ikke har haft den samme interesse, når de endelig er ankommet.
Jeg er ikke uenig, men vil - som altid - gerne kvalificere ovenstående lidt.
Fragt er blevet møgdyrt, og det er der jo mange real-life årsager til. Moms er bare øv. og selve prisniveauet er både affødt af stigende materialepriser, men nok også stigende forventninger til, hvor labre spillene skal være produceret. Helst minier og metalmønter. Gerne dual-layer boards. Gametrayz ville jo også være rart. Der skal også helst være en separat solo-mode.
Slutprodukterne er helt klart blevet flottere de senere år, og det er jo åbenbart det, der efterspørges. Det er da svært at sige nej til separate spilleræsker, der er lige til at sætte på bordet, i stedet for at fedte rundt med ziplocks, der kan tømmes ud over bordet. Rent visuelt er niveauet også tårnhøjt - og hvem vil sige nej til et velproduceret spil oven i godt gameplay?
Men det, der for alvor hiver prislejet op, er alle udvidelserne. Grundspillet giver næsten altid mest for pengene, men jeg kan jo igen og igen se FOMO'en slå til, så folk hamstrer 2-3-4 udvidelser til et spil, de aldrig har prøvet.

Hvad angår "har rigeligt med spil", så køber vi jo også stadig i en lind strøm i alm. handel?
Og den med at interessen er væk, har jeg hørt mange gange, men aldrig helt forstået - eller også er min smag bare mere statisk :D [...]

Du har fuldkommen ret i at kvaliteten af produkterne generelt er meget højere i dag end da Kickstarter-bølgen først satte ind. Herunder også forventningerne til Gametrayz etc., der alt i alt er med til at gøre det gennemsnitlige spil omkring dobbelt så stort som det havde været inden bølgen først skyllede ind over os. Det er en kedelig sideeffekt.

Jeg skal blankt indrømme, at jeg ofte er en af dem, der falder i fælden med at tilkøbe alt for meget og derfor selvforskyldt gør oplevelsen endnu dyrere. Jeg er nemlig helt enig i, at man oftest får den bedste tilbud ved at holde sig til standard pledget. Men selv det balancerer ofte omkring de 100 dollars og ofte også selvom der er tale om euro.

Jeg må til gengæld melde lidt pas på den med at vi fortsat køber spil i den almindelige handel i lind strøm. Også her er mit forbrug sat væsentligt ned. Ironisk nok kan det at jeg stadig (omend i mindre grad end før) følger med i strømmen af Crowdfunding-spil være med til at holde det nede, da jeg måske får lidt af mit "Kick" ved hurtigt at tilmelde mig nogle projekter, følger dem og så nå at besinde mig inden tiden løber ud og derfor afmelde pledget.

Der er klart spil jeg fuldkommen har haft mistet interessen for, når de ankom. Nogle gange fordi jeg siden har spillet noget tilsvarende tematisk eller mekanisk, nogle gange nok bare fordi tiden er gået og mit fokus har rykket sig. Jeg er f.eks. også typen der helst skal købe en bog for at læse den nu og her ... havner den først på hylden er sandsynligheden for at den bliver læst pludseligt væsentlig mindre end hvis jeg straks går i gang.
by Frouvne
Thu Mar 21, 2024 9:32 am
Forum: Ugens tema
Topic: Spil vi venter på fra Kickstarter/Gamefound/Backerkit
Replies: 6
Views: 129

Spil vi venter på fra Kickstarter/Gamefound/Backerkit

Der har flere gange været snak om at forbruget af forskellige Crowdfunding-platforme er dalet for flere af os. Det er blevet uforholdsmæssigt dyrt grundet øgede priser, høje fragtpriser og moms, mange af os har efterhånden rigeligt med spil og så har der måske også været lige lovlig mange skuffelser og / eller spil der bare ikke har haft den samme interesse, når de endelig er ankommet.

Men det betyder ikke, at jeg ikke har nogle spil jeg går og venter på fra den kant - og det er jeg måske ikke ene om. Jeg tænkte, at det måske kunne være sjovt at se hvad vi venter på og hvad der gør at disse spil alligevel er nået igennem det nåleøje at blive bestilt. For nåleøjet er blevet mindre for mit vedkommende - til gengæld tror jeg at det samlede beløb jeg har ude nok ikke afviger fra hvad der tidligere var fordelt over væsentlig flere kampagner.

Det seneste spil jeg har bestilt er Steam Power af Martin Wallace. Et togspil af Martin Wallace har altid min interesse. At dette er i en lidt lettere ende end AoS og Steam men samtidig på nogen måder minder om dem, gjorde mig ikke mindre interesseret.

Aktuelt er jeg på vej til at hoppe på kampagnen for Wroth. Under andre omstændigheder ville jeg nok ikke have skænket spillet meget opmærksomhed men da det bliver udgivet af Chip Theory Games er det dækket af deres Strategist pledge, så som udgangspunkt koster det mig kun portoen. Og så er jeg faktisk også blevet nysgerrig efter at jeg har læst mere op på det. Fra samme udgiver venter jeg også på The Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era. Det tror jeg, jeg var hoppet på også selvom jeg ikke havde haft et Strategist pledge. Det lyder i mine øren så lovende med et system der deler DNA med Too Many Bones men som alligevel nok er mere tematisk og knap så tungt.

Endeavor: Deep Sea var et let tilvalg for mig, da jeg rigtig godt kunne lide Endeavor. Så kan man jo altid håbe at det viser sig, at det ene er markant bedre end det andet, så jeg kun skal have plads til det ene.

Kelp blev jeg fristet af, da jeg rigtig godt kan lide små to-spillers spil, der kan spilles på en overkommelig tid. De har det lidt lettere med at komme på bordet hjemme hos os. Samtidig lod jeg mig nok også overtale af produktionsværdien der kunne se ud til at blive ret høj.

Legend Academy fik fine anmeldelser, da kampagnen foregik i 2021. Det havde et Too Many Bones-inspireret opgraderingssystem som jeg tænkte var lettere at gå til og kunne være godt at prøve først (da havde jeg endnu ikke fået samlet mod til at prøve Too Many Bones). Siden har der været sået tvivl om spillet nogensinde kommer. Ifølge opdateringerne er der dog stadig udvikling, så jeg har bestemt ikke opgivet håbet.

Arydia: The Paths We Dare Tread var et let tilvalg for mig. Designeren Cody Miller virker super sympatisk og ligesom hans Xia: Legends of a Drift System virker dette også som et originalt spil, han er klar til at investere liv og sjæl i.

Innovation er i mine øjne et af de bedste spil i min samling men jeg har tidligere holdt mig fra at hoppe på kampagner for spillet, da vi stort set ikke har spillet det med udvidelser selvom de står på hylderne. Med Innovation: Ultimate er de enkelte æraer dog blevet udvidet og det fik mig til at tænke at det måske er tid til at genbesøge spillet.

To relativt store (og relativt dyre) solospil har også sneget sig ind i min kø. Spirit Fire mest af alt baseret Orange Nebulas tidligere udgivelser. Jeg turde ikke give dem den kredit, da jeg syntes de kørte en uskarp kampagne på Unsettled. Denne gang lod jeg tvivlen komme dem til gode. Det andet spil (som faktisk også kan spilles af flere men ikke er primært anbefalet til mere end én som jeg har læst det) er Purple Haze. Det kunne være en anledning til at få læst lidt om Vietnam-krigen og virkede interessant.

Endelig valgte jeg at hoppe på kampagnen for Nemesis: Retaliation, da jeg rigtig godt kunne lide oplevelsen med det første spil og dette kunne se ud til at gøre det om muligt endnu bedre. Man har jo lov at håbe. Jeg har ikke selv originalen men kunne godt tænke mig at introducere nogle venner for det og så valgte jeg at gå denne vej for at få større variation i de spil der er i vores spilgruppe.

Endelig har jeg to udvidelser på listen. Obsession: Characters. Grundspillet faldt jeg pladask for så selvfølgelig skulle jeg have udvidelsen - selvom jeg har rigeligt uspillet udvidelsesmateriale til spillet i forvejen. Den anden er Barrage: New Lands der introducerer kort specifikt til to personer, der potentielt kunne sparke lidt liv i dette udmærkede spil!
by Frouvne
Sun Mar 17, 2024 4:27 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024
Replies: 21
Views: 510

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024

I går fik vi taget hul på The Battle of Versailles. Det var udpræget et læringsspil men næste gang forventer jeg, at alt vil glide glat, hvis jeg ellers lige kan få afklaret et enkelt regelspørgsmål.

I dag er der blevet spillet Sea Salt & Paper og så måtte vi igennem tre spil Andor: The Family Fantasy Game før det lykkedes os at besejre det første scenarie.
by Frouvne
Fri Mar 15, 2024 5:15 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024
Replies: 21
Views: 510

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024

Gunness wrote: Thu Mar 14, 2024 1:21 pm[...] Vi fulgte op med Five Tribes, der altid imponerer mig med sine strømlinede regler og dybde i gameplay. Jeg havde ikke så meget held med at kamel'isere de forskellige felter, men hev en pæn bonus hjem på ressourcekort.

Det er absolut ikke the Hotness længere, men gode, solide spil kan også noget. [...]
Ja, det kunne bestemt noget. Jeg får også lyst til at få det på bordet igen, nu da du skriver om det!

I denne uge fik vi Life of the Amazonia. Komponenterne var siden sidst blevet opgraderet, hvilket bestemt gjorde noget positivt for oplevelsen, der jo i øvrigt altovervejende havde været rigtig positiv allerede inden opgraderingen. I denne uge fik vi noget højere scoringer, da vi havde en langt bedre fornemmelse for behovet for specialisering. Det er et spil, hvor man i høj grad sidder med næsen i sit eget område. Behovet for specialisering og det begrænsede antal af de forksellige dyrearter tvinger dog en til at holde lidt øje med modspillerne. Et spil jeg vil tro der vil komme på bordet til de ugentlige spilaftener, når der ikke lige er nogle nyerhvervelser der kræver opmærksomhed, da det er ret let at gå til. Det er også et spil vi ville kunne nyde hjemme hos os, men jeg er ret overbevist om at jeg ikke kommer til at anskaffe mig det, da jeg syntes det er for aggressivt prissat og jeg ikke ville anskaffe mig det uden de opgraderede komponenter.
by Frouvne
Tue Mar 12, 2024 9:13 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024
Replies: 21
Views: 510

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024

Det er fortsat meget sparsomt, at der sker noget på brætspilsfronten hos os. Der er blevet spillet lidt Sea Salt & Paper ... og det er det!
by Frouvne
Mon Mar 11, 2024 1:36 am
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4244
Views: 1773350

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Andrea wrote: Sun Mar 10, 2024 4:21 pm Jeg har netop pakket Wyrmspan op, som jeg har fået i fødselsdagsgave af min betænksomme ægtefælle ... som ved samme lejlighed er blevet advaret om, at jeg kommer til at opføre mig meget irrationelt og besidderisk i et spil med et så gennemført dragetema ;)
Det kan du godt glæde dig til. Jeg overvejer kraftigt helt at lade det overtage pladsen fra Wingspan i min samling og det på trods af at jeg langt bedre kan lide temaet i Wingspan ... og der kan vi jo nok ikke blive helt enige! :wink:
by Frouvne
Sat Mar 09, 2024 1:08 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024
Replies: 21
Views: 510

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024

Vi har haft en alt for rolig uge, når det kommer til brætspil. Men her på Kvindernes internationale kampdag fandt jeg sammen med min datter HerStory frem. Det er et ret lækkert spil at have på bordet, men jeg finder det egentlig lidt problematisk, at jeg anser det for at være et børnespil, hvilket jeg på ingen måde tror har væet den oprindelige hensigt. Men heldigvis bliver man nysgerrig på personerne på kortene og måske er det i sidste ende det der har været den primære mission med spillet. Og så er der mange gode og interessante oplysninger om dem på bagsiden af kortene, så den historiefortælling der følger efter det egentlige spil er måske næsten det man undervejs kommer til at se mest frem til.
by Frouvne
Mon Mar 04, 2024 6:17 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024
Replies: 21
Views: 510

Re: Hvad har du spillet i dag? Marts 2024

Jonezy wrote: Mon Mar 04, 2024 5:05 pm Stop lige Ave Caesar haten. 😉 Den gamle udgave er genial til 10-20 minutters drille ræs. Tag det som en filler og nyd dine blokeringer eller band spilleren der blokker dig langt væk.
Helt enig! Jeg er ikke en af dem, der spiller det 200 gange i løbet af en Viking Con-nat men jeg nyder det hver gang det er på bordet: Koncentreret underholdning fra start til slut!
by Frouvne
Sun Mar 03, 2024 4:05 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4244
Views: 1773350

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Jeg modtog The Battle of Versailles i dag. Det var en af de få ekstremt hurtige Gamefound-kampagner ... men spillet lå sikkert også nærmest klar til at blive trykt under kampagnen, da den tyske version allerede var ude.
by Frouvne
Sat Mar 02, 2024 11:23 am
Forum: Smalltalk
Topic: Nytårsforsæt 2024
Replies: 2
Views: 303

Re: Nytårsforsæt 2024

Jeg har ikke fået sat flueben ved nogle af de spil jeg håber at få spillet i løbet af 2024 i den forgangne måned. Der har dog været spillet spil fra samarbejdskategorien, men de var allerede krydset af i forrige måned og så kom et nyt samarbejdsspil, Perspectives, lige ind og overtog fokus med ti spil. Det er til gengæld allerede ude af samlingen igen, da det er færdigspillet.

Crokinole fik jeg selv hygget mig lidt med, men der er fortsat lang vej til at få spillet med ti spillere i løbet af året.

Spilsamlingen er der ved at blive sorteret lidt mere radikalt i end tidligere. Det er dog en proces, der tager lidt tid. Og så skal de jo lige ud af huset bagefter...

Der kom godt gang i løberiet i februar måned godt hjulpet på vej af 14 dages ferie, hvor jeg kom ud hver anden dag. Nu håber jeg at holde det lidt ved lige i den kommende måneds tid, så jeg kan få en tidlig start på sæsonen i år.

Jeg syntes også jeg fik set en del gode film i måneden der gik. Jeg fik bl.a. set: The Fablemans, Taxi Driver, Léon, Pulp Fiction, Madeleines Paris og fik bl.a. set Troldmanden fra Oz med min datter - en film jeg ikke tror, jeg selv har set før og det var da en positiv oplevelse.

Det vegetariske køkken har det også fint her for tiden. Jeg kan godt mærke at min motivation er høj og jeg syntes jeg har fundet nogle gode kogebøger og fået øje for nogle andre krydderiproducenter, hvilket gør det hele lidt sjovere.

Så alt i alt går det nok bedre med de forsætter der ikke relaterer sig til brætspil ... men det er nu heller ikke så ringe endda! :D