Search found 21 matches

by Johnny Ebsen
Fri Oct 04, 2013 9:45 pm
Forum: Nyheder og bekendtgørelser
Topic: Så skal der laves en Brætspils Cafe.
Replies: 16
Views: 11436

Re: Så skal der laves en Brædtspils Cafe.

Der findes et udemærket og godt initiativ i Berlin omkring en Brætspils cafe. Det viser at det kan lade sig gøre.

http://www.spielwiese-berlin.de/blog/en

Johnny
by Johnny Ebsen
Fri Jun 22, 2012 1:46 pm
Forum: Designerforum
Topic: Endelig, endelig
Replies: 21
Views: 20863

Re: Endelig, endelig

Marcussen wrote:Uli Blennemann...Uli, Uli, Uli... Det eneste jeg kender til ham er at han sendte mig en en-linjes (ubegrundet) e-mail der annullerede min kontrakt på Merchants & Marauders med Phalanx og 1½ års arbejde med at udvikle spillet. Før den dag havde jeg aldrig hørt om ham. Fin fyr. Godt der var andre der havde tillid til spillet.. puha... :lol:
Jeg har egentlig gode erfaringer med samarbejdet med Uli, men jeg ved også at hele situationen omkring Phalanx var ret utilfredsstillende for ham. Før min kontrakt med Queen Games var mine oplevelser med Uli hos Phalanx heller ikke de bedste :? .

Johnny
by Johnny Ebsen
Wed Jun 13, 2012 9:41 pm
Forum: Designerforum
Topic: Udviklingen af Urbanization
Replies: 12
Views: 13198

Re: Udviklingen af Urbanization

Og her et link til reglerne.

http://www.boardgamegeek.com/filepage/7 ... irst-draft

Johnny
by Johnny Ebsen
Tue Apr 24, 2012 2:08 pm
Forum: Designerforum
Topic: Udviklingen af Urbanization
Replies: 12
Views: 13198

Re: Udviklingen af Urbanization

Jeg har lige fået et OK til at poste et par af illustrationerne fra spillet. De endnu ikke finale, finale, som det kan ses af teksten, men det nærmer sig. Øverst er en af 18 forskellige fabrikker, dernæst en af 10 forskellige karakterer of tilsidst en af 18 opfindelser. Håber I kan lide dem ligeså godt som jeg kan :D.
2012-04-24 13h42_11.png
2012-04-24 13h42_11.png (160.39 KiB) Viewed 13047 times
2012-04-24 13h44_29.png
2012-04-24 13h44_29.png (183.63 KiB) Viewed 13047 times
2012-04-24 13h44_12.png
2012-04-24 13h44_12.png (183.07 KiB) Viewed 13047 times
by Johnny Ebsen
Thu Apr 19, 2012 10:10 am
Forum: Designerforum
Topic: Udviklingen af Urbanization
Replies: 12
Views: 13198

Re: Udviklingen af Urbanization

Foppwin wrote:Hvordan havde du lavet din prototype, da du skulle præsentere spillet?
Det nederste af prototype billederne er den prototype jeg præsenterede forlaget. Normalt når alt stadig er temmelig usikker plejer jeg at tegne det i hånden. Jeg spiller derefter spillet i utallige runde mod mig selv. Det foregår sådan at jeg overvejer hvilke strategier der kunne gives og disse bliver tildelt de forskellige af mine splittede personligheder :D . Når jeg så er nogenlunde tilfreds med flowet i spillet, inviterer jeg en ven over og vi spiller et par runder. Derefter er for det meste ændringer til materialet. Når jeg så ikke tror at materialet skal ændres radikalt mere begynder jeg at overføre det til PCen. Her bruger jeg GIMP og OpenOffice. De fleste redaktører siger at det er ligemeget hvordan en prototype ser ud, men jeg er af en anden opfattelse. Når man præsenterer spillet er man nødt til at "hjælpe" redaktørerne med at visualisere hvordan spillet senere kan se ud, og dertil hjælper det at have en prototype der ser godt ud og tager højde for usability.
by Johnny Ebsen
Wed Apr 18, 2012 9:53 pm
Forum: Designerforum
Topic: Udviklingen af Urbanization
Replies: 12
Views: 13198

Re: Udviklingen af Urbanization

Frouvne wrote: Din indledning vækker en smule til eftertanke, når du beskriver hvordan der hverken var penge eller vilje til at købe spil i din barndom. Jeg kan sagtens se hvordan disse begrænsninger kan have haft en positiv indvirkning på kreativiteten men gad vidst hvad det så betyder for vor tids overstimulerede børn og helt konkret tænker jeg selvfølgelig også på mit eget barn, der i hvert tilfælde på den brætspilsmæssige front har været udsat for en noget anden "kur" end den du beskriver...
Jeg tror ikke at der er nogen grund til bekymring. Alle generationer er blevet spået at være en verdens undergang og alligevel er vi trods alt tilfreds med at være dem vi er, eller? Der findes mange måder at udvikle sin kreativitet og jeg tror det vigtigste er at give kreativiteten hos børnene frit løb og ikke forsøge at bremse den med kedelige grunde til at det de har lavet ikke fungerer. Jeg har iøjeblikket et spil til evaluering hos et forlag som jeg har udviklet sammen med min søn, så selvom han bestemt heller ikke har været på spilmæssig sultekur, har han leveret mange af de grundlæggene ideer til spillet.
Frouvne wrote:Tror du, at folk der er bekendte med nummeret vil kunne fornemme den inspiration, hvis de bliver gjort opmærksom på den?
Det tror jeg næppe. Efter et stykke tid fik spillet et eget liv og udviklede sig væk fra den oprindelige ide. For eksempel var der oprindeligt to ekstra runder, hvor byens forfald var inkluderet, som det er beskrevet i sangen, men de blev strøget efter ganske få test runder, da de var et anti-klimaks i spillet.
Frouvne wrote:Endelig syntes jeg det kunne være interessant at høre lidt om hvor radikalt spil-redaktøren gik til værks i forhold til dit design.
Jeg havde en forventning om at der ville blive ændret en del, men til slut må jeg sige at de ting der er blevet ændret er småting. De ting der er blevet ændret var alle mine forslag, på nær en enkelt der kom fra redaktøren (som var et rigtigt godt forslag). Der var i starten en diskussion om tema'et skulle/kunne ændres (til romerriget), men det blev hurtigt fejet af banen (heldigvis). Jeg føler absolut at spillet er mit spil og at det er mig der står til ansvar, når/hvis der kommer kritik.
by Johnny Ebsen
Fri Feb 24, 2012 3:28 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvorfor deltager Danmark ikke ved EM i brætspil
Replies: 6
Views: 4094

Re: Hvorfor deltager Danmark ikke ved EM i brætspil

Stony wrote:Folk glemmer at brætspil gerne må være konkurrencepræget, men man spiller det vel først og fremmest for at have det sjovt og hyggeligt...?
Det minder mig om et rigtigt godt citat af Reiner Knizia: "The goal is to win, but it is the goal that is important - not the winning."
by Johnny Ebsen
Sun Feb 05, 2012 3:03 pm
Forum: Designerforum
Topic: Endelig, endelig
Replies: 21
Views: 20863

Re: Endelig, endelig

Mik wrote:... så de fleste spil præsenteres som pre-produktions-eksemplarer: dvs. med den korrekte grafik (stort set), men ikke i den rigtige kvalitet. Og ofte kan der stadig ske ændringer.
Netop. Spillet der blev vist i Nürnberg er en prototype. Selve brættet bliver stadig ændret så det får et lidt mere venligt udseende og træbrikkerne er endnu ikke færdige, så det er "tilfældige" dele der er brugt. Queen Games har brugt de sidste to uger til at klippe klistre alle prototyperne til Nürnberg :D .
by Johnny Ebsen
Sun Jan 22, 2012 10:07 pm
Forum: Designerforum
Topic: Endelig, endelig
Replies: 21
Views: 20863

Re: Endelig, endelig

Hej Mik
Mik wrote:Hvem har været udvikler på spillet (game editor)?
Uli Blennemann.
by Johnny Ebsen
Fri Jan 20, 2012 12:01 pm
Forum: Designerforum
Topic: Endelig, endelig
Replies: 21
Views: 20863

Re: Endelig, endelig

Hej alle,

tak for de mange lykønskninger. Spillet er et typiskt optimeringsspil hvor man skal forsøge at få det meste ud aktionerne man har. Der er 6 runder, hvor hver spiller har fire aktioner til rådighed (altså sammenlagt 24 aktioner). Chefen hos Queen Games betegnede spillet som komplekst men ikke kompliceret, og jeg syntes det rammer meget godt. Jeg har lagt en del energi i at få spillet balanceret således at det er lige godt med to, tre eller fire spillere, men det må i vurdere når i spiller det om det er lykkedes :wink: .
Jens_Hoppe wrote:På BGG står der endnu ikke så meget om det:
In Urbanization, the players follow the development of a rural area, from the beginning of the industrial revolution to modern times. They guide their villages through hard times and try to attract citizens by building houses. Later, factories are erected and the villages grow into prospering cities.

The player who develops his city most efficiently will be victorious in the end.

Game play in Urbanization includes no random elements, and the game comes packaged with two expansions.
Kan du evt. fortælle lidt mere om spillet? Hvor tungt/tænksomt/komplekst er det? Skalerer det godt med forskelligt antal spillere? Er der nogle mekanismer i det du har lyst til at fremhæve? Den slags...
Det mekaniske er noget jeg forsøger ikke at have i forgrunden. Der findes et par sager jeg ikke har set i andre spil, men det væsentlige for mig er historien jeg forsøger at fortælle, og den baserer på sangen "Telegraph Road" af Dire Straits. Jeg har forsøgt at ramme lidt af stemningen fra sangen, så man mærker i begyndelsen fattigdommen og senere i spillet gælder det om at kunne følge med udviklingen.

Johnny
by Johnny Ebsen
Thu Jan 19, 2012 3:24 pm
Forum: Designerforum
Topic: Endelig, endelig
Replies: 21
Views: 20863

Endelig, endelig

Her er den så....

http://www.boardgamegeek.com/boardgame/ ... banization

Kommer på gaden til Maj, men kan ses i Nürnberg, i Februar.

Johnny
by Johnny Ebsen
Wed Jun 16, 2010 12:36 am
Forum: Smalltalk
Topic: Spilæsker
Replies: 10
Views: 5101

Re: Spilæsker

Da jeg har en god forbindelse til Queen games, vil jeg give kritiken videre til Rajive. Jeg er sikker på at han vil lytte til konstruktiv kritik. Queen games har faktisk sit største marked i USA og jeg tror at box størrelsen er valgt af hensyn til det Amerikanske og Asiatiske marked.

Johnny
by Johnny Ebsen
Fri May 07, 2010 11:21 am
Forum: Designerforum
Topic: Göttingen - Convention for designere
Replies: 5
Views: 7047

Re: Göttingen - Convention for designere

Hej Stony

Da jeg selv har været fast besøger i Gøttingen de sidste 10 år, kan jeg fortælle lidt om hvad du kan forvente.
Gøttiingen er vokset konstant over de 10 år og sidste år var vi 170 deltagere. Forlagsredaktørene der kommer er håbløst overbelastet med mængden af spil de får præsenteret og man kan ikke forvænte alt for meget. Jeg benytter i reglen træffet til at møde andre designere og udvæksle erfaringer etc. Hvis man ønsker at vise sine spil til forlagene er det en god ide at kontakte dem i forvejen og aftale en termin, så er chancen lidt større for at du får den tid der er nødvendig.
Hvis man er heldig og redaktørene forlanger at få tilsendt reglerne (eller sågar en prototype) skal man også huske at direkte efter Gøttingen får de store mængder regler og prototyper tilsendt, så det er en god ide at tænke lidt over hvordan man kan sørge for at redaktøren kan genkende netop dit spil.
MVH
Johnny
by Johnny Ebsen
Fri Dec 18, 2009 10:17 am
Forum: Nyheder og bekendtgørelser
Topic: Ny webshop med brætspil
Replies: 21
Views: 12117

Re: Ny webshop med brætspil

Hvad du også bør have i baghovedet er "Customer awareness" og "Customer retention". Altså hvordan får jeg kunder i butikken. Hvilket medie benytter jeg til formidle eksistensen af butikken? Er det nok at fortælle det i et forum for nørder eller skal fokus mere rettes på familier? Hvis en kunde har besøgt butikken, hvordan sikrer du så at de kommer tilbage? Af egen erfaring (ikke brætspil) er det næmmere at holde på kunder, som at skaffe nye og hvis man har en klart defineret målgruppe er det næmmere at holde på dem. For eksempel hvis målgruppen er cosim spillere, og butikken har et bredt udvalg af cosims er det et godt sted for disse spillere at gøre deres indkøb og så er prisen heller ikke så vigtig, hvorimod en butik med et bredt udvalg af alt kan have det svært ved at fokusere og have et klart budskab.

Håber det hjælper lidt.

Johnny
by Johnny Ebsen
Mon Dec 07, 2009 10:25 am
Forum: Voksenspil
Topic: Store spiloplevelser i små æsker
Replies: 14
Views: 7278

Re: Store spiloplevelser i små æsker

Når der tales om store oplevelser med minimalt materiale må "Werewolf" http://www.boardgamegeek.com/boardgame/25821 være toppen. Et spil som består af 24 kort for 8+ spillere og en spiloplevelse der er svært at få andre steder. Genialt.

Johnny