Search found 310 matches

by glorn
Mon Apr 21, 2014 1:19 pm
Forum: Ugens tema
Topic: 1. og 2.-generations deckbuildere
Replies: 19
Views: 10921

Re: 1. og 2.-generations deckbuildere

grundspillet dominion og med nogle af de første udvidelser er for mig lidt kedeligt. Det er tematisk dødt og når man har spillet det lidt så bliver 90% af spillets beslutninger taget før man starter.

thunderstone har jeg ikke fået prøvet nok til at finde ud af hvor jeg står med det. Der er nogle gode takter hist og her, men jeg syntes ikke det rigtigt er kommet væk dominion nok. advance serien har dog uppet spillet i min bog da der har været mere fokus på kortenes indbyrdes interaktion.

Nightfall har i min bog nogle utrolig gode mekaniker der desværre bliver langt overskygget af nogle dårlige mekaniker. Det med at man spiller i andre spilleres ture og er nød til at tænke lidt frem virker godt, men det har så et rolling wave problem (når man kan spille i spilleren der er lige før ens tur, så kan man på den måde få lov at angribe stort set uden de andre spillere kan nå at stoppe en). Det har også sin måne-mekanisme. Det er på papiret godt, men det opfordrer lidt til fixed setups... sidst af særlige mekanismer er deres wounds/victory-mekanik. At wounds er gode kort er en glimrende ide. Og at de samtidig er de minus point der gør du taber. well det er jo smart. Problemet ligger i at det er hidden-but-countable information. Det gør at spillet let bliver domineret af fingerpegning. Og det leder over i spillets sidste lille problem. Det er ALT for åbent for kingmaking.

et lille forsvar for ascension. Den typiske anke folk har til spillet er det er for tilfældigt. Der hvor det kræver skill er at kunne vurdere og spille tilfældighederne. Det har nogle små designmæssige problemer man kunne tage op som jeg syntes være mere retfærdige. 1. måden spillet slutter på 2. kortenes indbyrdes balance 3. hvordan constructs virker.

Trains er for mig alt for meget dominion til jeg rigtig kan lide det.

dc heroes: the deckbuilding game og penny arcade vs the evil gamers minder utrolig meget om henholdsvis ascension og dominion.

puzzle strike. jeg er ikke 100% solgt, men det er da et ok spil. jeg tror det bliver sjovere igen når man har spillet det en del gange og spiller med andre erfarne spillere.

Core worlds... jeg havde næsten glemt det! Det bliver meget hurtigt meget komplekst, men jeg syntes nu det er rigtig godt!

mht de spil der integrerer deckbuilding. For mig virker det som de stadig lidt mangler at knække koden. Der er rigtig mange forsøg og de fleste har nogle ting som trækker meget langt ned.

mage knight er måske lidt for langt for hvad det kan

a few acress of snow har jeg kun prøvet en gang og det er egentlig ok, men der mangler lidt noget.

rokoko. well... havde der været flere kort af hver "gruppe" så man fik større replayability... så kunne det nok ende med at have været et utrolig solidt spil. fra den ene gang jeg spillede det fik jeg desuden lidt oplevelsen af at var nogle strategier der var lidt bedre end andre og at måden de skulle svares på var den typiske, "jamen, det er jo ok der er noget der er bedre end andet. De andre spillere skal jo bare spollere det". Et designvalg der for mig er det samme som at spille fallit.
by glorn
Tue Apr 15, 2014 10:41 am
Forum: Køb, salg og bytte imellem brugerne
Topic: Påskesalg
Replies: 8
Views: 6954

Re: Påskesalg

pm på star trek, sin city og campaign manager
by glorn
Sat Mar 22, 2014 12:50 am
Forum: Brætspil på iOS
Topic: suburbia
Replies: 0
Views: 3576

suburbia

så vidt jeg kan se er suburbia på tilbud til 3 dollars (19kr plejer det at være i danmark).

men... det er kun til ipad.
by glorn
Mon Mar 03, 2014 12:48 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag - Marts 2014
Replies: 60
Views: 30930

Re: Hvad har du spillet i dag - Marts 2014

har over weekenden fået spillet:

loot
magical athlete
heck meck
timeline (både events og innovations)
battlestar galactica
through the desert
ankh morpork: discworld
og et par stykker mere.
by glorn
Mon Mar 03, 2014 12:33 pm
Forum: Ugens tema
Topic: Dexterity-spil
Replies: 38
Views: 21380

Re: Dexterity-spil

Jeg ville også betegne Via Appia som et behændighedsspil og det var da ganske underholdende.

men forholdene kan også give spil et behændighedselement. at spille through the desert i toget fra Göteborg til københavn på et alt for lille bord hvor der lige nøjagtig er så mange bumb og opbræmsninger til at gøre det spændende. for bare at komme med et eksempel. :D
by glorn
Mon Mar 03, 2014 12:19 pm
Forum: Nyheder og bekendtgørelser
Topic: Bastard Cafe og brætspil i DR
Replies: 12
Views: 8229

Re: Bastard Cafe og brætspil i DR

bo har været lidt mere påvirket end han ser ud. normalt er augustus det spil han kalder Romer-bingo (sagt med jysk dialekt).
by glorn
Fri Feb 28, 2014 6:19 am
Forum: Voksenspil
Topic: Battlestar Galactica: Hvilke modules skal jeg bruge?
Replies: 8
Views: 6269

Re: Battlestar Galactica: Hvilke modules skal jeg bruge?

Hvis gruppen består af spillere der aldrig har prøvet battlestar galactica før, så vil jeg nok dele det op og kun tage basis spillet.
Hvis gruppen består af erfarne brætspillere kan man godt tage pegasus og treachery kortene med. Det gør spillet lidt lettere, men indfører nogle overvejelser som mange erfarne spillere vil nyde.
Men hvis der kun er 1 eller 2 nye spillere vil jeg nok være lidt grovere og sige tough luck og så tage de dele med du og de andre gerne vil spille med. Personligt syntes jeg ikke new caprica gør spillet sjovere og visse dele af exodus udvidelsen er ikke i min smag (hele conceptet med at en spiller kan ryge helt ud af spillet i slutfasen er bare ikke sjov for den spiller)

Det vigtigste for en førstegangsoplevelse med BSG har dog i mine øjne ikke noget at gøre med udvidelser, men noget at gøre med antallet af spillere. Jeg vil kraftigt anbefale at spille spillet 5 eller 6. Dette skyldes at 4 personers spillet har en spiller der går med den "tabende" side halvvejs inde i spillet. Det bliver enten 3 mennesker mod 1 cylon eller 2 mod 2. og der ryger balancen lidt desværre.

en ting der kan hjælpe fra udvidelserne er dog at reglerne for hvad man må sige om sine kort er blevet klarere. så uanset hvad foreslår jeg du læser den del.
by glorn
Mon Feb 10, 2014 3:26 pm
Forum: Brætspil på iOS
Topic: 51st State på vej til iOS
Replies: 2
Views: 4880

Re: 51st State på vej til iOS

nu er jeg lidt nysgerrig.

du skriver iOS og det er jo ikke = ipad. det er = apple produkter.

kan huske hvordan folk hårdnakket mente at der var sagt at lords of waterdeep kun ville komme til ipad pga. der var skrevet det kom til iOS.

Jeg har kun prøvet 51st state med joel en enkelt gang og det var ganske hyggeligt. Det var et af de spil jeg fik fornemmelsen blev bedre jo flere gange du spillede det. primært fordi det gjorde det sjovere at vide hvad man kunne forvente af kort.
by glorn
Mon Feb 03, 2014 2:25 pm
Forum: Ugens tema
Topic: Historiefortællingen i spil
Replies: 9
Views: 6355

Re: Historiefortællingen i spil

jeg har før tænkt lidt over historier i spil. og jeg syntes egentlig der er flere slags historier end dem du nævner.

du nævner spillets egen historie og du kommer lidt på den historie der i spillernes handlinger inde i spillet (dvs hvilke handlinger tager spillerne). Jeg skelner dog og siger at spillernes fysiske reaktioner på spillet er en tredje slags historie. forskellen på den anden og tredje er at det andet er rent spilmekanisk. "jeg flytter min ubåd til sydafrika og bygger en fabrik i kina" og den tredje er beskrivelsen af overraskelsen over et bagholdsangreb eller forræderi. Den fjerde er historier der foregår 100% udenfor spillet, men som gør den enkelte spilgang bliver husket. "hunden pisser på gulvtæppet midt under space alert" for eksempel.

som hovedregel så er jeg lidt imod den bølge af spil der kom der alle skulle være under 1 time lange, fordi for mig er det svært at nå det stadie hvor god historie når at forme sig på så kort tid. selvfølgelig kan der diskuteres små taktiske finurligheder, meeeen.... En af grundene til at jeg ofte fortrækker spil der ligger på den anden side af 1½ time er netop historier.

mht den første kategori (spillets designmæssige historie) glæder jeg mig meget til at prøve Here I Stand. Jeg har haft det ok sjovt med Agents of SMERSH og vil da anbefale det som et godt grineflip.

anden kategori (historie skabt pga spillernes handlinger og valg) så kan jeg rigtig godt lide opbygningsfasen i FFG's Sid Meier's Civilization. Men fik også prøvet Merchants of Venus igår og det er også rigtig godt på det punkt.

i tredje kategori (spillernes reaktioner på hvad der foregår i spillet) så syntes jeg altid at Dungeon Fighter for et godt grin frem.

Den fjerde kategori (ekstern historie til spillet) er svær at finde spil til. men Space Cadets: The Dice Duel laver så meget larm at der ofte kommer en reaktion på det. Næsten alle brætspillere (er mit gæt) vil kunne nævne et eller flere spil de husker på grund af denne kategori.
by glorn
Mon Jan 20, 2014 12:58 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag - Januar 2014
Replies: 72
Views: 36130

Re: Hvad har du spillet i dag - Januar 2014

jeg var også til "gaming in the old mansion" og fik da spillet 3 spil.

space cadets: the dice duel. sjovt, larmende, forvirrende. vi var 8 og det blev lidt mere et spil der handlede om hvordan de 2 hold samarbejdede. Det er et spil som kunne være sjovt at lave en turnering.

alien frontiers: et spil jeg har prøvet en del gange før. (15+ spil). men jeg tror det er første gang jeg har vundet spillet. og jeg vandt tilmed på tiebreaker.

walnut grove: et rigtig godt lille eurogame. har siden fundet ud af at vi spillede lidt forkert. Det har en masse små ting som man som spiller skal balancere. lidt lavt mht interaktion mellem spillerne. men det er ok.
by glorn
Sat Jan 11, 2014 10:34 pm
Forum: Indkøb, udsalg og tilbud i øvrigt
Topic: Forhandlerliste
Replies: 205
Views: 146163

Re: Forhandlerliste

jeg var forbi webhallen.com's fysiske butik i københavn idag. Det er så bare en storefront for deres hjemmeside hvor man kan hente bestillinger. deres udstilling består af 0 brætspil og 10 computer-skærme sat lidt tilfældigt op.

dermed ikke sagt at det er en dårlig butik. hvis man kan finde rundt på deres hjemmeside er deres priser ok i min bog.
by glorn
Sat Jan 11, 2014 10:06 pm
Forum: Nyheder og bekendtgørelser
Topic: Nominering til Hall of Fame 2013
Replies: 18
Views: 11650

Re: Nominering til Hall of Fame 2013

digter wrote:
glorn wrote:Heroquest.

fordi det stadig er den bedste dungeon crawler.
Vil du uddybe det?
så det først nu... meget for sent.

i min bog bør en dungeoncrawler have følgende.

1. godt costumizable dungeon-layout.
2. stigende sværhedsgrad igennem spillet/kampagnen.
3. en følelse af at alle spillerne bidrager noget forskelligt og har lyst til at spille kollektivt.
4. en god balance mellem kompleksitet og fart i spillet.
5. grobund for gode historier der kan fortælles længe efter spillet.
6. character costumization.

for mig rammer spillet tæt på toppen i alle kategorier undtagen den sidste. men i heroquest er costumization lagt på holdet i stedet. med det mener jeg at der er maksimum et af hvert item. hvis du giver øksen til barbaren, så kan dværgen ikke komme højere op end 3 i angreb (uden de særlige artifakter). og så videre.

jeg kan godt lide at spille descent (både 1st og 2nd ed. for er følelsen ret forskellig når jeg spiller det.) og der har da også været et par andre dungeon crawlers derude jeg har kunnet lide. den gang jeg prøvede adv heroquest syntes jeg at spillet var underligt langt pga måden man skulle finde frem til slutrummet på. super dungeon crawler (tror jeg det hedder) fik mig slet ikke ind i spillet, jeg var så frastødt at jeg måske havde lidt svært ved at være objektiv.
by glorn
Sat Jan 11, 2014 9:51 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Dominion - tolkning af kort og regler
Replies: 22
Views: 12737

Re: Dominion - tolkning af kort og regler

Der kan være en ide i at lave selvmål i fodbold. måske ikke for kampen, men hvis man ønsker at lave en statement.

Selvmål
by glorn
Sat Jan 11, 2014 1:19 am
Forum: Voksenspil
Topic: Skjulte/ikke-skjulte "ressourcer"
Replies: 11
Views: 7266

Re: Skjulte/ikke-skjulte "ressourcer"

min oplevelse er at der er tredje type... netop i game of thrones bliver den brugt...
jeg taler om den "skjulte" ressource. Jakob nævnte det i sit svar. hvis noget skal være skjult så lad det være 100% skjult. hvis optjening, hvor mange man starter med og hvor mange man bruger undervejs ikke alle tre er skjult. Ja, så giver det ikke mening. jeg plejer at kalde det et "tællespil. Min reaktion er ofte at koble af og lade spillet sejle. min konkurrence-vilje falder drastisk da de evner det pludselig kræver ikke er strategisk/taktisk kunnen, men bare mnemoteknik.

undskyld den lidt hårde tone og rantlignende måde at skrive på, men emnet er for mig noget der kan vælte en ellers god spiloplevelse for mig. (jeg har ikke noget imod 100% skjult information. lukkede kort med information kan være en super fed mekanik.)
by glorn
Sun Jan 05, 2014 5:55 pm
Forum: Køb, salg og bytte imellem brugerne
Topic: S: Runebound 2nd edition SOLGT
Replies: 4
Views: 3698

Re: S: Runebound 2nd edition SOLGT

tak for en god handel :-)