Search found 29 matches

by Brian
Sat Apr 19, 2008 4:30 am
Forum: Forslag, ris og ros
Topic: Forslag til nyt Logo - hvilket er bedst egnet?
Replies: 59
Views: 38959

Re: Forslag til nyt Logo - hvilket er bedst egnet?

Design, æstetik og smag er jo virkelig noget der kan dele vandene.... :). Nu havde jeg for så vidt ikke de store forventninger til, om hvorvidt mit eget forslag blev godt modtaget eller ej. Jeg gjorde det kun for at hjælpe. Men da jeg læste tråden, om at du søgte et nyt logo, faldt det mig straks ind, at det pudsige ved domænenavnet germangames.dk er, at det er et dansk domæne, om "tyske" brætspil men med et engelsk navn. Det syntes jeg var helt oplagt at lave logoet ud fra disse kendsgerninger.

Jeg synes, at et godt logo til et internetdomæne bør:
1) afspejle hvad det handler om i tekst og design
2) være letgenkendeligt
3) skille sig ud fra mængden
4) enkelt i designet

Da det er et brætspil site også gerne:
5) være "sjovt/pudsigt"
6) med "glade" farver (brætspil har generelt glade letgenkendelige farver).

Der kan muligvis tilføjes flere punkter, men det var vist de vigtigste... Jeg må konstatere, at mit eget forslag ikke har vundet særlig stor tilslutning, men jeg vil da gerne inden du vælger enten nr. 12 eller nr. 14 lige sige min mening om disse... :)

- Nr. 12 er "pænt" - men ganske enkelt for kedeligt. Det giver efter min mening ikke nogen (eller i hvert fald meget ringe) associationer til brætspil. Det ligner et logo til et softwarefirma, og det vil være synd og skam at vælge det.

- Nr. 14 Her er der helt klart bedre overensstemmelse mellem design, og det germangames handler om. Men også det synes jeg er kedeligt - og uoriginalt.

Af de to ville jeg vælge nr. 14, det er det mindst dårlige.... Hvis jeg var dig ville jeg lade tråden stå åben, og pludseligt en dag kommer der sikkert én med en god idé..., hvor man bare tænker - selvfølgelig...! :D

Nu når jeg er i gang. Hvis jeg var dig ville jeg:

A) Bevare forummet under domænenavnet Germangames.dk. Det er efterhånden indarbejdet... Da man hørte det første gang - tænkte jeg - lidt akavet valgt (engelsk,tysk og dansk), men som med Klokkeren fra Notre Dame, så kommer man til at holde af det - og vigtigst - det er forholdsvis let at huske (de 2 G'er)... Jeg synes det vil være forkert at omdøbe sit "barn" - af disse grunde.

B) Lave om på forummets design. Det er "pænt", men ligner tusindvis af andre foradesigns. Det får mig ikke umiddelbart til at associere til brætspil (farverne er alt for kedelige). Jeg sidder ikke som Gæst og tænker. De har virkelig gjort noget ud af det her. Jeg ville lave om på knapper, farver og ikke mindst vil jeg hurtigst muligt få en dansk sprogversion til forummet. Det kan da godt være at nørderne uden problemer kan være med, men det vil virke mere imødekommende og seriøst at fordanske tingene.

Når jeg skriver denne kritik, er det selvfølgelig kun fordi jeg ønsker forummet det bedste - ellers havde jeg ikke skrevet noget... :mrgreen:
by Brian
Wed Apr 09, 2008 1:05 am
Forum: Forslag, ris og ros
Topic: Nyt logo
Replies: 51
Views: 29785

Re: Nyt logo

To forslag:
by Brian
Thu Sep 27, 2007 1:32 am
Forum: Designerforum
Topic: Sparringspartner søges
Replies: 17
Views: 13671

Jeg tilbyder også min assistance ved spiltest... :)
by Brian
Thu Sep 27, 2007 1:29 am
Forum: Designerforum
Topic: Wacky Cars
Replies: 1
Views: 3473

Du siger bare til..., hvis du skal have det afprøvet eller anden form for hjælp... :)
by Brian
Thu Aug 09, 2007 11:53 pm
Forum: Designerforum
Topic: Hvad kunne en god titel være?
Replies: 10
Views: 8945

Spacepower...
by Brian
Thu May 03, 2007 1:14 am
Forum: Designerforum
Topic: Spiltest af Numeracy
Replies: 49
Views: 35178

Undskyld for det sene svar..., men jeg har først set dit indlæg nu. Cirka en uge før sidste indleveringsfrist, var jeg nødt til at tage mig af et mere privat anliggende, som jeg var nødt til at give førsteprioritet og som optog det meste af min fritid de følgende 3-4 uger..., så jeg kom helt ud af rytmen.... :(

Efter det var vel overstået, omend det var en krævende periode, har jeg taget mig et mentalt frikvarter... og stort set ikke beskæftiget mig med spillet. Det tror jeg har været sundt nok, da man til sidst simpelthen går død i éns tankevirksomhed... Så nu tager jeg en "slapper"...., og når motivationen og inspirationen vender tilbage, så giver jeg den en skalle til... Jeg er jo bestemt ikke typen, der giver op så let... Når man tager tingene frem igen - med friske øjne, ser/bedømmer man ofte tingene mere nøgternt - og nye/friske idéer plejer at dukke op...

Lige op til konkurrencen prøvede jeg (....selvfølgelig) en variant, hvis grundprincipper er de samme - og alligevel ikke... Ham jeg prøvede spillet med, og som har prøvet en del af de andre versioner, syntes at det var den hidtidigt bedste. En tand mere enkelt - men stadig med lige så meget spil i - eller mere - som den version i prøvede. Så midt i al modgangen, er der potentielt lys forude...

Men for at svare på dit spørgsmål, så nåede jeg ikke at indsende til konkurrencen pga. manglende tid/energi.

Den sidste "nye" version virker lovende, så forhåbentlig kommer til at ende godt det hele... :)

PS: Helle -> tak for forslagene...
by Brian
Sat Feb 24, 2007 2:40 am
Forum: Designerforum
Topic: Hjemmesider for designere
Replies: 3
Views: 4923

Okay, jeg var lige inde og kigge, og det passede så (heldigvis) ikke helt, der jeg skrev før:
Despite being officially defunct, we will very occasionally add an article or review—the most recent additions are listed below:
Kilde: The Games Journal
by Brian
Sat Feb 24, 2007 2:37 am
Forum: Designerforum
Topic: Hjemmesider for designere
Replies: 3
Views: 4923

Hmm.... jeg har et helt bibliotek af foretrukne links, som jeg har indsamlet igennem tiden.... Skulle jeg nøjes med at udpege et enkelt er der ingen tvivl:

The Games Journal ( http://www.thegamesjournal.com )

Siden bliver ganske vist ikke opdateret længere men indeholder oceaner af uvurderligt læsestof, ikke kun for folk, der kunne tænke sig at lave deres eget spil, men generelt for alle der interesserer sig for brætspil.... Absolut fantastisk side... En side der bør kigges på... :)

bgdf.com er ikke hvad den har været. Jeg kan ikke huske præcis, hvornår de "opdaterede" deres side. "Opdaterede" fordi de lavede om på det hele og værst af alt aldrig formåede at få overført tusinder af (års) indlæg til deres nye forum.... Virkelig en skam, da den "gamle" udgave af bgdf.com var af høj klasse og bød på masser af nyttig læsestof... næsten uanset hvad man søgte på.... Jeg var så skuffet, at jeg siden da stort set kun sporadisk har været derinde.... Og jeg tror også mange andre har haft det på samme måde, da der tilsyneladende slet ikke er samme dynamik som førhen.... Men måske og forhåbentligt kommer den på fode igen.... De brød en meget vigtig grundregel for forumejere...: "Lad være med at slette indlæg, som folk tydeligvis har brugt lang tid på at få skrevet".

boardgamegeek.com er selvfølgelig også god. Når man har en idé til et spil er noget af det første man bør gøre, at vurdere om andre har lavet noget lignende mht. tema, mekanik etc. Iøvrigt er et trick at læse samtlige folks bedømmelser.... Dermed kan man få et lille hint om styrkerne/svaghederne ved de enkelte mekanismer....
by Brian
Sun Feb 11, 2007 5:09 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Øbro Con den 10. februar 2007
Replies: 101
Views: 59119

Tak for sidst.... Det var et rigtigt hyggeligt arrangement i havde fået stablet på benene... :)
by Brian
Fri Feb 02, 2007 2:45 am
Forum: Designerforum
Topic: Spiltest af Numeracy
Replies: 49
Views: 35178

qute wrote:Jeg kender også en som gerne vil prøve det, men han har desværre ikke meget fritid. Hvis du vil fremvise det engang, må du lige sige til, så kan jeg spørge ham om han har tid/lyst.
Det lyder rigtigt godt... og tusind tak for din hjælp!

Jeg vil lige fundere over nye tiltag til spillet, førend jeg melder klar igen. Jeg ved jo af erfaring, at man som regel kun får chancen én gang med de fleste testspillere, omend jeg dog har været heldig, at der har været enkelte, som har haft mod på at prøve det op til flere gange....

En af de væsentligste nyheder i forhold til det spil vi spillede, og som jeg ikke mener var 100% optimalt, er:

-> Da vi spillede, havde Stony et forslag med brug af terninger for angivelse af opgaveplaceringerne. Det syntes og synes jeg faktisk er en simpel og elegant idé... Kortene virker (fint), men skal man have en pointbaseret version, som jeg synes giver en tand ekstra spillemæssigt i forhold til en ikke-pointbaseret version, så virker terningerne som et oplagt og umiddelbart bedre alternativ.... Det kræver så en ændring af labyrintens størrelse fra 7x7 til 6x6. (man kan lave det med 7x7 men bliver nok en for kringlet og unødigt komplicerende løsning).

Fordele:
- Sparer komponenter, hvilket altid er godt
- Spillemæssigt bliver spillet formentligt - grundet den mindre størrelse - en tand skarpere.

Ulemper:
- Spillet bliver måske en tand mere tilfældigt...., men igen det skal prøves

Usikre elementer:
- 6x6 virker assymetrisk i forhold til opstillingen af de 5 lærere. Men omvendt kan de ved setup blot placeres i forhold til terningernes anvisninger, og så vil det sikkert være fint nok alligevel.
- Taktisk/strategisk? Spillet er uanset hvordan man end vender og drejer tingene meget taktisk og ikke voldsomt strategisk (selvom der stadig vil ligge en del subtile strategiske mekanismer i komponenternes udformning...)

En anden idé (og nyhed), jeg har funderet lidt over: I testspillet med Stony og Qute, forsøgte jeg med solo- og fællesopgaver... Det virker jo i og for sig som en god/sjov idé. Og det virkede jo faktisk også ok, men her mener jeg nu at have fundet en væsentlig forbedring: I stedet for at det er en række kort, som angiver din egen "soloopgave", så vil alle opgaver som udgangspunkt være fællesopgaver, men den enkelte professor (svarende til den enkelte spillers spillebriks farve) kan ændre opgaven til en soloopgave forbeholdt pågældende spiller...! Denne ændring vil helt sikkert give spillet en ekstra tricky dimension...., da man så både kan spille på at nå en af fællesopgaverne, ophæve en af modstandernes soloopgaver, eller gøre en af fællesopgaverne til sin egen soloopgave....

Jeg har ikke afprøvet ovenstående....., men jeg tror meget på det.... :)

------

Så de sidste store spørgsmål i spillet er:
1) om 6x6 er en bedre løsning end 7x7?
2) virker den nye idé med skiftende opgavetyper?
3) Hvis ja til 2) og 3) skal der evt. ændres i aktionskortene?
4) Jeg skal i såfald ændre på sammensætningen af talbrikkerne, hvilket er en ubehagelig ting at skulle gøre, da de faktisk har virket perfekt, uden indvendinger af nogen art i mere end et år.... Men selvfølgelig er det bare at sætte sig ned og vælge de rette fra... :)
5) Hvis man bruger differentieret pointværdier, hvilket må være den mest spændende løsning, skal man så bruge en terning for at angive de forskellige pointværdier, eller skal man angive det på selve felterne. Her tror jeg mest på selve felterne, da jeg så ikke behøver flere/forskellige komponenter til at angive de forskellige pointværdier..... Så det allersidste spørgsmål er så: Hvordan skal man i såfald angive det på selve felterne....??

Det lyder enkelt...., men kan man gøre det, så det stadig ser æstetisk ud?

Og så tror jeg spillet er færdigt..... :)
by Brian
Fri Feb 02, 2007 1:55 am
Forum: Designerforum
Topic: Spiltest af Numeracy
Replies: 49
Views: 35178

Helle wrote:Hej Brian

Jeg vil i hvert fald gerne se og prøve, jeg ved dog ikke lige, hvornår og hvordan det kan lade sig gøre....

Men evt kan det være, at der bliver mulighed for at se, omend nok ikke prøve på ´øbroCon hvis du dukker op...

Helle
Hej Helle,

Fuldt forståeligt... Jeg vil mere end gerne komme til øbroCon men vil nok først kunne træffe den endelige beslutning på selve dagen, da jeg her i den forløbne uge allerede har været en del væk fra familien (5 dage), men jeg vil da gøre mit til det... :)
by Brian
Fri Jan 26, 2007 4:46 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Øbro Con den 10. februar 2007
Replies: 101
Views: 59119

Jesper wrote:Desværre står jeg forhåbentlig ned ad bakkerne med carvingski godt bundet fast på fødderne den dag.
Det gad jeg ellers godt... :)
by Brian
Fri Jan 26, 2007 4:04 pm
Forum: Arrangementer
Topic: Øbro Con den 10. februar 2007
Replies: 101
Views: 59119

For at gentage de andre - supergodt initiativ. Jeg håber da det vil blive en tilbagevendende begivenhed.... Jeg tør ikke love noget, da jeg skal tage min familie med på råd, og jeg har allerede lånt en del i "banken" mht. brug af fritid - men ellers ville jeg helt sikker være på...

Så måske.... Og hvis pladserne er optaget, så kunne det da være sjovt nok alligevel at se railroad Tycoon i aktion... og i øvrigt møde folk bag alle brugernavnene.... :)
by Brian
Thu Jan 25, 2007 12:33 am
Forum: Designerforum
Topic: Spiltest af Numeracy
Replies: 49
Views: 35178

Danny wrote:Man kunne fx lave en børnevariant, hvor man udvider med 10 tal/labyrintbrikker i selve spillet - alle spillere har stadig 6 brikker hver. Man skal nu for at kunne løse en opgave besidde et bestemt antal farver fx 5-6 kort med rødt symbol eller et bestemt antal ens tal fx 4,5,6 gange tallet X eller en pokerstraigh fx 1,2,3,4,5 eller 4,5,6,7,8. ....
Sjovt, du nævner det.... En af de talrige varianter der har været op at vende var at udnytte farverne kombineret med tallene på ægte pokervis... 1 par, 2 par, 3 ens etc.... Idéen var så en anden den gang. Så vidt jeg husker fik man så et vist antal point - alt afhængigt af, hvor svær en kombination man havde fået samlet sig blandt sine talbrikker... Kombinationen kunne så omveksles til blokader man kunne lægge ind i labyrinten..... Temmelig kompliceret proces.... Det var helt tilbage i 90'erne... og før pokerbølgen ramte landet... :)
by Brian
Thu Jan 25, 2007 12:25 am
Forum: Designerforum
Topic: Spiltest af Numeracy
Replies: 49
Views: 35178

Og tak til Stony og Qute, der havde lyst til at prøve kræfter med tallene.... Nu er det jo lidt tankevækkende, at Stony - som måske mindst kunne/kan lide matematikken i spillet - rent faktisk endte med at vinde det....! :)

Jeg er jo basalt set enig i Stony's betragtninger, som også er fremkommet af andre, der har prøvet...., så hvis spillet en (lykkens?) dag skulle blive udgivet alligevel, så må det primært være til skolebrug og/eller bekymrede forældre.... Når det så er sagt, så har jeg stadig et lille stearinlys, der brænder henne i hjørnet på den store mørke håndboldhal, der udstråler et lille håb - om end beskedent - om at også andre kunne finde det "sjovt"... Kombinatorikken - i og for sig ikke matematikken - er spillets juvel, og det må der være mere end et par stykker, der vil kunne finde det interessant.....

Arbejdet med sådan noget her er så benhårdt, opslidende, fortvivlende, trættende etc..., at det eneste der kan bære én igennem er denne her tro på, at det rent faktisk kan lade sig gøre.... Mister man gejsten er det slut... Game Over fristes man til at sige....

Jeg har lige brugt et par dage på at lade indtrykkene bundfælde sig. Når jeg har haft disse testspil, som jeg betragter som en stor gave hver gang, så bliver der altid eksperimenteret....

I onsdags var det f.eks. første gang at pointsystemet blev brugt... Hidtil har det været: saml x-antal opgaver og gå til headmaster... Idéen var/er at det kunne gøre spillet endnu tricky'ere i og med, at der var forskel på værdien af de forskellige opgaver... Endvidere var der tilføjet soloopgaver, som kun var forbeholdt for den enkelte spiller... Disse skulle have en højere værdi, som blev endnu højere i løbet af spillet.... Alt sammen på papiret ok, men nu her i bagklogskabens lys, så virkede det, men næste gang vil jeg nok forsøge at gøre dem til en del af de allerede etablerede opgaver..., så når man klarer en af sine soloopgaver, vil man blot få en ny... Fællesopgaverne vil så stadig være dér.... Tricket kunne så være - og som noget nyt - at soloopgaverne fik fordoblet deres værdi til slut.... Og dermed vil man have differentierede værdier for fællesopgaver og for fællersopgaverne i forhold til soloopgaverne.... Det vil så spare spillet for 16 kort + et næsten ligeså stort antal færre opgaver... Det vil måske pille 20 min. af spilletiden, hvilket aldrig skader... Vi spillede et af de længste 3-mands spil jeg har spillet i lang tid..., men hvis man ikke er villig til de her eksperimenter, så får man ikke afprøvet grænserne ordentligt - og man går måske glip af ellers gode idéer, der ellers ville være blevet fundet....

En anden ny idé var hvad jeg vil kalde korteliminationsreglen. Reglen gik ud på, at når man fik taget en opgave, så skulle man samtidigt fravælge et af sine aktionskort... Dermed vil den førende spiller altid have relativt færre aktionsmuligheder end de bagvedliggende spillere... En interessant idé men vi var alle enige om, at den egentlig ikke var nødvendig...

Stony wrote:Jeg tror det kan blive et ganske underholdende spil, hvis bare man enten finder en anden type opgaver end de matematiske. Og dermed også et andet tema for spillet. Eller alternativt helt skærer opgaverne væk, og lader det at bevæge sig rundt på brættet blive til det man skal. Altså ingen opgaver. Vi snakkede om at det f.eks. kunne være et pickup-and-deliver togspil el.lign. hvor man futter rundt med et lille lokomotiv, der så får point for at hente en vare, men endnu flere point hvis den kan blive leveret et sted.
Ja, et togspil er oplagt og kunne måske tilmed være sjovt at spille... :P