Search found 28 matches

by Sifosi
Tue Nov 07, 2017 2:15 pm
Forum: Spillevenner
Topic: Brætspil i Holstebro
Replies: 3
Views: 6019

Re: Brætspil i Holstebro

10 måneder mere er gået, "Brætspil i Holstebro og omegn" er nu på 160 medlemmer.

Det er et solidt stykke over det, som jeg troede ville være muligt at samle i vores herlige by, men der er stadig plads til flere.

Denne uge byder på to spilarrangementer, indtil videre, og næste uge er det den månedlige brætspilsaften på Holstebro Bibliotek, hvor der både er nyheder fra Essen og kage.

Vel mødt!
by Sifosi
Wed May 24, 2017 11:19 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Maj 2017
Replies: 26
Views: 17090

Re: Hvad har du spillet i dag? Maj 2017

Jeg havde inviteret ind til spilaften i Holstebrogruppen i går aftes. Vi endte med at blive 9 i min lejlighed, så det summede herligt af brætspil hele aftenen.

Jeg startede med et spil Adrenalin, som var venligt udlånt af Holstebro Bibliotek. Vi var 4 spillere, hvoraf 2 havde prøvet det før, jeg var ikke en af disse. Efter lidt regelforklaring, havde vi nogenlunde fat i konceptet og tog resten ind via "learning by doing". Jeg endte med at være en alien i kilt (min fortolkning) og samlet mig et maskingevær og en electroscythe til at sprede kaos med.

Det kneb lidt med at få samlet point i starten og jeg må have været langt nede undervejs, men jeg virkede til at være den eneste, som var opmærksom på de point der skulle deles ud efter spillet via skade tildelt stadig levende modstandere. Jeg samlede 10 point ind via denne skade og endte med at vinde med 2 sølle point.

Et virkelig sjovt spil, hvor vi havde masser af sjov med at indgå verdens tyndeste alliancer, tigge for vores liv og bare sprede død og ødelæggelse. Jeg spiller det meget gerne igen.

Herefter skruede vi tempoet gevaldigt ned og nappede et spil Hanabi, mens vi ventede på at det andet bord skulle blive færdigt. Hanabi er et super hyggeligt spil, og vi havde masser af sjov med spillet og de til tider noget håbløse situationer folk blev sat i. Vi endte med 19 point, hvor vi dog indrømmet til tider befandt os lige på grænsen af, hvad spillet tillader af snak, men det er ligegyldigt, Hanabi skal først og fremmest være sjovt, og det var det.

Det andet bord var stadig ikke færdige, så vi nåede 2-3 hænder Love Letter, det kan man altid spille.

Et par stykker havde forladt os, så vi var 7 tilbage til aftenens sidste spil, jeg endte i et spil Pandemic. Vi var 3 spillerede og da der var en ny spiller med, så holdt vi os til medium sværhedsgrad. Meget langt hen af vejen gik vi let igennem spillet, vores kombi af Researcher, Dispatcher og Operations Expert fungerede ganske fint og vi fik relativt hurtigt sat to kure på brættet og var ikke rigtig pressede. Ved spillets afslutning var Europa dog blevet til en stor bakteriebombe og der var en risiko for, at vi ville løbe tør for de blå cubes, men vi gik fint igennem med kun 4 outbreaks.
by Sifosi
Tue Jan 10, 2017 2:52 pm
Forum: Spillevenner
Topic: Brætspil i Holstebro
Replies: 3
Views: 6019

Re: Brætspil i Holstebro

Man kan vist godt *bumpe* sådan et opslag en enkelt gang pr. år? :-)

Vi har netop i dag rundet 95 medlemmer i vores Facebookgruppe, næsten en fordobling siden mit seneste reklamestunt her for 10 måneder siden.

Der er stadig mindst en samling pr. uge og om end det ikke er alle 95 der dukker op, så er det ikke svært at finde folk at spille med i Holstebro og omegn, nærmest uanset hvad du vil spille.

Kig forbi!
by Sifosi
Thu Dec 22, 2016 4:00 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? December 2016
Replies: 32
Views: 19459

Re: Hvad har du spillet i dag? December 2016

Tirsdag var der møde i Holstebrogruppen, der var 5 fremmødte.

Vi starter med et spil Scythe, et spil, som har haft svært ved rigtig at fange mig, mens andre i gruppen har været helt oppe i den lyserøde sky, når det skulle på bordet.

Det var mit 4. eller 5. spil, og for første gang følte jeg, at jeg fik lagt et strategi, og fik den til at fungere så nogenlunde. Vi spillede for første gang med udvidelsen og de to nye racer, men jeg trak det gamle gule traktorfolk i militaristisk udgave og fik scoret mine stjerner på bla. meget hurtigt at få bygget alle mine mechs og at få enlisted mine brikker tidligt. En af de andre spillere skulle gå tidligt, så jeg rushede en afslutning, for at få gjort det færdigt mens han stadig var der og efterlod dermed en stribe point på brættet ved ikke at sprede mig ud. Jeg endte med at tabe med to point til den mest pacifistiske strategi jeg endnu har set, men havde spillet kørt den ekstra runde, som jeg burde have ladet den gøre, så havde jeg klart vundet. I øvrigt en rigtig god oplevelse med spillet, klart den bedste jeg har haft, muligvis influeret af, at jeg næsten vandt for første gang. Jeg skal vist have genovervejet min stilling til at spille det noget oftere.

Herefter var der to som forlod selvskabet og de sidste tre gik i gang med Imhotep, som var mit bytte efter en ferie i Staterne. Jeg har været lidt lunken overfor Imhotep, da det har været og stadig er en letvægts spil i højere grad end jeg havde regnet med. Det viser sig dog her en håndfuld gennemspilninger inde, at spillet kan blive dejligt ondt. :-) Der blev kørt tre forskellige strategier, jeg gik efter Statuekortene, Lars gik efter at fylde Burial Chamber op med hans brikker, men Judith gik hårnakket efter obelisken. Da røgen havde lagt sig, vandt jeg med 3-4 point, men det var meget tæt til det sidste.

Judith forlader os også, og med kun Lars og undertegnet tilbage bliver vi enige om 7 Wonders Duel, som han havde fået af Secret Santa og ikke havde prøvet før, og jeg lærte meget gerne fra mig, da jeg syntes det er et fantastisk spil. I det første spil, hvor Lars altså var nybegynder, gør jeg som enhver god læremester bør gøre og prygler ham på langs, på tværs og fra siden, både science og militær var langt fra at afgøre spillet, men jeg får kørt en effektiv udsultningsstrategi på ressourcer og vinder 83-55 på point, en uhørt pointsum i forhold til hvad jeg tidligere har oplevet.
Lars forlanger omgående revanche og andet spil bliver nærmest en direkte modsætning af det første, jeg har utrolig svært ved at samle ressourcer af nogen afskygning og bliver sultet i knæ. Det lykkes mig at holde nogenlunde trit på de rå point, men Lars sidder på Von Ands pengetank, mens jeg bor på fattiggården, det kombineret med at jeg ikke har sten og at de via hans kort koster 6 mønter pr. styk, fører at jeg til sidst må bøje mig for hans militærmagt.
by Sifosi
Thu Aug 11, 2016 12:17 pm
Forum: Spillevenner
Topic: Ringkøbing skjern området
Replies: 1
Views: 3580

Re: Ringkøbing skjern området

Det er ikke 100% hvad du søger, men så alligevel.

Hvis du finder Facebookgruppen "Brætspil i Holstebro og omegn", så er det en rimelig stor og ganske aktiv brætspilsgruppe. De fleste spilaftener er selvfølgelig i Holstebro, men vi har et enkelt medlem fra Ringkøbing, som til tiden kalder ind til spil, så du er meget velkommen til at joine den gruppe og vente på at han kalder ind.

/Dennis
by Sifosi
Wed Aug 03, 2016 10:15 am
Forum: Voksenspil
Topic: Månedens spiloplevelse juli 2016
Replies: 7
Views: 5802

Re: Månedens spiloplevelse juli 2016

Spyfall: 8
Samurai: 5
Biblios: 4
Hanabi: 4
Battalia: The Creation: 3
Love Letter: 3
Tikal: 2
Mage Wars Academy: 2
The Resistance: 2
Flash Point: Fire Rescue: 2
Bohnanza: 2
Lords of Waterdeep: 2
Settlers of Catan: 2
Survive: Escape from Atlantis: 1
Bang! The Dice game: 1
Guillotine: 1
7 Wonders: 1
Five Tribes: 1
Zombicide: 1
Royals: 1
Colt Express + udv.: 1
Alchemists: 1
Mission: Red Planet: 1

Jeg prøvede som noget nyt, at notere alt jeg spillede i en måned. Det var egentlig sjovt at se det hele på skrift, men nok alligevel ikke noget jeg vil gøre fremover, det gav listen lidt for meget pligtfølelse til.

De røde var nye oplevelser for mig.

Juli gik helt amok i spilarrangementer i vores Holstebrogruppe, der var rigtig mange, som tog værtshatten på, og det blev helt ubetinget den måned nogensinde, hvor jeg har spillet flest spil, og jeg tror den bliver svær at toppe.

Månedens bedste oplevelse var i hård konkurrence Battalia: The Creation, jeg er egentlig ikke den store fan af deckbuildere, men Battalias mix af deckbuilding, areacontrole og bluffing/imtimidering ramte lige hvor det skal for mig, 3 rigtige gode oplevelse jeg havde der med 3 og 4 spillere.

Af de nye spil, tænker jeg især positivt tilbage på Flash Point: Fire Rescue, som genoplivede min lyst til rene Coops, efter jeg er gået lidt død i Pandemic. Alchemists er et fedt deduktionsspil i sin grundform, som binder brugen af en smartphoneapp fint ind i spillet, og giver en nærmest uendelig mængde af puslespil, der skal løses. Når man i øvrigt er beriget med en elev i sit virkelige arbejdsliv, så er det meget underholdende at forgifte sin lærning i Alchemists (ja, jeg ved det, jeg burde skamme mig, men den virkelige elev ville forstå.). Five Tribes havde rigtig meget kørende for en nybegynder, og jeg havde meget svært ved at gennemskue det langt hen i spillet, men jeg ser meget stort potentiale i det spil, ved gentagen spilning, så det ser jeg frem til.
by Sifosi
Tue Jun 14, 2016 9:43 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Juni 2016
Replies: 25
Views: 15091

Re: Hvad har du spillet i dag? Juni 2016

Jeg har længe haft glæde af at læse denne tråd til inspiration, så lad mig også prøve at kaste mig ud i kunsten.

Den månedlige brætspilsaften på Holstebro Bibliotek var i går mandag, igen med et imponerende fremmøde på hele 47 ifølge bibliotekaren.

Første spil var Tokaido, det var en ny oplevelse for mig. Vi var fem rundt om bordet, hvoraf de fire af os var fra vores Facebookgruppe og derfor kendte hinanden på forhånd. Det var en rigtig fin oplevelse, jeg endte med Merchant-rollen, og var derfor på storindkøb i byerne så snart jeg fik chancen, hvilket også gav mig to fulde sæt. Desværre fik Alex via hans priest doneret så afsindig mange penge til templerne, at han endte med at slå mig med to point, men en hæderlig andenplads blev det til. Det var tydeligt, at det for alles vedkommende var første spil, og vi var slet ikke så meget i struben på hinanden, som vi sikkert vel være næste gang det kommer på bordet.

Vi mistede her vores femtemand og de tilbageværende fire blev enige om, at vi skulle spille Hey, thats my fish!. Jeg har tidligere spillet Battlesheep, som jeg var ganske begejstret for. Min begejstring for Hey, thats my fish! var til at overse. Konceptet er cirka det samme som Battlesheep, men de der bittesmå brikker, som vi skulle tage væk, var ikke lavet til voksne fingre, og var et stort irritationsmoment spillet igennem. Spillets højdepunkt var når Thomas via en klisteret finger, forsøgte at trække brikkerne til sig på bedste lystfiskermanér, det fungerede for så vidt fint, men han plejer åbenbart at fiske 20 kilos fisk, så spillets højdepunkt var når han flåede brikker til sig, for at tabe dem og se dem flyve igennem luften! :D Det blev endnu en andenplads, ét skaldet point efter Alex! Der var bred enighed om, at Battlesheep er valget, næste gang vi skal spille den type filler.

En gammel kending, som vi ikke har set i nogen måneder dukkede op, og tilbage på 5 mand ved vores bord hoppede vi ud i Lords of Waterdeep, som er mit favoritspil lige for tiden, og det svigtede på ingen måde. Mænger at trusler, tomme løfter og mandatory quests der fløj hen over bordet var ekstremt underholdende. Min strategi, hvis jeg overhovedet havde sådan en, faldt hårdt til jorden. Jeg sluttede af med at have 7 (læs: SYV) ufuldførte quests liggende og jeg endte som 4 ud af 5, en evighed efter vinderen, Torben. Det var dog stadig aftenens højdepunkt, bare for den ekstreme underholdningsværdi vi altid finder i dette spil.

Der blev lavet et par udskiftninger i spillerne, men vi var stadig fem gamle kendinge og der blev sluttet af med Dixit Odyssey. Det var mit første bekendtskab med nogen former for Dixit. Da mine kreative sider normalt kan ligge en ganske lille og bøjet femøre, gik jeg ind til dette spil med ganske lave forventninger til egne evner, men det gik over alt forventning, og jeg fik på falderebet hentet dagens eneste sejr i hus. Jeg var meget positivt overrasket over Dixit Odyssey, det fungerede super godt, og var masser af latter- og frustrationsodbrud over spillets gang.
by Sifosi
Wed Mar 23, 2016 5:14 pm
Forum: Spillevenner
Topic: Brætspil i Holstebro
Replies: 3
Views: 6019

Re: Brætspil i Holstebro

*Bump*

Facebookgruppen har skiftet navn til "Brætspil i Holstebro og omegn" og har nu 50+ medlemmer, ugentlig spil og generel masser af aktivitet. Vi kan dog altid bruge flere medlemmer, kig forbi.
by Sifosi
Wed Mar 23, 2016 9:35 am
Forum: Smalltalk
Topic: Solstrålehistorien
Replies: 7
Views: 4984

Re: Solstrålehistorien

Først og fremmest, det med ikke at bo i Holstebro, det kan der rettes op på endnu, vi har stadig plads til nye medlemmer. :D

Og ellers tak for de pæne ord, nu er jeg mere læsende end skrivende medlem her på siden, men derfor skulle i nu alligevel vide, hvad en så aktiv og dedikeret side nogen gange kan kaste af sig af sidegevinster.

Vi har naturligvis været heldige med en masse små faktorer, som har passet sammen, men det helt store ryk af nye spillere er kommet takket være folkene på Holstebro Bibliotek, som oven i købet har en ganske fin brætspilssamling til udlån. Så kan man aktivere sit lokale bibliotek på samme måde, så er man langt.
by Sifosi
Tue Mar 22, 2016 2:08 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Solstrålehistorien
Replies: 7
Views: 4984

Solstrålehistorien

Jeg tænker, at jeg vil dele en solstrålehistorie med jer, om hvad denne side har bragt til os i Holstebro.

Og i tænker nok, Holstebro? Dem hører vi da ikke meget til? Nej, det gør i ganske rigtigt ikke, men derfor har Germangames stadig betydet en hel masse for det der nu eksisterer i Holstebro.

Vi spoler uret lige præcis ét år tilbage. I resterne af en gammel facebookgruppe sidder en enlig brætspiller tilbage, kabaler kan der ligges masser af, men der er ikke nogen til at dele oplevelsen med, og er der overhovedet grundlag for en brætspilsgruppe herude?

Der har længe ligget en halvhjertet annonce i ”Spillevenner” på Germangames, men den er ikke rigtig blevet vedligeholdt og der har i øvrigt ikke været reaktion på den i 4 år! Denne dag i februar er der alligevel bid, der bliver spurgt til, om der stadig er liv i gruppen. Den ærlige svar er jo ”nej”, men vi kan da forsøge at skabe lidt liv igen, men det kunne da vært sjovt at komme i gang med at spille brætspil igen.

Der bliver sat en spilaften i stand, kun med to deltagere naturligvis, men alting skal jo have en start, og det var en rigtig fin aften.

Tilfældet vil så, at Facebookgruppen får endnu et nyt medlem ganske kort herefter, der bliver igen sat spilaftener op, nu med hele tre deltagere. De kommende arrangementer bliver aftalt fra gang til gang, da de lige så godt kan passes ind i alle tres kalendere, livet er godt.

I løbet sensommeren 2015 snakker de tre aktive medlemmer af gruppen sammen om, hvad der skal gøres, for at sprede budskabet endnu længere ud og tiltrække flere medlemmer. Navnet på Facebookgruppen kommer til diskussion, navnet har fra gammel tid været ”Ualmindelig glad for pap”, et gennemført fantastisk navn, men ikke et navn, som er særlig nemt at søge sig frem til, når man ikke ved gruppen eksisterer, så navnet bliver rettet til det noget lettere søgbare ”Brætspil i Holstebro og omegn”.

Der var øjeblikkelig jackpot. Gruppen bliver spottet af en brætspilsentusiastisk bibliotekar fra Holstebro Bibliotek, og det sparker for alvor gang i vores gruppe. Der bliver afholdt et brætspilsarrangement på biblioteket med cirka 10 deltagere, hvoraf vi kaprer flere som nye medlemmer til facebookgruppen. Fra dette punkt er både gruppens spilaftener og bibliotekets arrangementer de rene rullesten.

Spilgruppen har nu 50+ medlemmer, hvoraf cirka halvdelen møder op til spilaftener, nogen ofte, andre knap så ofte. Bibliotekets sidste brætspilsarrangement havde over 60 deltagere, og der er endnu et på vej i april. Det er vildt som ting kan ændre sig på bare ét år.

Man kan roligt sige, at spillegruppen og biblioteket har udnyttet hinanden i den allermest positive forstand.
Alt dette var dog aldrig kommet i sving, hvis det ikke havde været for den annonce i ”Spillevenner” på Germangames.dk.

Moralen: Selvom du ikke bor i København, Aarhus, Aalborg eller lignende store byer, så er der altid folk der spiller brætspil, og der er masser af folk, som gerne vil deltage i denne form for uofficielle sammenslutninger, det er bare et spørgsmål om at finde dem og om at lade dem finde dig.
by Sifosi
Wed Sep 09, 2015 9:00 am
Forum: Spillevenner
Topic: Brætspil i Holstebro
Replies: 3
Views: 6019

Brætspil i Holstebro

Der er efterhånden kommet fint liv i vores spilgruppe i Holstebro/Lemvig, vi spiller både hverdage og i weekenden.

Vi har dog fint plads til nye medlemmer, så kig forbi vores Facebookgruppe, vi er helt utroligt flinke.

Søg efter "Brætspil i Holstebro og Lemvig" og meld dig til, vi spiller Game of Thrones på onsdag i Holstebro, og der er stadig ekstra plads rundt om bordet.
by Sifosi
Mon Feb 09, 2015 10:41 pm
Forum: Spillevenner
Topic: Lemvig-gruppe
Replies: 14
Views: 10224

Re: Lemvig-gruppe

Jeg går ud fra, at du er den Boutrup der lige er kommet ind i gruppen? :-)

/Dennis
by Sifosi
Sat Jan 03, 2015 3:47 pm
Forum: Spillevenner
Topic: Lemvig-gruppe
Replies: 14
Views: 10224

Re: Lemvig-gruppe

Jeg giver lige den her et spark, vi kunne godt bruge lidt frisk blod i enten Lemvig eller Holstebro.
by Sifosi
Tue May 27, 2014 8:50 am
Forum: Køb, salg og bytte imellem brugerne
Topic: K: Pandemic On the Brink (gammelt print)
Replies: 0
Views: 1635

K: Pandemic On the Brink (gammelt print)

Jeg er på jagt efter On The Brink udvidelsen til Pandemic, det skal være det gamle tryk, da jeg allerede har grundspillet.

Jeg er både interesseret i en brugt version eller evt. link til en webshop, som stadig stadig sælger det gamle print, jeg har været på jagt på diverse webshop uden held, men måske jer har overset en?

/Dennis
by Sifosi
Fri Nov 18, 2011 12:45 am
Forum: Køb, salg og bytte imellem brugerne
Topic: Lån-et-spil tråden
Replies: 147
Views: 120478

Re: Lån-et-spil tråden

Det har jeg ikke nej, men hele min spilsamling kan beskrives som: Puerto Rice og Warcraft the board game, og så får jeg inden for overskuelig fremtid Tikal..

Jeg er forholdsvis ny i ehh.. voksen brætspilsverdenen og mine spilvenner som ejer en 3-4 spil bor i Aalborg, så det er heller ikke så ofte jeg får dem spillet..