Hvad har du spillet i dag? November 2017

Kommentarer, spørgsmål og husregler.
Brugeravatar
goldbaek
25+ indlæg
25+ indlæg
Indlæg: 32
Tilmeldt: man sep 12, 2016 10:39 am
Geografisk sted: Vallensbæk

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf goldbaek » tirs nov 14, 2017 12:10 pm

I går fik vi endelig spillet Pandemic Legacy Season 1 færdig! Det har været en lang, sej kamp at komme igennem - ikke pga selve spillet, men fordi halvdelen af spilgruppen mistede interessen undervejs og ikke rigtig fik meldt ud, at de egentlig ikke gad mere. Men den oplevelse har været det hele værd! Fedt, fedt spil med nogle super cool wow-oplevelser undervejs. Og nu venter Season 2 så på hylden... :D

Derudover får jeg spillet Gloomhaven fra tid til anden. Det har lidt under den lange setup-tid, og det faktum at det fylder rigtig meget på bordet, men nu har jeg fået Broken Token's organiser og det hjælper gevaldigt. Det kan til tider føles en smule repetitivt (mht hack n' slash), men historien og intensiteten ved "deck-burn-out" (ved ikke lige hvad jeg ellers skal kalde det), gør at jeg egentlig ikke tænker så meget over hack n' slash-delen. Og så er det fantastisk med en fantasy-verden, der absolut ikke minder om noget andet.
Billede

Brugeravatar
Andrea
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Indlæg: 3739
Tilmeldt: fre sep 01, 2006 11:51 am
Geografisk sted: Roskilde

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf Andrea » ons nov 15, 2017 11:06 pm

I mandags - og mandagen før - spillede jeg Mage Knight sammen med Jazz, cjen og Cosworth. En ganske hyggelig oplevelse. Jeg synes dog, at Mage Knight lider lidt under ret omfattende særregler, som ikke altid er lige lette at gennemskue/huske, ligesom man konstant mangler handlinger - især i forhold til move. Sidstnævnte kunne man måske løse ved at lave en husregel om at øge hand limit med et kort.

Brugeravatar
Stony
5000+ indlæg
5000+ indlæg
Indlæg: 7564
Tilmeldt: tors jun 22, 2006 11:40 am
Geografisk sted: Taastrup

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf Stony » tors nov 16, 2017 10:21 am

Jeg var en tur forbi Bastard Cafe, for at prøve "Testing Tuesday", som er et arrangement, hvor folk kan medbringe deres prototyper, og få dem spillet af andre og få lidt feedback. Jeg havde ikke selv noget med, men jeg har længe haft lyst til at prøve det af, for at se hvad det nu er for en størrelse.

Jeg fik prøvet tre forskellige prototyper, der ikke gjorde det store væsen af sig. Det bedste var en Roborally inspireret prototype, med et par twists.

Jeg var positivt overrasket over hvor pænt besøgt cafeen var. Jeg var i sin tid blandt skeptikerne i forhold til konceptet omkring en brætspil cafe, men samtlige borde var i gang. Selv de to baglokaler var fyldt op. Der var enkelte borde, hvor der sad en enkelt person og kiggede i nogle regler, men størstedelen af bordene var faktisk fyldte. Det var dejligt at se.
Sidst spillet:
Billede

Brugeravatar
Gunness
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Indlæg: 4184
Tilmeldt: ons okt 18, 2006 11:26 am
Geografisk sted: 2770

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf Gunness » tors nov 16, 2017 10:36 am

Nu har jeg efterhånden været på Bastarden en del gange, og jeg har aldrig oplevet, at der ikke var mere eller mindre fyldt.

Men de har også været rigtig gode til at få fat i "almindelige" mennesker, dvs. ikke-gamere. Der er hyggeligt, der er en udmærket café tilknyttet, og der er altid nogen, der kan hjælpe dig i gang med noget. Hvis man ser på, hvad der bliver spillet, er der også en pæn andel af "standard"-spil, dvs. Ticket to Ride, Bezzerwizzer etc., som nok også gør det lettere at få de brede masser ind.
Bestilt: Root, Detective, Azul, Photosynthesis, 7th Cont., Argent: The Consortium 2.ed, Alexandria, Lucidity, Triplock, 1066, Mythic Battles: Pantheon, Brass, Petrichor, Rising Sun, Impulse 2.ed, Tao Long
Seneste: Five Tribes, Tortuga 1667, 7th Continent

Brugeravatar
Larsine
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Indlæg: 3284
Tilmeldt: tirs aug 14, 2007 5:45 pm
Geografisk sted: Sorø

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf Larsine » fre nov 17, 2017 12:46 am

Som Bo Thomasen sagde da andre folk kritiserede visse spilcafeers spilbibliotek for at have for meget trivia, Ludo og Matador: The magic is in the mix.

Brugeravatar
Goblen
500+ indlæg
500+ indlæg
Indlæg: 976
Tilmeldt: man nov 26, 2012 4:48 pm
Favoritspil: Castles of Burgundy, Terra Mystica, Battlestar Galactica, Dead of Winter, Kingsburg, The Gallerist, The Resistance, Shakespeare
Geografisk sted: Lundby
Kontakt:

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf Goblen » fre nov 17, 2017 12:45 pm

I går var jeg med Dansk Røde Kors i Nørrebrohallen for at støtte op om Fællesskab Nu der handler om vi alle basalt set indeholder de samme (gode) værdier og lære nye mennesker at kende. Havde fået seks store borde og der var masser af brætspil.

Fik selv prøvet et spil Hey! That's my Fish med en lille pige og hendes mor. Pigen smadrede os andre, og vandt stort. Fik også prøvet et spil Kingdomino, og også her fik jeg mega smadder. Men alt i alt en stor succes, hvor jeg fik hilst på masser af mennesker (bl.a. en ældre herre der samlede på Matador i alle mulige forskellige versioner - ret så interessant).

Brugeravatar
Jonezy
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Indlæg: 1184
Tilmeldt: tors mar 10, 2011 7:32 pm
Favoritspil: Castles of Burgundy, Hansa Teutonica, Orléans og Terraforming Mars er mine mere euro-orienteret favoritter, men jeg er total omni-gamer og spiller stort set alle slags spil til stor fornøjelse. Holder blandt andet også meget af hyggelige fillers og CMoN terninge-fjol.
Geografisk sted: Taastrup (København)

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf Jonezy » lør nov 18, 2017 11:38 am

Fik afprøvet et par af de nye hotte titler igår ved vores fredags spilaften.

Carsten og jeg tyvstartede med en 2-spiller Altiplano, da vi som ret store Orléans tilhængere (især med udvidelser) bare måtte prøve Reiner Stockhausen's nyeste bag-builder hurtigst muligt. Jeg kan rigtig godt lide bag-builder mekanikken, hvor man trækker nogle chits, som man skal bruge til at aktivere forskellige actions med og så må man prøve at få bygget sin bag efter, hvilke actions man tror, man vil bruge mest. Det betyder også at hver eneste lille tur bliver en lille puzzle, hvor man skal prøve at få brugt de trukne chits på den bedst mulige måde. Det giver et sjovt og interessant gameplay, som jeg virkelig holder meget af.

Jeg spiller Orléans rimelig casual og intuitivt, hvor jeg prøver at finde nogle sjove bygningskomboer og ser hvad der sker. Det plejer at give hæderlige resultater med en sejr i ny og næ. Sådan kan man IKKE spille Altiplano! :lol:

I Altiplano handler det om at få adgang til de point-givende ressourcer, men dem kan man ofte ikke bruge til så meget, så man skal så også prøve at få dem ud af sin bag. Det gør man ved at opfylde kontrakter eller putte dem i sit lager, som næsten er et spil i sig selv at fylde op på den mest givtige måde. Desuden kan man kun lave actioner, hvor ens meeple står (ud af 7 felter) og ofte kan man kun rykke den 1 eller 2 gange i en runde, så det skal times ordentligt. Der skal altså optimeres og planlægges noget mere grundigt i Altiplano end i Orléans, så hvis man er til den slags vil man nok foretrække Altiplano fremfor Orléans.

For mig vil jeg nok altid foretrække Orléans, men min nysgerrighed er tændt og jeg vil vildt gerne udforske og blive bedre til Altiplano, så det skal klart spilles noget mere over det næste stykke tid. På den lange bane håber jeg også, at Altiplano kan fungere som en slags change of pace, når jeg har lyst til at bag-builde og har spillet for meget Orléans.

Steen og Jan dukkede op, hvilket betød at vi kastede os over Clans of Caledonia, som jeg var nysgerrig på, men også lidt skeptisk, da spillet har nogle ligheder med Terra Mystica, som jeg aldrig rigtig er blevet smittet af, i samme grad som en stor del af mine med-germangamers. Det er en del år siden, jeg sidst har spillet TM og jeg er nok modnet en del som brætspiller siden, men husker det som et frustrerende spil, hvor jeg syntes at der lige var lidt for mange elementer og planlægning som der skulle holdes styr på, hvilket også gjorde at et par tidlige suboptimale træk bare var skriften på væggen for en solid bundplacering. Jeg har dog nået et punkt hvor jeg er frisk på at give det en chance igen, men det bliver nok i Gaia Project versionen.

Clans of Caledonia (CoC) var dog til at have med at gøre og måske egentligt ikke så meget en TM klon alligevel (jeg savnede ihvertfald ikke power kalaha og præste tracks... :)). Man er skotske klaner, som er på banen i den tidlige skotske industri. Man kan derfor producere forskellige produkter igennem forskellige bygninger, som man skal have ud på kortet i en desperat kamp med de andre klaner, da man kun kan udvide ved at bygge ved siden af sig selv. Produkterne kan man så opfylde kontrakter med og handle med på markedet. Desuden er hver klan helt sin egen med specielle abilities og starting setup, som giver dejlig asymmetrisk gameplay og masser af variation.

CoC var faktisk en ret positiv overraskelse for mig med solidt og interessant gameplay, hvor benhårde prioritets beslutninger konstant smaskede dig lige i hovedet. Jeg bliver nok aldrig fan af markeds-mekanikker, hvor priser hopper op og ned pga. af køb og salg, da det ofte kan give en følelse af tilfældighed for mig, men dygtigere spillere end jeg kan nok manipulere det, så de kan drage fordel af det og hæmme deres modspillere. Jeg var fisker klanen McDonalds, men jeg fik nok ikke helt nok ud af dem, især da jeg blev ved med at forvirre mig selv over settlement scoringen til sidst. De gav dog en dejlig fleksibilitet, så jeg aldrig følte mig helt lukket inde og det passede mig ret godt, da kortet faktisk ret hurtigt eksploderede. Mange kontrakter gjorde dog at man måtte ofre brikker (nemlig får og køer) fra kortet og så åbnede der nye muligheder op (super fed mekanik!).

Jeg klarede mig noget bedre i CoC end i Altiplano og tog en hæderlig 2. plads efter Steen, som vandt kontrakt krigen og var noget bedre end os andre til at sætte sig selv op til runde scoringer. Med forskellige klaner og forskellige runde scoringer fra spil til spil kunne CoC godt gå hen og blive et af de spil man kan vende tilbage til igen og igen, og lige nu er det helt ok med mig.
Billede

- WTF Leicester...!?! :D

Brugeravatar
Larsine
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Indlæg: 3284
Tilmeldt: tirs aug 14, 2007 5:45 pm
Geografisk sted: Sorø

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf Larsine » lør nov 18, 2017 11:44 am

Jonezy skrev:Clans of Caledonia (CoC)

Hey... den forkortelse er reserveret til Call of Cthulhu.

Brugeravatar
Jonezy
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Indlæg: 1184
Tilmeldt: tors mar 10, 2011 7:32 pm
Favoritspil: Castles of Burgundy, Hansa Teutonica, Orléans og Terraforming Mars er mine mere euro-orienteret favoritter, men jeg er total omni-gamer og spiller stort set alle slags spil til stor fornøjelse. Holder blandt andet også meget af hyggelige fillers og CMoN terninge-fjol.
Geografisk sted: Taastrup (København)

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf Jonezy » lør nov 18, 2017 12:04 pm

Larsine skrev:
Jonezy skrev:Clans of Caledonia (CoC)

Hey... den forkortelse er reserveret til Call of Cthulhu.


:) Terra Mystica kæmper også med Terraforming Mars om TM...;)
Billede

- WTF Leicester...!?! :D

Brugeravatar
Stony
5000+ indlæg
5000+ indlæg
Indlæg: 7564
Tilmeldt: tors jun 22, 2006 11:40 am
Geografisk sted: Taastrup

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf Stony » lør nov 18, 2017 12:26 pm

Larsine skrev:
Jonezy skrev:Clans of Caledonia (CoC)

Hey... den forkortelse er reserveret til Call of Cthulhu.

Call of Cthfllullphlu må flytte sig!

Jeg spillede sjovt nok også Clans of Caledonia. Det efterlod et fint førstehåndsindtryk. Der er afgjort ligheder ift. Terra Mystica, men det er samtidig helt klart sit eget spil.

veni, vidi, calce tibus 8)
Sidst spillet:
Billede

Brugeravatar
Gunness
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Indlæg: 4184
Tilmeldt: ons okt 18, 2006 11:26 am
Geografisk sted: 2770

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf Gunness » søn nov 19, 2017 10:45 am

Her er vi ikke nået til den slags nymodens Essen-pjat endnu ;)

De seneste dage har jeg spillet et par spil Mr Jack Pocket med min datter, i en hjemmepimpet Ringenes Herre-version (hun snakker non-stop om RH for tiden, så det skulle jo benyttes).

Min kone og jeg har nået to omgange 7th Continent. Stadig sjovt. Stadig ret langt fra at løse første curse, men jeg tror dog vi er kommet tættere på målet.

I går havde vi så et par gamle venner på besøg. Ud over et enkelt spil Sheriff of Nottingham havde de taget to spil med i den lettere afdeling. Kokoro: Avenue of the Kodama er et hyggeligt lille bygge-sti-spil med lidt push your luck. Flot grafik men måske lige tilfældigt nok.

Vi sluttede af med Splatter Shooter, der vel nærmest er en first person shooter i papudgave. Man bygger en bane op af rigtige glas, æsker og hvad man nu ellers har ved hånden, og skal så guide sine figurer rundt på banen med kort. Man kan finde nye våben og specialudstyr. Vi spillede i to hold, der skulle ned på modstandernes banehalvdel og hapse deres flag. Det var ret sjovt :)
Bestilt: Root, Detective, Azul, Photosynthesis, 7th Cont., Argent: The Consortium 2.ed, Alexandria, Lucidity, Triplock, 1066, Mythic Battles: Pantheon, Brass, Petrichor, Rising Sun, Impulse 2.ed, Tao Long
Seneste: Five Tribes, Tortuga 1667, 7th Continent

Brugeravatar
goldbaek
25+ indlæg
25+ indlæg
Indlæg: 32
Tilmeldt: man sep 12, 2016 10:39 am
Geografisk sted: Vallensbæk

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf goldbaek » søn nov 19, 2017 1:19 pm

Vi brugte fredagen på T.I.M.E Stories - Lumen Fidei og det skuffede (heller) ikke. Vi traf nogle gode beslutninger undervejs og havde gennemsnitligt terninger, så det gik ganske godt. En af gåderne var ret udfordrende, men ikke komplet håbløs at løse. Vi gennemførte scenariet på 4 runs og følte os godt underholdt hele vejen i gennem. Og nu venter vi så bare på Estrella Drive...
Billede

Brugeravatar
Neumann
50+ indlæg
50+ indlæg
Indlæg: 60
Tilmeldt: fre aug 19, 2016 7:38 pm
Geografisk sted: Roskilde

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf Neumann » søn nov 19, 2017 3:50 pm

Så fik jeg og datteren taget hul på Taluva, hvor vi tog 4 spil og spillede lige op 2-2. Vi brugte varianten med kun 12 brikker per spiller og lod derfor halvdelen af brikkerne blive i æsken.

Det er et fantastisk smukt spil at kigge på, men jeg frygter lidt, at mekanikken måske bliver lidt for abstrakt/tør til min smag og at det ligesom Hive bare bliver et af de spil, som jeg får rutinebank i. Spatial analyse ser bare ikke ud til at være min spidskompetence - jeg var heller aldrig nogen særlig imponerende skakspiller :oops:

Brugeravatar
Goblen
500+ indlæg
500+ indlæg
Indlæg: 976
Tilmeldt: man nov 26, 2012 4:48 pm
Favoritspil: Castles of Burgundy, Terra Mystica, Battlestar Galactica, Dead of Winter, Kingsburg, The Gallerist, The Resistance, Shakespeare
Geografisk sted: Lundby
Kontakt:

Re: Hvad har du spillet i dag? November 2017

Indlægaf Goblen » søn nov 19, 2017 8:48 pm

Fik taget hul på Clans of Caledonia. Det var en super fed oplevelse. Ved ikke helt om jeg ser det som en erstatning for Terra Mystica.

Kan rigtig godt lide temaet, og kan godt lide måden hele spillet er udført på. De forskellige klaner og deres powers virker på den ene måde som om nogle er overpowered, men alligevel ikke. Spillet blev uhyggelig tæt. Vi fik ikke brugt evnen med at købe ressourcer med rabat når vi placerede ved siden af hinanden, men det skyldes det var første gang. Nemt at lære, og sidder med oplevelsen at det har meget mere at tilbyde - det er fedt.

Vi var tre der prøvede det og er enige om at det skal snart prøves igen :-)

Derudover har endnu en gang Great Western Trail set lyset. Ret tæt spil, hvor jeg så at man kan satse benhårdt på bygninger og score mange point. Et point fra førstepladsen, som jeg fik på at bygge en samling køer der kunne få mig langt væk fra Kansas hver tur, og hvor jeg så brugte turene på at optimere min hånd.


Tilbage til "Voksenspil"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Bing [Bot] og 11 gæster