Page 1 of 2

Overrated games!

Posted: Mon Jul 15, 2013 4:23 pm
by Slotracer
Efter at have set denne video, vil jeg da gerne høre hvilke(t) spil du syntes er Overrated!

Video: http://m.youtube.com/watch?v=h-8k9Auuw5 ... 9pvYcji7X8

Re: Overrated games!

Posted: Mon Jul 15, 2013 4:47 pm
by BlueSwan
7 Wonders. Jeg synes det er et godt spil. Jeg ejer det selv. Spiller det gladeligt og introducerer det også meget gerne for folk. Men jeg synes bare ikke der er så forfærdelig meget i det. Top 15 på BGG virker overdrevet.

Re: Overrated games!

Posted: Mon Jul 15, 2013 4:57 pm
by Michael_Olsen
I tilfældig rækkefølge:

7 Wonders (jeg er enig i at det er ok, men så er det ikke bedre)

World In Flames (for meget tilfældighed. Er mest blevet berømt fordi det er svært føles det)

Small World (det irriterer mig at skifte race lige når jeg har lært dem at kende, og så virker game-play'et bare fjollet)

Dominion (jo vi spiller det da herhjemme, men der er jo nærmest intet tema, og selv om jeg må indrømme at det er utroligt "tight", så er det altså heller ikke bedre).

Edit: Mage Knight. For lidt oplevelse, pakket ind i alt for meget tåge

Re: Overrated games!

Posted: Mon Jul 15, 2013 5:58 pm
by jondifool
Tidligere holdt jeg mig til at passe på overfor spil der udkom pakket ind i en stor IP. Da gruppen af hardcore fans ofte kunne skabe en alt for høj rating på bgg uanset om spillet fungerede eller ej.
Men idag kommer mange af de store IP games fra FFG. Så nu passer jeg bare på spil fra FFG! selvom det er af nogle andre årsager, (ameritrash tendenser!).

Men ellers finder jeg at spil som Powergrid, Through the ages, domininon og 7 wonders er håbløst overrated fra top 20

Powergrid: aktions spil som nybegyndere altid vil f.. op, og lave noget utilsigtet kingmaking.
Through the ages: kort spil skal ikke tage så lang tid, og helst være en del sjovere, og behøver ikke at kamuflere hvor heldbaseret rækkefølgen af kort er.
Dominion og 7 wonders: kommer højt på en filler liste, men som fillers er de altså diskvalificeret på min liste.

Og så af princip at spil der får mere end 1 ekspansion er overrated!

Re: Overrated games!

Posted: Tue Jul 16, 2013 9:34 am
by Mik
BlueSwan wrote:7 Wonders. Jeg synes det er et godt spil. Jeg ejer det selv. Spiller det gladeligt og introducerer det også meget gerne for folk. Men jeg synes bare ikke der er så forfærdelig meget i det. Top 15 på BGG virker overdrevet.
Tror ikke helt du forstår hvordan BGG's rating system fungerer.
Når spillet ligger i Top 15 er det fordi rigtig mange mennesker finder spillet godt.
Da jeg prøvede det som prototype i 2010 røg det straks til tops på min egen personlige hitliste (10/10), og der ligger det stadig, sammen med et halvt hundrede andre spil. Men mange af de andre ligger langt længere nede af listen, fordi der er færre som er enige med mig:

For eksempel ligger Across the Board nr. 4911, men det gør da ikke spillet hverken værre eller bedre end 7 Wonders - det betyder simpelthen at færre mennesker er enige med mig. Måske fordi de ikke kender spillet, måske fordi de finder spillet dårligt. Uanset hvad forklaringen er, kan man da ikke sige at det er "overdrevet" at mange mennesker deler samme opfattelse.

Iøvrigt et mit Topfavorit 10er-spil Das Motorsportspiel, som ligger nr. 1034. Det er langt bedre end 7W efter min mening, men jeg kan sagtens forstå at mange andre spillere ikke deler min opfattelse
- and so what?

Re: Overrated games!

Posted: Tue Jul 16, 2013 11:06 am
by digter
Mik wrote: Tror ikke helt du forstår hvordan BGG's rating system fungerer.
Når spillet ligger i Top 15 er det fordi rigtig mange mennesker finder spillet godt.
Når et spil ligger top 15 med en avg rating 7.93, så betyder det vel ikke bare, at der er nogen der "finder spillet godt", men er der er rigtig mange der synes at spille er rigtig rigtig godt? Dvs. der er mange der har givet spillet 10, for at det har kunnet nå så højt på listen.

Og hvis man så overhovedet ikke er enig i den rating, som spillet har, så kan man godt sige at det er overrated? Det er vel det tråden handler om?
Mik wrote:øvrigt et mit Topfavorit 10er-spil Das Motorsportspiel, som ligger nr. 1034. Det er langt bedre end 7W efter min mening, men jeg kan sagtens forstå at mange andre spillere ikke deler min opfattelse
- and so what?


Rangliste placeringen af Das Motorsportspiel hænger vel også samme med de relativt få ratings spillet har fået? (285 i skrivende stund) Med en gennemsnitlig rating på 7,47 kunne spillet i teorien vel godt nå i top 100, hvis det var mere udbredt?

Re: Overrated games!

Posted: Tue Jul 16, 2013 11:43 am
by Brichs
Jeg vil følge strømmen, og nævne 7 Wonders. Jeg synes altså ikke, det er så fantastisk igen.

Derudover er jeg ikke vidt imponeret over Nightfall, hvilket alle andre ellers lader til at være. Jeg "fangede" vidst bare aldrig chaining-mekanismen.

Re: Overrated games!

Posted: Tue Jul 16, 2013 12:13 pm
by chr88
Hmm - flere af jer, der skriver, at 7 Wonders er overrated, giver det stadig 7.5-8 i rating - altså ca. det samme som snittet på BGG? :)
Selv synes jeg, at 7 Wonders er et rigtig godt spil! Det tager jo kun omkring 30 minutter, så spillet er rent tidsmæssigt ikke vildt langt fra at være en filler. 7W bliver et dybere spil med udvidelserne, som jeg afgjort kan anbefale.

Ifølge BGG synes jeg, at Bridge er det mest overvurderede spil (min rating er 2.5 ift. BGGs 7.089). Andre spil med meget stor forskel i ratings inkluderer Memoir 44, Battle Line, Zooloretto og Matador, som jeg alle synes, er ratet alt for højt.

Kigger vi på BGGs top 25, har jeg ratet de fleste spil. Power Grid, Race for the Galaxy, Ora et Labora og Battlestar Galactica har jeg alle ratet 6.5, så jeg synes ikke, at de har fortjent høje placeringer. Det skal dog siges, at jeg kun har spillet 3 af de 4 spil en enkelt gang, så flere spilsessioner vil muligvis ændre mine ratings.

Af de resterende spil i top 100 synes jeg, at følgende er overvurderet (ikke vildt meget, men jeg har givet samtlige spil under 7): Steam, Princes of Florence, Village, Memoir 44, Small World, The Resistance, Cosmic Encounter, Endeavor, Alien Frontiers, Cyclades, Civilization og The Settlers of Catan.

Re: Overrated games!

Posted: Tue Jul 16, 2013 12:52 pm
by JoelP
Brichs wrote:Jeg vil følge strømmen, og nævne 7 Wonders. Jeg synes altså ikke, det er så fantastisk igen.

Derudover er jeg ikke vidt imponeret over Nightfall, hvilket alle andre ellers lader til at være. Jeg "fangede" vidst bare aldrig chaining-mekanismen.
Alle andre? Jeg har endnu ikke mødt nogen, der har været bare moderat begejstret for det. Men jeg har godt nok mødt mange der har prøvet det nogen gange, fordi combo-mekanismen lyder så godt i teorien, men har måttet opgi spillet

Altså Nightfall

7 Wonders ER fantastisk.

Derimod synes jeg at de fleste Stefan Feld spil er kraftigt overrated. Han har fine ideer om mekanismer, men jeg synes han er meget ringe til at få spændende spil ud af dem. Har dog stadig håb for Roma 1 og 2 (som ikke kan opdrives nogen steder) og Brügge. Og måske Amerigo. Hvis han tør lave et spil, hvor man ikke får point for alt og hvor endgame er anderledes end indledningen.

Re: Overrated games!

Posted: Tue Jul 16, 2013 1:52 pm
by glorn
jeg er en af dem der grundlæggende godt kan lide nightfall. mit problem med spillet er at det ikke er færdig designet. der er en fingerpegnings-mekanisme der bare ikke er sjov og så er der nogen af kortene der er bedre end andre.

mine to overrated games er 7 wonders (uden udvidelser) og pandemic. 7 wonders (uden udvidelser) har et for simpelt meta-spil til hvad spillet kan holde og pandemic syntes jeg egentlig ikke er sjovt efter man har gennemført det første gang.

Re: Overrated games!

Posted: Wed Jul 17, 2013 10:23 am
by Bugge
Det kan ikke undre at 7 Wonders er totalt OVERRATED, eller kan det ?

Dem der kender mig, ved at jeg styrer uden om dette spil hvis det overhovedet er muligt.

Ellers mener jeg generelt, at de første 500 spil på listen er rigtigt gode. Det er nyancer der gør om de ligger nr.27 eller nr.398.

Der er dog spil hvis tema gør, at jeg ikke gider dem selvom de er gode, for der er mange andre gode spil med temaer der interesserer mig, som jeg så hellere vil spille.

S

Re: Overrated games!

Posted: Wed Jul 17, 2013 1:29 pm
by Brichs
chr88 wrote:Hmm - flere af jer, der skriver, at 7 Wonders er overrated, giver det stadig 7.5-8 i rating - altså ca. det samme som snittet på BGG? :)
Selv synes jeg, at 7 Wonders er et rigtig godt spil! Det tager jo kun omkring 30 minutter, så spillet er rent tidsmæssigt ikke vildt langt fra at være en filler. 7W bliver et dybere spil med udvidelserne, som jeg afgjort kan anbefale.
Jeg vil til enhver tid hellere spille en filler som No Thanks!, Heck Meck eller King of Tokyo...

Re: Overrated games!

Posted: Wed Jul 17, 2013 4:41 pm
by Frouvne
Brichs wrote:Jeg vil til enhver tid hellere spille en filler som No Thanks!, Heck Meck eller King of Tokyo...
Fuldkommen enig!

Re: Overrated games!

Posted: Wed Jul 17, 2013 9:00 pm
by Bugge
Endeavor

Re: Overrated games!

Posted: Wed Jul 17, 2013 9:07 pm
by digter
Bugge wrote:Endeavor
! :lol: