Hvad har du spillet i dag? December 2017

Kommentarer, spørgsmål og husregler.
Brugeravatar
Stony
5000+ indlæg
5000+ indlæg
Indlæg: 7898
Tilmeldt: tors jun 22, 2006 11:40 am
Geografisk sted: Taastrup

Re: Hvad har du spillet i dag? December 2017

Indlægaf Stony » ons dec 27, 2017 12:50 am

Her over juledagene, har jeg fået læst op på og prøvet Gaia Project. Jeg har læst det beskrevet som Terra Mystica 1.5, og det synes jeg rammer det meget godt.

Jeg fik først prøvet et solospil mod Automata'en. Jeg er dog ikke sikker på at jeg fik spillet Automata'en rigtigt, for den klarede sig ret håbløst. Jeg spillede med en af de fire racer der anbefales til når man spiller det første gang. Hadsch Halla. Det gik over forventning, og der var et par ting i slutspillet der flaskede sig, uden at jeg havde haft overblik til decideret at planlægge efter det. Så jeg sluttede på en score på 190. I dag fik jeg lyst til at prøve det en gang til. Denne gang valgte jeg så selv at spille to racer i et tospiller spil, for at få en bedre føling med begynder-racer såvel som selve spillet. Det blev til Terra og Taklons. To af de andre racer der anbefales at starte med. Det blev til en mere beskeden vinderscore på 135 point.

Selve spillet rummer en del, som man kan se er planket direkte fra Terra Mystica. Så hvis man har spillet TM et par gange, så vil indlæringskurven ikke være helt så stejl. Der er dog nye indtryk nok at tage fat på, selv om man allerede har nogle TM spil under bæltet. Dels er der helt nye racer. Og dem kan jeg godt lide. I TM var der nogle racer, hvor jeg ved gennemlæsning af deres egenskaber tænkte "Whut? Hvordan skal jeg spille dem for at få det bedste ud af dem?" Det synes jeg i langt højere grad, at racerne i GP, gav mig en oplevelse af "Ooooohhh. Så kan jeg nok..." og gav forkant en fornemmelse af hvordan man ville kunne udnytte deres evne.

I GP har man ikke byer. Man laver Føderationer. Og især en race tænker jeg vil kunne skubbe grænsen for hvad der er muligt i den henseende. I TM havde du gjort det ganske godt, hvis du fik lavet tre byer. Mit førstehåndsindtryk er at det er lettere at opnå 3 Føderationer i GP, og at især en race nok vil kunne lave 4 måske endda 5 føderationer. Givet at de har plads til det.

De gamle præste-track er væk, og erstattet med teknologi-track. Alle kan avancere på alle seks track, og hvis du når tredje, fjerde eller femte niveau, vil der være 4, 8 eller 12 point at hente for det givne track. Ikke noget med første, anden og tredjeplads. Der er dog stadig begrænsningen med, at kun en spiller kan avancere til den øverste plads i et givent track, og at du i forvejen skal have oprettet en by/føderation, for at kunne komme derop. En del af teknologierne vil desuden specialisere din race yderligere. Og det er ikke kun teknologien i sig selv, der kan tiltale dig muligheden for at specialisere dig. I hvert track er der også en avanceret teknologi, som du kun kan erhverve, såfremt du når et af de to øverste niveauer. Og en del af disse er XX point for hver af dine YY. Og det kan godt blive til en sjat, man henter på den konto. I mit to-spiller spil, hentede jeg 20 point, for at have bosat mig på 10 Gaia planeter. De forskellige teknologier fordeles desuden tilfældigt, så man får rystet posen lidt fra spil til spil.

Selve spillets grundkerne, med fjorten forskellige racer fordelt på syv forskellige typer planeter/landskaber, er blevet strømlinet lidt. Du kan ikke længere lave delvise terraforming handlinger. Du betaler den fulde omkostning for at lave landet om til det du kan bebo, og så sætter du bygningen på kortet. Planeten får lov til at beholde sin farve. Lige undtagen en ny ottende landskabstype/planet, som kan terraformes til Gaia Planeter, som er en niende landskabstype/planet, som alle kan bosætte sig på. Det kræver dog at man har erhvervet sig en ny særlig betalingsenhed (Quantum Intelligence Cubes eller QICs), for at bosætte disse.

Der er kommet lidt flere valgmuligheder i de særlige handlinger, som man kan købe sig til med power. De er blevet suppleret med nogle handlinger, hvor man også skal benytte førnævnte nye betalingsenhed. De lader dog primært til at være noget man går efter i spillets sidste runder, da de fortrinsvis går på at lave point.

Jeg synes spillet gav et rigtig fint førstehåndsindtryk, og jeg glæder mig til at få det "rigtigt" på bordet.

Som en viderbygning/forbedring af Terra Mystica kan det naturligvis kun blive til 10/10 fra min side.
Sidst spillet:
Billede

Brugeravatar
Goblen
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Indlæg: 1143
Tilmeldt: man nov 26, 2012 4:48 pm
Favoritspil: Castles of Burgundy, Terra Mystica, Battlestar Galactica, Dead of Winter, Kingsburg, The Gallerist, The Resistance, Shakespeare
Geografisk sted: Lundby
Kontakt:

Re: Hvad har du spillet i dag? December 2017

Indlægaf Goblen » tors dec 28, 2017 3:54 pm

I går var fem venner og jeg samlet her hos mig til en heldagsevent, hvor vi skulle spille en masse spil.

De kendte ikke rigtigt hinanden, så jeg tænkte at en god måde at starte på var med Betrayal at House on the Hill. Ganske morsomt spil, hvor vores forræder (der var den lille pige) skulle fremmane en dæmon. Vi fik stoppet den og sendt den tilbage til mørket.

Så spillede vi et spil Mall of Horror. Synes det spil er skide sjovt, og det starter altid lidt langsomt og så tager det fart. Selvom folk ikke rigtigt kendte hinanden blev der indgået en masse alliancer der blev lige så hurtigt brudt igen - ligesom det skal være... To mistede hele deres hold til den frådende zombie horde og fire slap ud med overlevende.

Så stod den på endnu et forræder-spil. Et spil som jeg ikke har prøvet før selvom det er ældre. Shadows Over Camelot - et ganske fantastisk spil som jeg nu skal ud og finde. Fik forræder-kortet og som ny tænkte jeg at jeg hellere måtte holde så lav profil som muligt, og skaffede også det første hvide sværd ved at slå den sorte ridder i konkurrence. Vi blev ret hurtigt presset på at finde den hellige gral, så da katapulterne pludseligt kom væltende valgte jeg at gemme mig deroppe og lede efter gralen - velvidende at det ikke var der jeg var bedst. Havde nok gral-kort til de troede jeg ikke havde nogle fight-kort til at kæmpe med katapulter. Det endte med de til sidst lagde Camelot øde og jeg kunne hoverende afsløre at jeg var den "onde".

Et par hurtige spil Fantasy Realms inden vi skulle spise. Et hurtigt spil hvor du skal optimere din hånd med forskellige kombinationer af kort. Var faktisk sjovt og simpelt med tilpas variation at jeg morede mig strålende.

Efter obligatorisk pizza stod den på et andet nyt spil for mig. Defenders of the Realm. Et coop-spil hvor man skal beskytte sit land mod invaderende horder. Et spiltema der normalt ville tiltale mig, men det gjorde dette spil ikke. Det var tungt, langt mellem turene og så synes jeg at kvaliteten af spillet var dårlig, dårlig artwork og grimme figurer i dårlig kvalitet.

Downforce var det næste spil, og her morede jeg mig til gengæld voldsomt. Selvom jeg sluttede dårligt i hver enkelt løb (prøvede to), og fik væddet på de forkerte, så synes jeg spillet er sjovt.

Sluttede med et spil Ave Caesar som er i samme stil. Jeg kan lide begge spil på hver sin måde.

God dag med masser af spil jeg kendte og ikke kendte - det bliver ikke bedre.

Brugeravatar
Frouvne
10.000+ indlæg
10.000+ indlæg
Indlæg: 12294
Tilmeldt: ons apr 26, 2006 12:09 pm
Favoritspil: Brass, Twilight Struggle, Diplomacy, Innovation, Dominant Species, Crokinole, Steam
Geografisk sted: 2900
Kontakt:

Re: Hvad har du spillet i dag? December 2017

Indlægaf Frouvne » man jan 01, 2018 12:20 am

Ovenpå julen er der blevet spillet en stor stak børnespil med familiens yngste, lidt Pandemic Iberia og endelig fandt Codenames Duet frem til bordet. Det er blevet til syv spil de sidste to dage og det skal helt sikkert nok snart komme på bordet igen. Jeg syntes egentlig, at det på en meget elegant spil formår at lave et to-spillers spil ud af et spil, jeg ellers havde svært ved at forestille mig som sådant.
frouvne, administrator

Billede

Brugeravatar
Andrea
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Indlæg: 3752
Tilmeldt: fre sep 01, 2006 11:51 am
Geografisk sted: Roskilde

Re: Hvad har du spillet i dag? December 2017

Indlægaf Andrea » man jan 01, 2018 1:35 pm

Den 27. december spillede jeg Gloomhaven. Vi nåede tre scenarier - det ene af dem to gange, da vi blot manglede at give et monster 3 HP i skade, inden vi løb tør for tid. Et rigtig dejligt spil, som vi hygger os meget med at spille :)


Tilbage til "Voksenspil"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 9 gæster