"Telefon"?

Alt hvad der ikke umiddelbart hører ind under de øvrige fora.
User avatar
Robert
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Posts: 1577
Joined: Mon Apr 14, 2008 11:18 am
Location: Slangerup
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

"Telefon"?

Post by Robert » Mon Jun 28, 2010 11:14 pm

Jeg lurer på at bytte min "gamle" Sony Ericsson ud med noget mere tidssvarende. Ikke så meget fordi jeg har et presserence behov, men mere for at få en stor skærm (touch) og få adgang til internet via telefonen. Jeg har ikke nogen aktiv Facebook konto, og har formentlig heller ikke noget voldsomt behov for at bruge internettet far telefonen, men man ved aldrig.

iPhone er udelukket fordi jeg ønsker fleksibilitet. Jeg vil ikke begrænses af Apple til iTunes og bestemte filformater. Jeg har allerede een gang afinstalleret iTunes fra min PC. iPhone ser godt nok lækker ud, men jeg står standhaftigt imod. Så en Android telefon er formentlig det naturlige valg.

Er det muligt at få nogle gode anbefalinger og nogle tips til hvordan man kan nyttiggøre en investeting i sådan et dyr?
Sidst spillet:Image
Min profil på BGG

User avatar
Andrea
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Posts: 3786
Joined: Fri Sep 01, 2006 11:51 am
Location: Roskilde
Has thanked: 10 times
Been thanked: 11 times

Re: "Telefon"?

Post by Andrea » Tue Jun 29, 2010 7:26 am

Jens, som jeg er gift med, købte HTC Desire for et par uger siden, og den er han vældig glad for. Jeg har også haft mulighed for at afprøve telefonen, og den er let at bruge - og vanedannende. Vi er begge netjunkier, så det er dejligt at have netadgang hele tiden, hvis der er noget information, man mangler - eller hvis man blot har lyst til at surfe lidt på nettet. Jens bruger langt mindre sin stationære computer nu til blot netsurf. Da vi for nylig var på ferie et par dage (indenlands), behøvede vi ikke at printe en masse oplysninger inden men kunne blot tjekke på nettet, når der var adresser er eller lignende, vi ikke kunne huske.

Du kan selvfølgelig også få en masse programmer og spil til den, men om det er nyttigørelse, deeet... ;)

User avatar
Sir William
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Posts: 1986
Joined: Tue Sep 01, 2009 11:49 am
Location: Skævinge
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: "Telefon"?

Post by Sir William » Tue Jun 29, 2010 7:37 am

Min kollega som jeg deler kontor med har også en HTC og hun er meget glad for designet, funktionalitet og brugervenlighed. Ved ikke hvilken en det er, men kan godt finde ud af det.

Hvilken telefon er din gamle?

User avatar
Robert
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Posts: 1577
Joined: Mon Apr 14, 2008 11:18 am
Location: Slangerup
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: "Telefon"?

Post by Robert » Tue Jun 29, 2010 7:38 am

Sir William wrote:Hvilken telefon er din gamle?
Sony Ericsson w800i hvis jeg husker korrekt.
Sidst spillet:Image
Min profil på BGG

User avatar
Brichs
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Posts: 1126
Joined: Mon Jun 16, 2008 1:47 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: "Telefon"?

Post by Brichs » Tue Jun 29, 2010 9:13 am

w800i var den hvide/orange med walkman indbygget

Hvis ikke du tror du kommer til at bruge alle de smarte funktioner vildt meget, så er en HTC smart et godt alternativ. Den kan det meste (har dog ikke gps) og er billgiere end de heftige modeller (HTC Desire, eksempelvis)
Image
http://peter.brichs.net - brætspilsblog

User avatar
Sir William
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Posts: 1986
Joined: Tue Sep 01, 2009 11:49 am
Location: Skævinge
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: "Telefon"?

Post by Sir William » Tue Jun 29, 2010 9:23 am

Har selv en Nokia 6300 - som er meeeget gammel og døden nær - og kan faktisk ikke finde ud af, hvad der er bedst at købe. Synes mobiler med stor skærme virker store og klodsede, og hvis de kun skal bruges til at ringe op fra og sende sms´er, så er det vel overdone.

Kan godt se det smarte i at kunne gå på nettet, men det er trods alt noget dyrere hvis ikke du kan finde et netværk at gå på fra.

Min kæreste har en Ipod, først en touch som døde og nu bare den lille, og ITunes er slet ikke så dårligt et koncept. Du kan købe billig musik og Iphones har et flot design. Det er vel også Iphones som har de fleste applications.

User avatar
Brichs
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Posts: 1126
Joined: Mon Jun 16, 2008 1:47 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: "Telefon"?

Post by Brichs » Tue Jun 29, 2010 9:40 am

De fleste telefonfirmaer har en "internetpakke", hvor du kan få 500mb elelr 1gb på nettet om måneden, for noget omkring 50,-. Mere kommer man ikke til at bruge... jeg har trådløst netværk i lejligheden, og går på det når jeg er hjemme.

Anyways, kan sagtens forstå folk, der ikke er glade for iTunes. Du binder dig 100% til det program, hvis du vil have al funktionaliteten ud af din telefon, og det er der mange, der ikke er glade for. Samtidig er iTunes en system-dræber, der æder en masse maskinkraft, hvilket er komplet unødvendigt.

Jeg er selv rigtig glad for min iPhone, men det kommer nu altså meget an på, hvad planen er, du skal bruge din telefon til. Hvis det er at skrive og ringe, og intet andet? Så hold dig til en "gammeldags" telefon med knapper. Touchskærm er ikke forfærdelig velegnet til smser. Man kan sagtens lære det, og jeg er glad for det, men du skal kigge på skærmen konstant, og ikke have alt for store fingre.

Hvis du skal en masse business-orienteret, så er det heller ikke iPhone, men en android phone. De har bare bedre kalender, og bedre muligheder generelt.

Hvis du gerne vil have en telefon der er flot, og du hører en masse podcasts gennem iTunes, evt allerede har en iPod, og kan en masse sjovt? Så er det en iPhone. Den er flashy og smart :-)
Image
http://peter.brichs.net - brætspilsblog

User avatar
Stony
5000+ indlæg
5000+ indlæg
Posts: 8361
Joined: Thu Jun 22, 2006 11:40 am
Favoritspil: Gaia Project, Brass (begge versioner), Hansa Teutonica, Steam, Concordia, Crokinole
Location: Taastrup
Has thanked: 8 times
Been thanked: 46 times

Re: "Telefon"?

Post by Stony » Tue Jun 29, 2010 9:48 am

Lige lidt input fra en iPhone-holiker. :)

Jeg er ikke Mac-fan. Jeg har aldrig ejet en Mac, og jeg har ingen planer om at købe en. Men iTunes må jeg tilstå at jeg synes er godt lavet. Der er fordele og ulemper. Ja, alle musik downloads sker i et særligt format, men det var mig bekendt nødvendigt, for at få banet vejen for denne form for distribution af musik, hvor man ikke bare hæmningsløst kan kopiere musikken og fordele som man har lyst. (Det kan man så alligevel, men det er bare en smule mere omstændigt. Brænd musikken på en CD, og rip den derefter til MP3 format. Det kan alt sammen gøres i iTunes. Der findes sikkert også konverteringsprogrammer. Jeg har ikke set efter.)
Men det korte af det lange. Jeg ser det som det bedste alternativ af flere onder, og foretrækker klart et konstriktivt filformat, frem for musikbranchens "løsninger", hvor diverse medier bliver pålagt afgifter, for at imødegå piratkopiering. Det er kollektiv afstraffelse af værste skuffe.

Hvad angår brugervenlighed, har de første Android-modeller jeg har prøvet endnu ikke formået at nå på omgangshøjde med iPhone. De skal nok komme efter det, men de er efter min mening ikke helt deroppe endnu. Et års tids eller to mere og et par software opdateringer, og det kan være at de er der.

Hvad angår modeller med eller uden GPS, så vil jeg spørge om du har overvejet muligheden for at benytte din mobil-telefon som GPS i bilen? Jeg er selv super-glad for at jeg har fået lavet denne løsning, hvor jeg har købt et navigationsprogram til min iPhone, samt en holder til bilen. Når jeg er færdig med at køre rundt, tager jeg min mobil med mig, og skal ikke bekymre mig om eventuelle tyveknægte der vil bryde ind i min bil for at stjæle den. Og på holderen står der tydeligt "For iPhone 3G", så selv den mest tungnemme tyveknægt forhåbentlig kan regne ud, at det er til min mobiltelefon, og den efterlader jeg næppe i handskerummet. Så heller ikke noget behov for at afmontere holderen, for at skjule at jeg benytter GPS.

En helt sidste anskuelse på valget af mobiltelefon, og et punkt der får mig til at stille spørgsmålstegn ved hvorvidt jeg nogensinde vil skifte fra iPhone til en Android, er af sikkerhedsmæssig karakter. For der tror jeg at Apple har fat i den lange ende. Dels ved deres beslutning om at smække døren i for Adobe, hvor man venter på HTML5 for at få megen af den samme funktionalitet, og derved få alle sikkerhedsmæssige aspekter samlet i browseren, og ikke spredt ud i forskellige tredjeparts produkter. Og dels fordi at end ikke den sidste opgradering af operativsystemet kører fuld multitasking. Det er så vidt jeg har forstået kun nogle enkelte "godkendte" applikationer der får lov til at køre i baggrunden. Derved får man forhåbentlig lukket ned for ondsindede programmer der ligger i baggrunden. For med de kraftigere CPU'er i mobiltelefonerne og med tiden også fri internet, er det kun et spørgsmål om tid før vi ser virusser, trojaner og hele zombie-netværk der er baseret på mobiltelefoner. Der tror jeg ikke Android er nær så godt rustet til kampen. Der tror jeg det på sigt vil blive nødvendigt med antivirusprogrammer til mobilen. :(

Jeg vil ikke direkte anbefale en iPhone, for tingene kan sagtens tage en helt ny drejning. Men skulle jeg idag stå uden en mobiltelefon, og skulle vælge helt om. Så ville jeg vælge iPhone igen.
Sidst spillet:
Image

User avatar
Larsine
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Posts: 3327
Joined: Tue Aug 14, 2007 5:45 pm
Location: Sorø
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Re: "Telefon"?

Post by Larsine » Tue Jun 29, 2010 11:30 am

Jeg har for nyligt skiftet arbejdsmobil fra en Nokia E51 til en HTC Legend, og der er både fordele og ulemper:

Browser:
Browseren i Nokia E51 har problemer med sider der ikke er udviklet direkte til mobiler/WAP, og crasher en gang imellem.
Browseren i HTC Legend virker mere som en rigtig browser, og jeg har endnu ikke oplevet nogen som helst problemer med den.

Tastatur:
Nokia E51 har mobil tastatur, men det fungere.
HTC Legend har touch tastatur, og det skal man vænne sig til. Du kan selv bestemme om det skal være qwerty eller mobiltastatur. Stavekontrollen er rimelig og kan redde de værste fejl, men jeg mangler stadig fornemmelse af om jeg nu fik tastet ordentlig på tasten eller ej.

Batteri:
Nokia E51 kan holde ca. 4-5 dage under mit normale brug.
HTC Legend kan holde ca. 2 dage under normalt brug, men hvis jeg bruger noget som helst af det sjove kommer vi hurtigt ned på 1 dag, eller under. Da jeg fik den, startede jeg med at oplade den fuldt. Det var den færdig med kl. ca. 12.00, herefter konfigurerede jeg den og testede et par småting. (ca. 1 time), legede med den på vej hjem i toget (ca. 30 min), og brugte den lidt der hjemme (ca. 1 time), hvorefter den havde under 14% strøm tilbage. Næste morgen havde den kun 6% tilbage. Jeg er ikke imponeret, og det ender med at den altid ligger med kabel i medens jeg er på arbejde.

Radio:
Der er FM radio dem begge, men HTC kan ikke fange noget ordentligt signal mellem Borup og Trekroner. Nokia fanger signalet betydeligt bedre, selvom det stadig ikke er perfekt.

GPS:
GPS i min HTC Legend sammen med GeoBeagle betyder at jeg kan downloade loc-filer direkte til telefonen og gå geocaching uden at skulle indtaste koordinater.

Sjov og ballade:
Her vinder HTC naturligvis, men endnu mangler jeg at finde noget som jeg synes er interessant efter ca. 1 time. Der mangler nogle gode brætspil til Andriod.

Lars

User avatar
qute
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Posts: 1016
Joined: Tue Sep 19, 2006 9:40 am
Location: Taastrup
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: "Telefon"?

Post by qute » Tue Jun 29, 2010 4:01 pm

Jeg anbefaler også en HTC desire.

HTC har virkelig gjort den lækker. Det er selvfølgelig bare gas, men det ser nu godt ud med et baggrundsbillede der bevæger sig og endda kan reagere på hvad man gør. Der er ingen grænser. Sæt et slideshow op med billeder fra ferien osv.

Jeg nyder også at i modsætning til iphone som er låst på alle leder og kanter så kan man gøre alt med sin htc.
Jeg henter apps, direkte fra folk hjemmesider og installerer. Lægger musik ind fra min hd, uden at skulle konvertere det eller brænde på cd.

Man kan også bruge telefonen som usb-key. Den dukker bare op som et usb diskdrev. Noget mere fleksibelt end iphone som kan sync'e med itunes på en enkelt pc i verden.

Det eneste "problem" er at jeg hellere ville have næste version af android. Så hvis du kan vente ville det måske være smart at købe en telefon som er født med android 2.2.
Image

User avatar
Stony
5000+ indlæg
5000+ indlæg
Posts: 8361
Joined: Thu Jun 22, 2006 11:40 am
Favoritspil: Gaia Project, Brass (begge versioner), Hansa Teutonica, Steam, Concordia, Crokinole
Location: Taastrup
Has thanked: 8 times
Been thanked: 46 times

Re: "Telefon"?

Post by Stony » Tue Jun 29, 2010 4:17 pm

qute wrote:Jeg nyder også at i modsætning til iphone som er låst på alle leder og kanter så kan man gøre alt med sin htc.
Jeg henter apps, direkte fra folk hjemmesider og installerer. Lægger musik ind fra min hd, uden at skulle konvertere det eller brænde på cd.

Man kan også bruge telefonen som usb-key. Den dukker bare op som et usb diskdrev. Noget mere fleksibelt end iphone som kan sync'e med itunes på en enkelt pc i verden.
Førstnævnte er ikke nødvendigvis nogen fordel. Du får i så fald programmer, der på ingen måde er blevet tjekket. Og skulle der være nogen der finder ud af, at programmet gør mere end der bliver beskrevet, så fortsætter hjemmesiden uden tvivl med at lade folk downloade. Skulle noget tilsvarende ske i iTunes Store er jeg ret sikker på det bliver fjernet hurtigere end du kan sige hulubulu.

Musik lægger man også fint ind på iPhone uden at konvertere og uden at brænde på CD. Den tager skam gerne mp3 filer.

Den kan også benyttes som USB stick, hvilket jeg ofte har brugt til eksempelvis at tage en sikkerhedskopi af min mors digitale fotoalbum.

Og idé'en med at sync'e med en enkelt maskine er ligeså meget at hvis der sker noget, så har du automatisk en backup af alle dine iPhone apps, musik m.m. på den PC, og kan genskabe det hele som det var.

Det er fint at du vil fremhæve en telefon du godt kan lide, men hvis du vil pege fingre, så sørg i det mindste for at det holder vand.
Sidst spillet:
Image

User avatar
Mik
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Posts: 3642
Joined: Tue Jun 24, 2008 12:09 pm
Favoritspil: I alfabetisk orden: Across the Board - Age of Steam - Agricola - Ave Caesar - Carcassonne - Crokinole - Dominion - Echelon - Funkenschlag - Hare & Tortoise - Memoir '44 - Motorsportspillet - Robo Rally - Tales of the Arabian Nights
Location: København Nørrebro
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: "Telefon"?

Post by Mik » Tue Jun 29, 2010 4:54 pm

Image
Image

User avatar
Stony
5000+ indlæg
5000+ indlæg
Posts: 8361
Joined: Thu Jun 22, 2006 11:40 am
Favoritspil: Gaia Project, Brass (begge versioner), Hansa Teutonica, Steam, Concordia, Crokinole
Location: Taastrup
Has thanked: 8 times
Been thanked: 46 times

Re: "Telefon"?

Post by Stony » Tue Jun 29, 2010 5:46 pm

Stony wrote:Den kan også benyttes som USB stick, hvilket jeg ofte har brugt til eksempelvis at tage en sikkerhedskopi af min mors digitale fotoalbum.
Når jeg tænker mig om, synes jeg at kunne mindes, at det var problematisk at gøre det samme på min fars computer. Og hvor der er Windows 7 på de øvrige computere, var der på daværende tidspunkt Windows XP på min fars.... Så ovenstående er muligvis operativsystem-afhængigt, og vil i så fald kræve Windows 7 (eller Vista?) for at kunne udføre.... Det kan også være at det er en af opdateringerne til operativsystemet på iPhone, der har gjort udslaget. Det bliver jeg umiddelbart svar skyldig på.
Sidst spillet:
Image

User avatar
qute
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Posts: 1016
Joined: Tue Sep 19, 2006 9:40 am
Location: Taastrup
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: "Telefon"?

Post by qute » Tue Jun 29, 2010 6:27 pm

Stony wrote:
qute wrote:Jeg nyder også at i modsætning til iphone som er låst på alle leder og kanter så kan man gøre alt med sin htc.
Jeg henter apps, direkte fra folk hjemmesider og installerer. Lægger musik ind fra min hd, uden at skulle konvertere det eller brænde på cd.

Man kan også bruge telefonen som usb-key. Den dukker bare op som et usb diskdrev. Noget mere fleksibelt end iphone som kan sync'e med itunes på en enkelt pc i verden.
Førstnævnte er ikke nødvendigvis nogen fordel. Du får i så fald programmer, der på ingen måde er blevet tjekket. Og skulle der være nogen der finder ud af, at programmet gør mere end der bliver beskrevet, så fortsætter hjemmesiden uden tvivl med at lade folk downloade. Skulle noget tilsvarende ske i iTunes Store er jeg ret sikker på det bliver fjernet hurtigere end du kan sige hulubulu.
Hvad får dig til at tro det ikke også sker på android market?
I så fald hvis du er forsigtig: Hent kun fra android market.
Stony wrote: Og idé'en med at sync'e med en enkelt maskine er ligeså meget at hvis der sker noget, så har du automatisk en backup af alle dine iPhone apps, musik m.m. på den PC, og kan genskabe det hele som det var.

Det er fint at du vil fremhæve en telefon du godt kan lide, men hvis du vil pege fingre, så sørg i det mindste for at det holder vand.
Klart klart, jeg havde bare forstået det sådan at man kun kunne smide filer på sin iphone vha. itunes og som sagt er den låst til en enkelt.
Image

User avatar
Robert
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Posts: 1577
Joined: Mon Apr 14, 2008 11:18 am
Location: Slangerup
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: "Telefon"?

Post by Robert » Wed Jun 30, 2010 7:49 am

Brichs wrote:w800i var den hvide/orange med walkman indbygget
Ja, det er den.

Interessant læsning. Jeg er tydeligvis ikke den eneste der sidder på en "gammel" telefon.
Sidst spillet:Image
Min profil på BGG

Post Reply