spilleregler til "grissebasse"

Kommentarer, spørgsmål, strategier og husregler.
Post Reply
tinabakmann
Posts: 1
Joined: Sat Sep 25, 2010 9:39 am
Has thanked: 0
Been thanked: 0

spilleregler til "grissebasse"

Post by tinabakmann » Sat Sep 25, 2010 9:59 am

Er der nogen der har spillereglerne til spillet "grissebasse" vi har fundet spillet, men ikke spillereglerne???
Håber nogen kan hjælpe os.....

Colaen
10+ indlæg
10+ indlæg
Posts: 13
Joined: Sat Nov 08, 2008 8:19 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: spilleregler til "grissebasse"

Post by Colaen » Sat May 14, 2011 3:35 pm

Here it comes!! :wink:

GRISEBASSE

Et familiespil for 2-4 personer. Alder: Fra 7 år. Spillertid: 30 minutter.

Indhold:
Spillebræt
8 sparegrise i 4 forskellige farver
1 terning
90 guldmønter
40 sorte mønter

Forberedelse:
Hver spiller tager 2 sparegrise af samme farve. Som startspenge får hver spiller 5 guldmønter. Fordel disse mønter mellem dine 2 grise og gør det på en sådan måde, at de andre spillere ikke kan se, hvordan du fordeler mønterne.

Put de sorte mønter og guldmønterne i de to separate sektioner i æsken

Præmierne for de 5 første grise, der kommer ind, skal anbringes på de 5 grise på spillebrættet på følgende måde. På grisen med den store pokal anbringes 5 guldmønter, på nr. 2 anbringes 4 guldmønter, på nr. 3 anbringes 3 guldmønter, på nr. 4 anbringes 2 guldmønter, på nr. 5 anbringes 1 guldmønt.

Spillets mål:
Til slut, når de 5 præmier er blevet delt ud, vil den spiller vinde, der har den rigeste gris. Det er den gris, der har flest mulige guldmønter i sin mave, efter de sorte mønter er blevet talt.

Oversigt over spillet:
Du følger ruten, du hopper over andre grise, og du sparer mønter sammen. Du putter sorte mønter i din modstanders gris og du putter guldmønter i den ene eller begge dine egene grise. De første 5 grise, der kommer i mål, vinder præmierne. Når den femte gris er kommet i mål, er spillet slut, og alle sparegrisene bliver åbnet, for at tælle mønterne og se, hvem der er vinder!

Spilletbrættet:
På spillebrættet er der 5 forskellige felter. Her er deres betydning:

En guldmønt:
Tag en guldmønt ud af æsken og anbring den i en af dine to sparegrise.

To guldmønter:
Tag to guldmønter og put dem i dine sparegrise. Enten begge i en eller en i hver.

En sort mønt:
Tag en sort mønt fra æsken og put den i en af din modstanders grise. Husk, at du ikke må putte nogen sorte mønter, i de grise, der ikke befinder sig på spillebrættets felter. Det er grise, der endnu ikke er startet, eller det er en af dem der er kommet i mål.

En lyserød gris:
Du kan tage en hviklen som helst gris og ryste den. På den måde kan du finde ud af, om den pågældende gris allerede er blevet lidt fed.

Et tomt felt:
Der sker ikke noget på sådanne felter.

Selve spillet:
Den spiller, der er nærmest ved sin fødselsdag, kan starte spillet. Kast terningen og du starter væddeløbet, med en af dine grise, ved den hvide pil. Begynd at tælle fra det første felt med en guldmønt. Du spiller kun på de tomme felter. Det betyder, at du ikke tæller et felt med, hvor der allerede står en af dine egne eller en af modstanderens grise.

En spiller flytter kun en gris ved hver tur.

Du kan begynde at flytte med din anden gris, ved din anden tur, men du kan også begynde at spille med den, ved din tredje tur; men du skal ikke vente alt for længe, da du ellers ikke kan hoppe over de andre grise.

Den spilller der sidder til venstre for dig, har nu tur og spillet fortsætter med uret rundt. Der må kun være en gris på et spillefelt, og du tæller kun fremad på de tomme felter. Hvis du slår 3, og der er 4 grise foran dig, så skal du først begynde at tælle på det første tomme felt, efter den fjerde gris.

Den første gris, der når frem til mållinjen, standser på den markerede gris nr. 1 på spilebrættet. Præmien, de 5 guldmønter, skal lægges i denne gris. Den spiller, der ejer grisen, spiller videre, ved sin næste tur, med den anden gris. Du skal ramme nøjagtig på det hvide målflag, når du kaster terningen. Hvis det ikke sker, skal du rykke baglæns ud på spillepladen igen, for de resternede øjne. Det gælder også for de næste 4 grise, der kommer i mål. Hvis alle præmierne er uddelt, er løbet forbi, selv hvis alle grisene ikke er kommet i mål. Den rigeste gris vinder!

Hvis en spiller har fået begge sine grise over mållinjen, får alle 5 præmier er blevet uddelt, så slutter spillet på en lidt anden måde. I dette tilfælde skal der grise, der endnu er ude på ruten, prøve at nå i mål så hurtigt som muligt, men nu gælder de forskellige felter på spillepladen ikke mere. Der uddeles ikke flere mønter og der rystes ikke flere grise og når alle præmierne er uddelt, er spillet slut.

Vinderen:
Nu lukker alle spillerene ders sparegrise op. Pas på at indholdet fra dine to grise ikke bliver blandet sammen. For hver sort mønt, skal du aflevere en guldmønt. De guldmønter, der er tilbage, bliver talt op - hver gris for sig. Altså - guldmønter minus sorte mønter tølles op for hver gris.

Den fedeste gris er vinder. Hvis der er flere grise med samme antal mønter, så vinder den gris, der først nående i mål.

For at skelne dine to grise fra hinanden under spillet, kan du gøre følgende fra start: Du kan bytte et af lågene, fra dine grise med en af dine modstanderes låg. Hvis du f.eks. spiller med to røde grise, så kan du bytte et rødt låg med et gult låg fra den anden spiller. Nu kan du kende forskel på dine grise.

F.eks. lægger du fra start, 4 guldmønter i din røde gris, mens du kun putter 1 guldmønt i din gris med det gule låg. Nu kan du under spillet selv bestemme, hvilken af de to grise du vil fede op, og stadig genkende den, du fodrede bedst fra start!

God fornøjelse!! :D

Post Reply