Battlestar Galactica – Pegasus Expansion

Her har man som bruger mulighed for at anmelde, beskrive eller give sit førstehåndsindtryk af et spil
Post Reply
User avatar
Frouvne
10.000+ indlæg
10.000+ indlæg
Posts: 12766
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:09 pm
Favoritspil: Brass: Lancashire, Twilight Struggle, Gaia Project, Innovation, Dominant Species, Crokinole, Steam, Spirit Island, Amun-Re
Location: 2900
Has thanked: 36 times
Been thanked: 26 times
Contact:

Battlestar Galactica – Pegasus Expansion

Post by Frouvne » Fri Jan 11, 2019 5:00 pm

Battlestar Galactica – Pegasus Expansion

-En anmeldelse af Peter Brichs

Det fabelagtigeforfølgelsesvanvid fortsætter i udvidelsen til Battlestar Galactica. Udvidelsen har mere af det hele; nye plader, nye rumskibe og nye kort. Grundspillet er rigtig godt balanceret, så derfor kan det være med bævende hjerte at man åbner æsken og ser de nye figure, nye kort og nye spilleplader der er med i æsken her. Men er der en grund til denne frygt for det nye, eller er alt som det skal være? Lad os kigge nærmere på spillet.

Hvad er der så i æsken?

Når du åbner din æske til Pegasus udvidelsen vil du finde dejligt mange dele. Der er to nye spilleplader, indeholdene rumskibet Pegasus og planeten New Caprica, plastik basestars i stedet for dem af pap i grundspillet, en ny type Cylons, der er ledere, og en masse nye figurer at spille som, samt en hel hær af nye kort til alle bunkerne af kort der var med i det oprindelige spil.

Hele udvidelsen er lavet til at blive spillet med alle de nye dele på én gang, men effektivt set er der 4 udvidelser i æsken, da de sagtens kan skilles ad. Derfor vil jeg også se på de 4 dele én af gangen.

Battlestar Pegasus

Den første udvidelse er Battlestar Pegasus. Battlestar Pegasus er endnu et rumskib i flåden, der hjælper Battlestar Galactica med at kæmpe imod Cylonerne. Pegasus skibet har 4 nye rum, der hver har en ny funktion (og som samtidig også kan destrueres når Cylonerne angriber – altså kan man vælge at angreb skal ramme Pegasus fremfor Galactica). Samtidig har Battlestar Pegasus også en mulighed, som Galactica manglede – muligheden for at kunne slå hinanden ihjel, ved at skyde en ud i rummet fra et trykkammer.

Dette giver spillet en helt ny vinkel, hvor der pludselig er en mulighed ved effektivt set at fjerne en ikke-afsløret Cylon, der skaber ballade fra spillepladen, og smide ham direkte over på Cylon-brættet. Hvis en cylon bliver afsløret på denne måde, bliver den negative effekt der fremgår af cylon-kortet ikke aktiveret, og derfor gør du en del godt for menneskene ved at slå en cylon ihjel. Hvis et menneske dør her, mister skibet 1 moral, og folk mister alle deres skill-kort, så det er et effektivt rum for både mennesker og cylons.

Battlestar Pegasus bringer en del god paranoia ekstra med i spillet, men samtidig synes jeg at den ikke er helt effektiv nok. Oftest ender Pegasus med at være 4 ekstra rum, der kan skades med angreb fra cylonernes rumskibe.

Cylon Leaders

Den anden store udvidelsesdel i æsken er muligheden for, fra start af, vælge at være en Cylon. Du vælger en af de mulige Cylon Leaders (Ledere), og får et særligt karakter-kort. Som Leder har du nogle muligheder, der ikke før var i spillet. For det første trækker du et helt specielt mål, du har i spillet. Pludselig kan du vinde som Cylon, hvis menneskene vinder! Dog er alt ikke sort/hvidt; som Leder er dit mål aldrig helt ligetil. Det kan godt være at du vinder hvis menneskene vinder – men kun hvis menneskene har 3 resourcer i det røde felt, for eksempel. Ligeledes er der mål, hvor du vinder hvis Cylonerne vinder – men kun hvis menneskene har klaret sig rigtig godt.

Samtidig får du også muligheden for at infiltrere Battlestar Galactica som Leder. Du forklæder dig som menneske, og går rundt på hovedbrættet gaske som var du et almindeligt menneske. Alle ved dog at du er en Cylon, og kan til enhver tid smide dig i fængslet – eller ud i det ydre rum, hvis du spiller med Pegasus brættet. Men hvis du nu kan overbeivse menneskene om at du i virkeligheden er ude for at hjælpe dem…

Den sidste mulighed som Lederne giver dig, er muligheden for at spille 7 spillere i stedet for 6. Det ændrer ikke synderligt på spillet, men er dejligt hvis man lige er 7 og ikke ved hvad man gerne vil spille – det er ikke mange spil, der giver mulighed for 7 spillere.

Cylon Leaders er en sjov udvidelse til grundspillet, men ikke én jeg ville spille med hver gang. Som lidt variation (eller som mulighed for at undgå Sympatisøren fra grundspillet, som mange hader af et ondt hjerte) er det dog en dejlig mulighed for at prøve kræfter med noget nyt.

Treachery

Udvidelsen har også nogle nye skill-kort med – både lidt rettelser af de gamle, nogle ekstra til hver type af skill, men samtidig også en helt ny type af skill-kort; nemlig Treachery (Forrædderi) kort. Disse kort er ligesom de almindelige kort, men med en krølle. Mange af kortene har en negativ effekt, når de bliver spillet. Samtidig er der kort i sættet man kan spille, hvis en anden spiller discarder et treachery kort af en eller anden grund – hvis man gør dette, tager Galactica skade.

Disse kort er med for at gøre det sjovere at være Cylon. De er dybt irriterende for menneskene, og det giver god mening for balancen, da Battlestar Pegasus stort set kun hjælper menneskene.

New Caprica

Den sidste mulighed for udvidelse er den nye destination, der er i spillet: New Caprica. Rent historiemæssigt er New Caprica en planet menneskene vælger at slå sig ned på. Desværre finder Cylonerne frem til dem, og besætter planeten for at “hjælpe” menneskene med at overleve.

Rent spilmæssigt er det en lidt rodet omgang. Menneskene prøver at få rykket sine rumskibe frem til en landingsbane, for at stikke af fra planeten, mens cylonerne prøver at sende deres robotter frem for at skyde rumskibene i stykker.

Og det er egentlig det. Det er ikke en specielt spændende del af udvidelsen, da alle spillere står på en lokation, og aktiverer den, for at rykke henholdsvis Cylon robotter eller rumskibe frem for at komme videre i spillet. Jeg spiller stort set aldrig med denne udvidelse, da den ikke virker som et sjovt del af et godt spil, men mest af alt virker som arbejde.

Og så lidt diverse
Udvidelsen har også lidt ekstra små-snaller med. Der er Basestars af plastik, så alle rumskibene er lavet af plastik, og ikke pap. Der er lidt ekstra personer med, man kan spille, som passer godt ind med resten af udvidelsen, og lidt ekstra kort af alle typer – både kriser, destinationer, skill-kort – ja, det hele.

Alt i udvidelsen virker rigtig godt balanceret, og passer godt sammen med grundspillet, selv hvis man kun vælger en enkelt del at spille med. Hvis du er glad for dit Battlestar Galactica grundspil, og gerne vil have mere af det gode, så er der ingen vej udenom – Pegasus udvidelsen er til for dig.
frouvne, administrator

Image

Post Reply