Page 1 of 1

Catch me!

Posted: Wed Jan 09, 2019 5:11 pm
by Frouvne
Catch me!

Catch me! er et spil for næsten alle aldre – voksne som børn. Spillet anbefales helt fra 4 år. Spillet kan spilles af mellem 2 og 7 spillere.

Det tager omkring 15 minutter at spille spillet, som er udgivet af Haba (Haba 2400) med originaltitlen: Hasch mich!. Der er to forskellige forslag til måder at spille Catch me! på.

Målet med spillet er for spilleren, der spiller kat at fange musene, mens det for spillerne, der spiller mus, modsat gælder om ikke at bliver fanget.

Man skiftes til at være mus og kat som det passer med, at en mus bliver fanget – og dermed gjort til kat.

Spillet indeholder:
6 mus udført i træ med snor i.
1 bæger i træ
1 farveterning
1 terning med øjne
- foruden de nødvendige regler.

Spil idé 1: Musenes skovtur
Den ældste spiller begynder med at være katten. Katten tager træbægeret og hver af de andre spillere vælger en mus, hvis der er 6 spillere eller færre, så har katten også en mus. Ellers så får katten først en mus, når en anden spiller bliver kat.

Alle spillerne – undtagen katten – lægger deres mus på bordet, så musenes næser rører ved hinanden.

Hvis der er 6 spillere eller færre, så er det den farve, som kattens mus har, som er signalfarve. Det vil sige, at hvis den ældste spiller, som er kat har en grøn mus, så er det grøn, der er signalfarven (også selvom kattens mus ikke ligger på bordet).

Hvis der er 7 spillere har katten ikke sin egen mus, og slår derfor en gang med bægeret. Den farve, som bliver slået er signalfarven.

Nu begynder spillet
Katten tager terningen i bægeret og slår med terningen. Alle spillere skal kunne se, hvad der bliver slået med terningen. Ingen mus må røre sig – undtagen når signalfarven bliver slået!

Når den farve, som er signalfarve bliver slået, skal katten prøve at fange musene, mens muse-spillerne trækker deres mus hurtigt væk fra bordet.

Hvis katten ingen mus har fanget prøver den igen.
Hvis katten har fanget en mus, så bliver denne mus – den nye kat! Hvis katten har sin egen mus, så er signalfarven automatisk en anden. Hvis der derimod er 7 spillere, så får den gamle kat, den nye kats mus – og den nye kat slår med bægeret, så en ny signalfarve kan blive fundet.

Spillet slutter når musene og katten er for trætte til at løbe efter hinanden længere… Der er således intet mål med spillet, som skal opfylder før spillet kan slutte!

Spil idé 2: Pas på, mus!
Målet med spillet er, at katten skal fange den mus, som passer til farven på terningen.

Forberedelse til spillet er som i den første variant, men der defineres ikke en signalfarve.

Selve spillet
Katten slår med terningen.

Hvis katten slår en farve, som ikke passer til en mus, der ligger på bordet (alle musene er jo ikke i brug, hvis der ikke er så mange spillere…) så skal musene sidde helt stille. Hvis en spiller alligevel trækker sin mus væk … så er der fundet en ny kat – med øjeblikkelig virkning.

Hvis katten slår en farve, som passer til en mus på bordet, så skal katten prøve at fange musen. Følgende ting kan ske:

Katten fanger musen: Musen som blev fanget bliver den nye kat.

Katten fanger musen og andre mus: Der sker ikke noget med de mus, som ikke skulle være fanget.

Katten fanger musen, men andre spillere trækker også deres mus væk: Når katten fanger den rigtige mus sker der heller ikke noget, hvis en anden muse-spiller kommer til at trække sin mus væk (normalt, så bliver man kat, hvis man trækker sin mus væk uden katten var på jagt efter lige præcis den mus!).

Katten fanger ikke musen: Katten prøver igen.

En mus stikker af: Hvis en mus er stukket af (det vil sige, hvis en spiller trækker sin mus væk), så bliver denne spiller den nye kat med det samme, Medmindre, som ovenfor beskrevet, at katten har fanget den rigtige mus.

Spillet ender ligesom den første spil idé, når spillerne bliver for trætte til at spille…

Re: Catch me!

Posted: Wed Jan 09, 2019 11:38 pm
by Helle
Uh, den er gammel den her. Gad vide om det overhovedet kan fås mere?