Super 5

Her har man som bruger mulighed for at anmelde, beskrive eller give sit førstehåndsindtryk af et spil
Post Reply
User avatar
Frouvne
10.000+ indlæg
10.000+ indlæg
Posts: 13013
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:09 pm
Favoritspil: Brass: Lancashire, Twilight Struggle, Gaia Project, Innovation, Dominant Species, Crokinole, Steam, Spirit Island, Amun-Re
Location: 2900
Has thanked: 60 times
Been thanked: 70 times
Contact:

Super 5

Post by Frouvne » Fri Jan 11, 2019 4:59 pm

Super 5

-En anmeldelse af Peter Brichs

Super 5 er et kortspil i den simple ende. Det, der af mange brætspillere bliver kaldt en filler. Med andre ord, et simpelt spil, du hurtigt kan hive frem, forklare og få spillet færdigt, hvis man lige har 15-20 minutter at brænde af.

Super 5 er faktisk en genudgivelse af et ældre kortspil fra 1990, der hedder 5 Alive og som kunne have op til 7 spillere. Så man kan sige at det er en genudgivelse, der egentlig skruer lidt ned på hvad det gamle spil havde af muligheder. Udover at man nu “kun” kan være 5, er der egentlig ikke andre ændringer i spillet, så hvis du kender det gamle er der ingen grund til at læse videre her.

Hvad er der så i æsken?

Når du åbner papæsken til Super 5, finder du…endnu en kasse! Spillet er i en plastikæske, der er super praktisk, da der faktisk er “holdere” til alt i spillet, så ikke tingene ligger og bliver kastet rundt. Når du åbner din plastikæske finder du et sæt spillekort af god kvalitet, samt nogle plastikholdere med 5 små dimser (der mest af alt ligner Ludo-brikker) stikkende op.

Plastikmænd og spillekort…?

Spillet i sig selv er forfriskende simpelt. Hver spiller har 5 “liv”, der bliver symboliseret af de 5 plastikmænd der er i din lille holder. Han har i sin hånd kort, der har nummerværdier fra 0-7, som man lægger i en fælles bunke midt på bordet. Hvis du bliver nødt til at lægge et kort, der gør at bunkens samlede værdi kommer over 21 mister du et liv. Hvis du får lagt det sidste kort fra din hånd mister alle andre spillere et liv. Når en af disse ting sker, blander man bunken, og starter forfra. Den sidste spiller, der har liv tilbage, har vundet.

Helt så simpelt er det dog ikke. Spillet har også en masse kort, der gør specielle ting. Eksempelvis er der kort, der gør at rækkefølgen vender, eller at du bliver sprunget over. Der er også to ekstra onde kort med, der hver især kun et ét af i spillet. Det ene kort har et dødningehoved på – når du spiller dette kort skal alle spillere spille et kort med værdien “0″, ellers mister de et liv. Det sidste kort er et kort der gør, at du tager hele bunken med kort, blander, og deler ligeligt ud til alle spillerne, så man nu har mange kort igen.

Er det det?

Og det er egentlig spillet. Som sagt, Super 5 er et forfriskende simpelt spil, der ikke tager alverdens tid. Alligevel er der en god del strategi i hvornår du spiller hvilket kort – specielt de to “onde” kort jeg nævnte før kan vinde eller ødelægge spillet, alt efter hvornår de bliver spillet.

Alt i alt er Super 5 et spil, der godt kan betale sig at anskaffe, hvis man ser det. Det er dejlig hyggeligt, fylder ikke mere end 2 almindelige sæt kort, og bringer ofte store latterbrøl gennem lokalet, når man får spillet lige det rigtige kort, på det præcist rigtige tidspunkt.
frouvne, administrator

Image

Post Reply