Hvad har du spillet i dag? Oktober 2019

Kommentarer, spørgsmål og husregler.
Post Reply
User avatar
Frouvne
10.000+ indlæg
10.000+ indlæg
Posts: 12766
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:09 pm
Favoritspil: Brass: Lancashire, Twilight Struggle, Gaia Project, Innovation, Dominant Species, Crokinole, Steam, Spirit Island, Amun-Re
Location: 2900
Has thanked: 36 times
Been thanked: 26 times
Contact:

Hvad har du spillet i dag? Oktober 2019

Post by Frouvne » Thu Oct 03, 2019 7:36 am

Oktober måned er allerede godt i gang, så det er bare om at få gang i nogle gode spil... :D
frouvne, administrator

Image

User avatar
Gunness
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Posts: 4502
Joined: Wed Oct 18, 2006 11:26 am
Location: 2770
Has thanked: 26 times
Been thanked: 18 times

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2019

Post by Gunness » Fri Oct 04, 2019 1:53 pm

I går var Andrea og Jens troppet op hjemme hos os, og Lifeform kom på bordet.

Hvis Nemesis er en skamløs Aliens-klon, planker Lifeform lige så gladeligt fra Ridley Scotts 1979-forgænger. Jep, det er Alien i alle henseender undtaget i navnet, lige fra besætningens opbygning, den onde android og skibets computer, der er blevet til SIS-TER i stedet for MU-TH-UR.

Spillet er en kortdrevet en-mod-alle oplevelse, hvor én spiller styrer spillets Lifeform/alien, mens de øvrige spillere kontrollerer to besætningsmedlemmer hver. Besætningen skal bevæge sig rundt på det labyrint-agtige rumskib og samle forsyninger nok til at slippe væk i rumskibets escape pod. Og som i Alien er menneskene stærkt begrænsede i deres mulighed for at bekæmpe det onde rumvæsen. De kan ikke dræbe det, men dog holde det på afstand med flammekastere og en laser. Dette gøres ved hjælp af kort, der både giver adgang til en række handlinger undervejs, men også kan og skal hamstres til det eventuelle slutspil.

Image

En af spillets centrale mekanismer er, at Lifeform'en både er på brættet i sin rigtige udgave og i et "ghost": en slags fejl i besætningens scannere, der får dem til at se fæle aliens, hvor der ikke er nogen. Lifeform'en styrer i al hemmelighed, hvilken af dens standee's, der er ægte, og hvilken, der kun er en scannerfejl. Det er naturligvis kun det rigtige rummonster, der kan gå til angreb, men besætningen ved ikke umiddelbart, hvem er der er ægte, så som Lifeform er ens opgave at skræmme folk med den falske udgave og så dræbe med den ægte.

Så vidt i alt fald ideen. I praksis var der relativt mange regler og undtagelser at holde styr på (regelhæftet var ganske vist blevet nedbarberet fra 52 til 44 sider, men stadig væk), og jeg havde ikke nok styr på mine muligheder for at udnytte de to styk monstre og sende dem i min retning som natmad. Derfor var min modstand mere sparsom end godt var - og selv om det lykkedes min Lifeform at smutte med i escape pod'en og tre besætningsmedlemmer blev efterladt på hovedskibet, havde de tre tilbageværende ikke svært ved at overleve den sidste kamp.

Trods disse svagheder synes jeg dog, at spillet har potentiale, og stemningen fungerede godt undervejs. Selv om jeg godt kan være i tvivl om langtidsholdbarheden, bliver det interessant at prøve igen.

Vi rundede aftenen af med tre spil Red7. Bare for at komme i en anden stemning :)
These users thanked the author Gunness for the post (total 3):
JonezyFrouvneAndrea
Bestilt: Aeon Trespass, Sleeping Gods, Pangea, Etherfields, Dig Your Way Out, Paladins West Kingdom, Tainted Grail, Nanty Narking, Tang Garden, Machina Arcana, Exploriana
Seneste: Parks, Trickerion exp, Vindication, Sabotage, Pirate Republic

User avatar
Goblen
1000+ indlæg
1000+ indlæg
Posts: 1301
Joined: Mon Nov 26, 2012 4:48 pm
Favoritspil: Castles of Burgundy, Terra Mystica, Battlestar Galactica, Dead of Winter, Kingsburg, The Gallerist, The Resistance, Shakespeare
Location: Lundby
Has thanked: 7 times
Been thanked: 18 times
Contact:

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2019

Post by Goblen » Sat Oct 05, 2019 2:33 pm

Fik overtalt min datter og kone til et spil Tapestry i går, og jeg er altså begejstret for det spil :-)

Det er nemt og hurtigt at gå til, og det er ikke ligegyldigt hvad du gør. Hver enkelt spiller har relativt hurtige ture, så der er ikke meget down time, og så er hele metaspillet fedt. Det kan godt være at det er lidt underligt at man lige efter at have været maker of fire starter med at opfinde en vaccine, men for os er det mere konceptet om at du begynder at tænke at der er noget der kan forhindre sygdomme.

Et super godt spil jeg meget gerne spiller igen - og det kommer jeg til. Spillet lever op til alt det hype der har været - i det mindste for mig.
These users thanked the author Goblen for the post:
Jonezy

User avatar
Jens_Hoppe
2500+ indlæg
2500+ indlæg
Posts: 3668
Joined: Mon May 01, 2006 9:11 am
Location: Frederiksberg
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2019

Post by Jens_Hoppe » Sun Oct 06, 2019 1:26 am

Jeg og sønnike fik kastet os over mit Tapestry i dag, og det blev til to spil. Han vandt begge spil - det ene af dem med en svært bred margin ned til mig - men det ændrer ikke på, at jeg i den grad nød begge spil, og det var også en kæmpe succes hos knægten. Spillet er et stærkt eskalerende pointspil, med elegante mekanismer og pæne komponenter. På grund af de forskellige civilisationer der er med, er det et voldsomt asymmetrisk spil og der er mange, helt forskellige ting man kan kaste sig over. Alt i alt minder Tapestry mig om en lettere, hurtigere og mere kaotisk udgave af Terra Mystica, med lidt kæder-af-effekter mekanisme a la Ganz Schön Clever! :-p

Jeg er nærmest en slags anti-Stonemaier fanboy, og har aldrig brudt mig om nogen af spillene fra firmaet. Men Tapestry rammer min smag ret godt, og jeg glæder mig til at få det på bordet igen!
These users thanked the author Jens_Hoppe for the post (total 2):
FrouvneKanzler
What are you, like 80?
Senest købt: Tapestry, Undaunted: Normandy

User avatar
Neumann
100+ indlæg
100+ indlæg
Posts: 189
Joined: Fri Aug 19, 2016 7:38 pm
Favoritspil: *
Agricola
At the Gates of Loyang
Ra
Location: Roskilde
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2019

Post by Neumann » Sun Oct 06, 2019 7:17 am

Herfra blev det lørdag bare til endnu en gang Til Roms Ære i min hjemmelavede version og endnu et forsmædeligt nederlag til mig (37-24).

Har stadig ikke rigtig fundet ud af, om jeg ikke får øje på de fede synergier eller jeg bare er groft uheldig med mine kortoptræk - men det er ikke nogen dårlig oplevelse at tabe.

Tilføjelse: Søndag eftermiddag gik med en revanchematch, som jeg vandt ved en kombo af Tempel (4 ekstra kort på hånden), Akvædukt (ekstraklient fra hånden + dobbelt op på klienter) og nådestødet Forum (en klient af hver type vinder spillet) - og jeg havde 2-3 klienter af hver type :lol:

User avatar
Frouvne
10.000+ indlæg
10.000+ indlæg
Posts: 12766
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:09 pm
Favoritspil: Brass: Lancashire, Twilight Struggle, Gaia Project, Innovation, Dominant Species, Crokinole, Steam, Spirit Island, Amun-Re
Location: 2900
Has thanked: 36 times
Been thanked: 26 times
Contact:

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2019

Post by Frouvne » Fri Oct 11, 2019 5:55 pm

Indtil nu har oktober kun budt på en enkelt aften, hvor Barrage og Sushi Go Party! kom på bordet. Sushi Go Party! har jeg længe haft lyst til at spille og har flere gange været fristet til at købe. Det er aldrig sket og denne gennemspilning gjorde det tydeligt, at det ikke er et spil, jeg behøver at eje. Det var hyggeligt nok at spille, men ikke noget jeg behøver at gentage igen og igen.

Måneden har budt på en bunke børnespil: Enchanted Cupcake Party Game, Funny Fishing, Mmm!, Animal upon Animal: Memory Stacking, Dr. Eureka og Vildkatten. Det helt store hit hos børnene for tiden er Dr. Eureka, som de har omdøbt til Professor-spillet. Mmm! vækker også begejstring og dette Knizia-spil fungerer rigtig godt som det samarbejdsspil med en lidt større børnegruppe end jeg ellers normalt ville spille med.

Snapshot har været på bordet, men det er for tidligt at bedømme det. Patchwork Doodle var til gengæld mere interessant end jeg havde regnet med, så det skal nok blive spillet lidt.
frouvne, administrator

Image

User avatar
Neumann
100+ indlæg
100+ indlæg
Posts: 189
Joined: Fri Aug 19, 2016 7:38 pm
Favoritspil: *
Agricola
At the Gates of Loyang
Ra
Location: Roskilde
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Re: Hvad har du spillet i dag? Oktober 2019

Post by Neumann » Sun Oct 13, 2019 12:16 pm

Efterårsferien er i gang, så undskyldninger for ikke at spille med sin far er forpasset, selv for min computerfortabte teenagesøn :P

I går introducerede jeg derfor familien for det mekanisk åbenlyst bundsolide Rød 7, som jeg ville ønske fandtes i en lidt mindre afskyelig udgave - måske et print-selv projekt til vintermørkets komme. Men Carl Chudyk kan øjensynligt ikke sætte en fod forkert i sine spildesign - jeg nyder dem i hvert fald alle!

Til formiddag afprøvede datteren og jeg selv så Pralhals, der modsat Rød 7 er et fantastisk smukt kortspil, men hvor jeg til gengæld godt kan komme alvorligt i tvivl om, hvor meget spil, der egentlig er inde bag den flotte facade. Men som lattervækkende tidsfordriv kan det fint gå an.

Opdatering: Eftermiddagen gik (primært) med et enkelt spil Til Roms Ære, som jeg tabte til et ustoppeligt Forum-byggeri.

Nu vi er ved ved mine ubehjælpsomme spilundersættelser: Kan nogen monstro huske et ældre børnespil, som blev solgt under navnet "Pralhals"? Der ligger en svag rumsteren i mit baghoved omkring det navn.

Post Reply