Search found 99 matches

by zfire
Fri May 26, 2023 9:52 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Maj 2023
Replies: 27
Views: 877

Re: Hvad har du spillet i dag? Maj 2023

Frouvne wrote: Thu May 25, 2023 8:45 pm Så fik vi langt om længe Dune: Imperium på bordet igen. Denne gang endda med Dune: Imperium – Rise of Ix, som jeg ikke tidligere havde prøvet. Jeg kan godt se potentialet i spillet men er stadig ikke helt overbevist om spillet fortræffelighed. En af grundene til mine små forbehold ligger nok i deckbuilding-delen som potentielt er det, jeg burde syntes var fedest. Men det er så få kort der er til rådighed og nogle gange er der da heller ikke rigtig nogen, der gider købe dem. Og så kommer man samtidig så få gange igennem sin bunke af kort, at man skal satse på sit held, hvis man skal have udbytte af synergier kortene imellem. Nå, men alt i alt en fin oplevelse og et spil jeg meget gerne vil afsøge lidt mere. Og så må vi jo se, om det holder vand.
Du kan altid vælge at spille med en regel fra den nyeste expansion(Immortality) hvor hver spiller en gang i hvert spil har lov til at rydde markedet og fylde det op igen på deres tur.
Men du har ret i at man ikke ser sine kort særligt tit, derfor skal man også tænke meget over hvad man faktisk køber, bare fordi man har råd til noget betyder ikke at man skal købe det. Det gør også card draw rigtigt godt da det gør at man både kan købe færre dyrere kort og at man ser sine dyre kort mere(som er langt bedre end ens start kort). Man skal heller ikke undervurdere at få trashed nogle af sine start kort(specielt de dårlige af dem, Dune/Dagger/Reconnaissance).
Jeg kan super godt lide spillet, specielt spændingen der kommer fra konflikten, alliancerne, og ræset til 10 point. Vores spil er også langt fra at vare alle 10 runder, vi slutter som regel i ca runde 7(og har set det slutte i runde 6), som også gør at man er nødt til at fokusere på hvordan man slutter spillet hurtigst muligt og ikke bare durdler rundt.
by zfire
Sat Apr 30, 2022 9:53 am
Forum: Puslerier
Topic: Gæt Terningerne
Replies: 22
Views: 14042

Re: Gæt Terningerne

Neumann wrote: Sat Apr 30, 2022 9:28 am Ved godt, det er lidt nekromantisk her 5 år senere, men hvad var terning 1 egentlig for et spil. Noget med rumparasitter ?
Burke's Gambit :)
by zfire
Wed Feb 02, 2022 1:36 pm
Forum: Ugens tema
Topic: Hvilke spil der udgives i 2022 ser I særligt frem til?
Replies: 14
Views: 2790

Re: Hvilke spil der udgives i 2022 ser I særligt frem til?

Af kickstarters der er på vej som burde levere i 2022:

Perseverance: Castaway Chronicles - Jeg har godt kunne lide alle Mindclash spil jeg har prøvet så det var lidt hvad der førte til at jeg backede det, dog må jeg indrømme at jeg ikke har set andet end en video og intet siden backing. Det må udforskes lidt mere når det er tæt på at ankomme.

Carnegie - Blev nok mest backet på designerens navn. Har siden backing spillet det 1 gang på BGA, var dog monster forvirret i løbet af spillet. Virker som et spil der skal spilles IRL, da jeg havde svært ved at se hvilken effekt mine aktions gjorde.

Stroganov - Igen blev jeg hevet ind af designerens navn, men glæder mig faktisk ret meget til denne. Ligner lidt en typisk euro hvor du har få actions(16), men alt for meget at lave. Lidt irriterende at det allerede er i retail, men kun lige kommet på båden for backers, men kun et lille nag.

John Company: Second Edition - Vinder af "størst risiko for ikke at blive spillet" prisen. Cole Wehrle laver nogle facinerende spil, men lige den her er både tung og 'uigennemsigtig'. Dog synes jeg der er noget ved den der tiltaler mig, måske conceptet 'shared incentives', altså at man får noget ud af at arbejde sammen med andre, men man skal stadig i sidste ende kun tænke på hvordan man selv vinder.

Spintronics - Spil eller ikke et spil? Løs puslespil med en mekanisk simulation af elektronik kredsløb. Som software udvikler til daglig interesserer jeg mig også lidt for elektronik. Faldt nok mest for de mange gode animationer, men bliver spændt på hvor dybt/komplekst det ender med at blive når der er ~150 puzzles.

Shikoku 1889 - Anden plads af prisen for "størst risiko for ikke at blive spillet". Har altid været facineret af 18xx genren, og nu var den udgave som er udråbt som en af de bedste begynder spil på kickstarter til en fin pris. Så hvis det skal prøves bliver det nok 1889.

Af ikke-kickstartere jeg har kig på:

A Feast For Odin - Danes - Oprindeligt skulle det være en expansion, men nu er det blevet standalone. Er blevet lidt hooked på AFFO efter det kom på BGA. Har også spillet det med den første expansion IRL, og det gør det bare endnu bedre. Ud fra designer diaries lyder det til at der er lavet en del om, så det ender nok med at spille en del anderledes i 'samme framework'.
by zfire
Wed Nov 10, 2021 11:04 am
Forum: Forslag, ris og ros
Topic: Nedetid
Replies: 2
Views: 2787

Nedetid

Hej,

Der har været lidt nedetid her siden i går(så vidt jeg ved). Men nu er det oppe og køre igen. Hvis i skulle finde nogle fejl så sig til.

/zfire
by zfire
Thu Jan 23, 2020 2:20 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4141
Views: 1622039

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Jonezy wrote: Thu Jan 23, 2020 1:21 pm Og så så jeg Paul Grogan lave en video stream omkring escape room spil, hvor jeg i chatten spurgte hvor jeg skulle starte henne med EXIT spillene, og her blev jeg anbefalet Abandoned Cabin og Dead Man on the Orient Express, så dem nappede jeg også.
Nu har jeg kun spillet de 3 første spil i serien(Cabin, Faraoh og Lab), men ud af dem ville jeg nok også havde anbefalet at starte med Cabin. Jeg kom til at starte med Faraoh som er klart den sværeste af de 3, og der tog det os 2½ time at komme igennem :lol:. Så vidt jeg husker så var Cabin omkring 1 time og 15 min for os, med en ok score. Jeg har så sidenhen fundet ud af vi har scoret forkert, kun hints der giver dig ny information tæller mod din score til sidst.
by zfire
Thu Oct 17, 2019 4:16 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4141
Views: 1622039

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Gunness wrote: Thu Oct 17, 2019 1:56 pm ^Hvor fandt du Shipwreck Arcana? Spillet var på Kickstarter men desværre ikke som EU Friendly, så jeg droppede at backe det. Og jeg synes ikke lige at kunne finde det her bagefter.
Jeg valgte personligt at løbe risikoen og backe på KS. Var så heldig at den ikke blev taget i tolden, er dog desværre ikke kommet på bordet endnu.
by zfire
Tue Sep 03, 2019 10:18 am
Forum: Voksenspil
Topic: Månedens spiloplevelse august 2019
Replies: 6
Views: 4686

Re: Månedens spiloplevelse august 2019

Gunness wrote: Tue Sep 03, 2019 9:24 am ^Jeg må lige få set mere på Awkward Guests. Det hele ser så brunt-i-brunt ud, at det er svært at tage sig sammen til at få det på bordet. Hvilket spillerantal fungerer bedst, synes du?
Jeg har hørt folk godt kan lide 2 personer varianten(har dog ikke selv prøvet), ellers så kan jeg anbefale 4-5 som sweet spot.

En god måned for mig i forhold til normalt:

Keyforge Age of Ascension - 1
- Morer mig stadig, og nu har jeg også selv 4 decks til at spille med
Bärenpark + Bad News Bears - 1
- Bad News Bears tilføjer 2 små moduler og et par extra goals. Jeg kan specielt godt lide Mono Rails modulet som tilføjer et godt puzzle til hvor man skal ligge sine grønne tiles. Gør et godt spil bedre, uden alt for mange ekstra regler eller tidslængde.
Shards of Infinity - 1
- Et kort solo spil, som jeg vandt lidt for let, tror jeg bedre ville kunne lide 2 player spillet
Anachrony - 1
- Endnu et spil med adventure modulet, synes stadig det er lidt for swingy, men resten af spillet er stadig godt.
Lorenzo il Magnifico med expansion - 1
- Første spil for mig, kunne rigtigt godt lide spillet, især combo potentialet i de forskellige kort og asymetrisk powers der er med i expansion
ShipShape - 2
- Sjovt lille spil hvor man fylder sit skib med cargo fra en bunke i midten af bordet og så spiller kort fra 1-10 alt efter hvilken rækkefølge man vil have cargo "tiles" fra stakken. Perfekt tidslængde på 20 minutter for en lille filler.
Habitats - 1
- God lille tile layer som jeg sagtens kunne spille igen.
Don't Turn Your Back - 1
- Lidt af et impuls-sats-køb. Et lidt ældre spil som for længst er glemt af andre. Selve konceptet lyder rodet med både deckbuilding, worker placement og area control, men alligevel formoder spillet at spille super nemt. Det blev til at lidt forhastet spil da vi var ved at løbe tør for tid, så vil ikke helt tage stilling til det endnu.
Eclipse - 1
- Jeg har en gruppe hvor vi plejer at spille Eclipse hver anden gang, og dette spil var lidt specielt. Den måde kortet havde udformet sig på gjorde at Planta vandt stort da der ikke var nogen der turde forlade deres egne sektore pga frygt for angreb bagfra.
Viticulture + Tuscany - 2
- Mine første plays af Viticulture, og det gjorde et godt førstehåndsindtryk. Jeg er endnu ikke helt sikker på om jeg kan lide special workers, det virker som om de enten er meget bedre end normale arbejdere og alle rekrutere dem, eller de er marginalt bedre og det ikke rigtigt virker til at være det værd at rekrutere dem.
Metro-X - 1
- Fint lille flip and write
Silver&Gold - 1
- Endnu et fint lille flip and write

Månedens spil må nok være en tie mellem Lorenzo og Viticulture.
by zfire
Fri Aug 30, 2019 3:31 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4141
Views: 1622039

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Stony wrote: Fri Aug 30, 2019 2:28 pm Jeg har endnu ikke åbnet mit eget eksemplar, men ud fra de videoer jeg har set tænker jeg "Hvad snakker de om?".

Jeg ser om jeg lige kan få åbnet dem i aften.
Så vidt jeg har forstået så er der generelt 2 klager:
  • Hjulene har en tendens til at warp hvilket betyder at de ting man ligger mellem armene "falder" under når man drejer hjulet
  • Vand tokens er flade på den ene side og rund på den anden hvilket gør dem utroligt svære at samle op, og så er de solidt sølv på bagsiden hvilket mange mener er ret irriterende(især nu hvor de er svære at samle op når de ligger fladt)
by zfire
Tue Aug 20, 2019 12:18 pm
Forum: Køb, salg og bytte imellem brugerne
Topic: Købes : Hansa Teutonica
Replies: 3
Views: 2413

Re: Købes : Hansa Teutonica

Hvis det ikke lykkedes at få fat i brugt så er der solide rygter om en big box, som ser ud til at release til Essen.
by zfire
Tue Jul 30, 2019 11:36 am
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Juli 2019
Replies: 41
Views: 21145

Re: Hvad har du spillet i dag? Juli 2019

I søndags var der dømt brætspil i Ungdomshuset i Fredericia. Her joinede jeg Jannick som er en del af en af mine brætspilsgrupper.
Jeg ville gerne prøve Anachrony en gang inden jeg skal introducere det om et par uger, og der var ingen protest fra Jannick. Kabalen med antal mennesker gjorde at det blev til et 2 spiller spil. Anachrony er et engine building worker placement spil, som kort sagt går ud på at bygge din base op så godt som muligt inden en asteroide rammer jorden, hvorefter man kæmper om de sidste worker placement positioner inden de lukker permanent og evt evakuere nogle af sine folk ud i rummet. En af de helt store fokus punkter i spillet er den 2 delte worker placement mekanisme, hvor dine private steder på dit eget player board kun kræver en worker, hvorimod de fælles steder hvor alle kan placere kræver exo suits sammen med en worker for at placere, og det kan være dyrt at lave exo suits som du ikke får brugt, da de går tabt hvis de ikke bliver brugt.
Alt i alt så havde jeg en rigtig god oplevelse med spillet. Der er mange svære valg, og man skal holde mange bolde i luften for at få det hele til at passe sammen i sidste ende. Jeg tror det eneste jeg som sådan ikke var helt så vild med er mængden af moduler der følger med til spillet. Så vidt jeg har forstået så er det heller ikke meningen man skal spille med alle moduler på en gang(og det gjorde vi heller ikke). Vi spillede med "Pioneers of New Earth" modulet som tilføjer en extra strategi hvor man opgradere sin exo suit til kamp, og derefter sender dem ud på adventures, som egentligt bare er trække kort, se om du har nok styrke(+ rulle en terning) og så enten få en reward eller noget negativt hvis man fejler. Der var som sådan ikke noget galt med modulet, måske lidt for random til min smag.
I sidste ende kræver det måske et par plays før man finder sin foretrukne valg af moduler. Nå men jeg endte med at vinde, evt hjulpet på vej af lidt ekstra held, da jeg gik efter adventure delen.

Efter Anachrony fik vi selvskab af 2 flere, og en af dem introducerede Bomb Squad Academy, som er et filler spil hvor det gælder om at klippe ledninger, men ikke lige den ledning som sprænger bomben. Der er 4 forskellige farver ledninger. Hver farve ledning har en grænse for hvornår den sprænger bomben, og et unikt deck med kort med værdier fra 0-5. Hver person har en hånd med 6 kort, en af hver farve, en kylling og en "hold". Hver person vælger så hemmeligt hvilket kort de vil spille, og man flipper dem på samme tid. Man flipper så antal kort alt efter hvor mange personer der har spillet den farve, kontrollere om bomben springer og hvis ikke får man point alt efter hvor mange kort der er flippet på den farve, hvor pointene så bliver fordelt over de spillere som spillede den farve(så man vil helst være alene). Hvis bomben springer mister dem der klippede i den farve ledning man 5 point og man går videre til næste bombe. Efter 3 bomber vinder den spiller med flest point.
Fin lille filler hvor jeg endte med at vinde, ikke noget prangende, og så er points lidt forvirrende med dobbelt sidet tokens.

En af de 2 tilkoblere tog hjem, så vi fortsatte med et 3 spiller Gaia Project. Jeg spillede en race jeg havde spillet før(og tabt med), hvor man kan låse Gaiaformere(padehatte) for at få grønne cubes. Jeg havde som sådan et fint spil, hvor jeg lagde okay i front i point, desværre blev jeg sidst i begge end game scoring tiles, og var bag ud på research, så det blev til en sidste plads. Stadig et fedt spil, selvom jeg har en tendens til at tabe.

Vi sluttede af med The Manhattan Project: Chain Reaction, som er et lille kort spil version af det store brætspil. Jeg har endnu ikke prøvet nogle af de andre Manhattan Project spil, så kan desværre ikke sammenligne med dem. Spillet slutter når en spiller har fået 10 point, og hvem end der så har flest point vinder. På ens tur får man en hånd af 5 kort, alle kortene er dual use, enten kan man bruge dem som en bygning som tager et input af arbejdere og evt ressourcer og laver et output som så også er enten arbejdere eller ressourcer, eller kortet kan bruges som arbejdere(af 3 forskellige slags). Målet er så at lave Yellow Cake fra miner, Uranium fra Yellow Cake og så til sidste bomber ud af Uranium. Spillet fungerede egentligt godt nok, jeg har dog 2 store problemer med spillet. Første er at der er "take that" kort i spillet, blandt andet et kort hvor man kigger på en spillers hånd og tager et af deres kort, så de har mindre kort på deres tur, og du kan ødelægge hele deres tur ved at tage et specifikt kort. Andet problem er AP, fordi alle kort kan bruges på 2 måder, kan personer som vil have det perfekte ud af alle sine hænder eller som ikke er helt lige så hurtig til at se de forskellige muligheder hurtigt trække hvad der burde være et 15-20 min spil ud til et 45 min spil, hvilket er alt for langt til min smag. Der er som sådan heller ikke noget at lave mellem ens ture, ud over at planlægge ens tur, som så kan blive ødelagt af en anden spiller.

Alt i alt dog en rigtigt god dag i godt selskab.
by zfire
Fri Jul 26, 2019 11:03 am
Forum: Forslag, ris og ros
Topic: Så kom spammerne til forum her
Replies: 6
Views: 5559

Re: Så kom spammerne til forum her

Tror måske jeg fandt problemet? Det ser ud til at Consim forumet specifikt havde standard rettighedder til guests, hvorimod de andre forumer havde "Read Only Access". Jeg har ændret det nu, lad os se om ikke det gør en forskel med det spam(tror måske de lavede posts som guests, og så bare brugte samme navn som deres slettede/ikke godkendte bruger).
by zfire
Mon Jul 22, 2019 8:56 pm
Forum: Smalltalk
Topic: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?
Replies: 4141
Views: 1622039

Re: Hvad har du købt / fået / modtaget idag?

Jonezy wrote: Mon Jul 22, 2019 8:47 pm Var en tur i byen i dag og kom så sjovt nok lige forbi en brætspils butik. Der havde de sørme Oracle of Delphi til en pris, som ikke var helt åndsvag i forhold til online konkurrenter, så det kom med hjem og endte faktisk med at blive en gave fra kæresten. :D

Hvis folk læser 'Hvad har du spillet'-tråden, har de sikkert set, at jeg spillede det i lørdags og havde stor fornøjelse med hvad jeg personligt synes er en af Feld's allerbedste titler.
Godt køb, jeg har også moret mig i vores 2 spil 8)
by zfire
Thu Jul 11, 2019 6:19 pm
Forum: Forslag, ris og ros
Topic: Thumbs up?
Replies: 26
Views: 20458

Re: Thumbs up?

Jeg fjernet så den ikke skriver "100% rating" på topic og posts, synes ikke rigtigt det tilføjede noget relevant?
by zfire
Thu Jul 11, 2019 6:10 pm
Forum: Forslag, ris og ros
Topic: Thumbs up?
Replies: 26
Views: 20458

Re: Thumbs up?

Haha der var du hurtig Jon.
Så skulle det køre, i må lige give feedback om det opfylder kravene?

Det med update er ikke lige sådan til. Jeg har opdateret filerne, men deres database update bliver ved med at time out.
by zfire
Thu Jul 11, 2019 3:43 pm
Forum: Forslag, ris og ros
Topic: Thumbs up?
Replies: 26
Views: 20458

Re: Thumbs up?

Hvis der er stemning for det fra Allan's side så kan sagtens smide sådan en extension ind.

Jeg var dog faldet over den her i stedet for: https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2423931
Den ser lidt mere "færdig" ud, da den Nuemann linker til er markeret som DEV på deres forum.