Search found 434 matches

by jondifool
Fri May 08, 2020 3:56 pm
Forum: Online- og PC-versioner af brætspil
Topic: Humble Asmodee Digital Play With Friends Bundle
Replies: 1
Views: 8365

Re: Humble Asmodee Digital Play With Friends Bundle

ja det er et fint tilbud.

måske det er værd at tilføje at tilbuddet løber 13 dage endnu.
by jondifool
Sun Apr 14, 2019 9:17 am
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con X - d. 26-28 April 2019
Replies: 62
Views: 61828

Re: Djengis Con X - d. 26-28 April 2019

jeg kommer desværre til at måtte hoppe fra Djengis con. I må have en fantastisk weekend.
by jondifool
Wed Mar 20, 2019 10:42 am
Forum: Arrangementer
Topic: Djengis Con X - d. 26-28 April 2019
Replies: 62
Views: 61828

Re: Djengis Con X - d. 26-28 April 2019

har tilmeldt mig
by jondifool
Fri Sep 07, 2018 2:58 pm
Forum: Designerforum
Topic: 3D printere og inserts til brætspil
Replies: 2
Views: 12903

Re: 3D printere og inserts til brætspil

Der er et par grupper på facebook , 3d printere i danmark osv, hvor nogle af mine spil intereserede venner er aktive ind imellem.

Mit indtryk er nu at de fleste folk bruger laser-cutters til inserts, hvis ikke de laver dem i foamcore. Men er der nogen der har gang i 3D print til insert følger jeg gerne med.
by jondifool
Tue Jul 11, 2017 10:24 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Bedste 2017 spil indtil videre.
Replies: 6
Views: 6012

Re: Bedste 2017 spil indtil videre.

ditto her - altså Gloomhaven-
vi er nu 18 sessioner inde i kampagnen , og stadig lige tændte.
by jondifool
Mon May 15, 2017 4:30 pm
Forum: Voksenspil
Topic: Hvad har du spillet i dag? Maj 2017
Replies: 26
Views: 18411

Re: Hvad har du spillet i dag? Maj 2017

længe siden jeg har givet mit besyv med herinde.

Efter et forår hvor det bare er blevet bedre og bedre med spil oplevelser, kulminerede det i tirsdags. Det startede med en del spil Lewis and Clark så en masse Mombassa og så rigtigt meget Terraforming Mars i de sidste måneder, og så troede jeg egentligt ikke det kunne blive bedre i et stykke tid men så blev det i tirsdags til Gloomhaven og her er jeg bare helt solgt. Det er det mest intense dungeon crawl jeg har spillet.
by jondifool
Thu Aug 25, 2016 4:46 pm
Forum: Ugens tema
Topic: Hvor objektivt kan du vurdere dine egne spil?
Replies: 9
Views: 9610

Re: Hvor objektivt kan du vurdere dine egne spil?

Nu er det efterhånden sjældent jeg køber nye spil og endnu mere sjældent at de så er nyudkommet. Til gengæld går jeg meget efter at købe brugte spil som har en vis mængde genspilbarhed, og som er fede at tage frem også efter at de har stået på hylden et år eller to. De kriterier går mig jo ret biased i forhold til at vurdere mine spil som rigtigt gode!

Grunden til at det virker for mig i øjeblikket er kombinationen af at være på bastardcafe regelmæssigt og så have nogle spilvenner der ikke følger med i hvad der udkommer. På Bastarden kan jeg iagttage hvilke spil der faktisk overlever the cult of the new, og så vælge nogen af dem der stadig spilles f.eks et 1/2 år efter at få prøvet selv. Deriblandt er der så et par spil der kommer på listen over brugte spil jeg gerne vil have, og som så kan introduceres til de andre brætspilsvenner, når de så bliver købt.
by jondifool
Sun Jul 24, 2016 11:32 am
Forum: Ugens tema
Topic: Er der for flere tusinde kroners spiloplevelse i et spil med minier?
Replies: 29
Views: 24006

Re: Er der for flere tusinde kroners spiloplevelse i et spil med minier?

for mig er det et mere interessant spørgsmål om minier er fremtiden, når 3D print bliver mere mainstream ? Æsthetik er en del af spiloplevelsen ligegyldigt hvad og vi har vel alle mødt spil der har haft nydt godt af opgradede componenter. For mig er det ikke særligt vigtigt med minier. De kan faktisk irritere mig , fordi jeg hellere vil se dem malede.

Minier egner sig fint til stretchgoal på kickstarter. Men kickstarter er for mig bare betaversion af spil, altså ikke noget jeg behøver at følge med, før beta er overstået.
Men når vi kikker på større mainstreamspil, er der så bedre forretning i at lave dem med minier fra starten, eller at lade minier og andet lir være tilkøb?

NB Nå ja og længe siden jeg har været aktiv herinde. Bastardcafe- og studie har ædt mig i et stykke tid.
by jondifool
Tue Sep 01, 2015 8:59 am
Forum: Designerforum
Topic: Jumping Frog
Replies: 10
Views: 12166

Re: Jumping Frog

har du overvejet at kontakte den der gruppe af spildesignere der mødes ofte i kbh, bl.a på bastard cafe og muligvis stadig i blågårdens brædtspilsklub. tror at de på et tidspunkt kaldt sig "nordic game artisans " på facebook. Jeg ser dem ofte på bastarden teste spil. Der er f.eks en event her med et par af dem som essen forberedelse. https://www.facebook.com/events/1668762253410281/
by jondifool
Wed Aug 26, 2015 9:29 am
Forum: Få mere ud af dit spil
Topic: Terra Mystica
Replies: 4
Views: 8537

Re: Terra Mystica

jeps- spiller altid med udvidelserne , dog overvejer altid om bonus:shipping skal med ved begynder spil.

Bortset fra det er Fire and Ice- expansion nu oppe på version 4 af regel tweeks for shapeshifters and riverwalkers.

Shapeshifters v4: The cost the Shapeshifter SH power has been increased to 4 power / 4 power tokens, and using the power no longer generates any victory points. They also have to pay one VP for every power token they receive using their faction special ability.

Riverwalkers v4: Riverwalkers have to pay 2 coins when they unlock a new terrain on their wheel (starting terrain is free), 3 coins if it is another player's home terrain.


og der spores en tillid til at de kan være endelige, der snakkes også om at der vil blivet printet stickers til at klistre på.
by jondifool
Thu May 14, 2015 11:14 am
Forum: Ugens tema
Topic: Hvor vigtigt er det at vinde?
Replies: 11
Views: 9655

Re: Hvor vigtigt er det at vinde?

Det er blevet en del mindre vigtigt for mig at vinde end det har været , en stor del skyldes at en god ven lærte mig at der for ham var et vigtigere mål end at vinde, nemlig at blive husket. Det blev sagt i sjov , men havde end en vigtig pointe. Når man har en rimelig fast spillegruppe, så er erindringen om hvem der vandt hvilke spil rimeligt hurtigt overstået , også selvom man poster et resultat herinde. Men når der sker noget overraskende og uventet nok , eller et spil er særligt intenst så bliver det værd at huske, og have en erindring om og en historie der fortælles, i hvertfald internt i den gruppe, og måske også i det her forum.

Det har medført at jeg har bevæget mig væk fra stærk AP tendens over til mere flow især når jeg spiller et nyt spil første gang. Nu synes jeg at det faktisk er sjovere at afprøve en mere eller mindre tilfældig strategi, sammen med andre der gør det samme end det er at spille med folk der forsøger at knække koden med det samme med stærk AP til følge. Det bliver ofte et meget mere mindeværdigt spil for mig, især fordi at der også er plads til at par skøre Red Button moves når man er der i det mode. (den føromtalte ven havde en strategi med at reflektere over velmente analyser over hvad det optimale træk for ham var, ved at konstatere at det nok var rigtigt at det foreslåede var et- og rigtigt godt træk , men at det han gjorde istedet , havde han helt selv fundet på. Sagt med Autoritet og overbevisning har jeg oplevet at det udsagn trumfer ret meget snak.

Når et spil på bordet flere gange er jeg til gengæld stadig med på at spille for at vinde er et must, med strategi optimerings snak og moderate mængder af AP til følge. Jeg værdsætter bare i langt højere grad Red Button moves, simpelthen for den narrative værdi de ofte har i det lange løb.Ps (1. Flow vs Red Button er en term jeg hørte Richard Garfield introducere ved siden af killer, achiever , socialiser og explorer. 2. bemærk at ligesom der er grader af hvilke måder man synes det er ok at vinde på, så er der grader af ting det er ok at blive husket for. )
by jondifool
Thu Mar 12, 2015 4:16 pm
Forum: Arrangementer
Topic: The Gurus Present: Games om onsdagen
Replies: 0
Views: 2399

The Gurus Present: Games om onsdagen

Spil guruerne i bastard cafe er begyndt at lave introduktion af spil om onsdagen kl 19. Efter at have fået nogenlunde tjeck på at at servicere the causual segmentet af brætspillere, (med frivilige vagter torsdag til søndag), så er vi begyndt at kigge lidt på at sætte nogle gamers games op. Her er hverdag absolut bedre end de mere støjende weekend dag, (der kan dog godt risikere at være ligeså fyldt). I den sammenhæng var det måske noget for nogle af german games brugere at joine ind.

I onsdags (11/3-15) var vi 15 mennesker der spillede Terra Mystica- og havde fornemt besøg af Black Sea der som TM veteran var gæste guru. Tak for det. (15 tilmeldte og 18 måske på facebook gav 15 der mødte op og spillede TM ). Fremover kommer vi nok til at reservere vinterstuen til at spille i.

vi har lige nu planlagt følgende ( påske, fastaval og arrangement til anden side giver en blød start)

death of winter den 25 marts
https://www.facebook.com/events/1574413072838223/

alchemist den 15 april
https://www.facebook.com/events/1564231460494672/

Vi kan bruge at folk tager deres eget eksemplar af spillet med. Lige nu er der f.eks. 23 tilmeldte og 28 måske til dead of winter. Og jeg tror vi er oppe på have fremskaffet 3 eksemplarer.

Vi håber at fylde mange flere onsdage ud fremover, og er åbne for forslag til spil og temaer, og ser også gerne at folk hjælper med at introducere spil. Flere gæste guruer er hermed inviteret. Skriv gerne hvis du tager et spil med.

Opslag om nye events kan ses i bastard cafeens baglokale på facebook https://www.facebook.com/groups/bastardcafe/
og så smider jeg nok også en note i denne tråd.

og for dem der ikke ved det så findes bastard cafe i huset i rådhus stræde 13 , kbh og har åbent alle ugens dage fra 12-24(02 lørdag , søndag)
by jondifool
Thu Mar 12, 2015 3:44 pm
Forum: Indkøb, udsalg og tilbud i øvrigt
Topic: Among Nobles - Kickstarter
Replies: 6
Views: 5473

Re: Among Nobles - Kickstarter

Mon ikke man kan få en af folkene bag til at kommentere på det her inde ? jeg prøver lige morten !
by jondifool
Mon Mar 09, 2015 11:03 pm
Forum: Ugens tema
Topic: Er vi inde i en gylden æra for brætspil?
Replies: 11
Views: 7565

Re: Er vi inde i en gylden æra for brætspil?

Kan helt klart følge jens i at kickstarter ændrer rigtigt meget i øjeblikket! Desværre i retning af mere og mere bling. Men jeg må jo også anderkende at det dækker et behov for at gå at glæde sig til noget, som vores tids fokus på instant gratification jeg ellers ikke giver plads til.

Når det så gælder spørgsmålet om brætspil er inde i en gylden æra, så vil jeg sige ja. Ja fordi at vi lige nu ser resultatet af at computer spil er blevet så mainstream at brætspillets kvaliteter kan forstås og værdsættes af snart alle, der kender skærmverdens begrænsninger. Så når det gælder interesse og udbredelse så er det klart Ja. Men om det så også betyder at vi har et større kvalitet af brætspil nu, det er sværere for mig at sige.

En af mine tvivlspunkter er alt den testning der sikrer et højere bund niveau på spil, men tager det også toppen væk?
by jondifool
Mon Jan 26, 2015 2:55 pm
Forum: Ugens tema
Topic: De 100 mest spillede spil i 2014
Replies: 16
Views: 10783

Re: De 100 mest spillede spil i 2014

Frouvne wrote: Fascinationen ved Loopin' Louie har jeg heller aldrig helt forstået. Men det er måske blevet lidt kult-agtigt at spille?!
Det er et fantastisk druk spil, desuden er det fint at spille med børn. Så det rammer fint en del geeks. Det bliver f.eks stort set permanent spillet hver aften og det meste af søndagen i Bastard cafe.