Lost Cities

Her har man som bruger mulighed for at anmelde, beskrive eller give sit førstehåndsindtryk af et spil
Post Reply
User avatar
Frouvne
10.000+ indlæg
10.000+ indlæg
Posts: 14621
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:09 pm
Favoritspil: Brass: Lancashire, Twilight Struggle, Gaia Project, Innovation, Dominant Species, Crokinole, Steam, Spirit Island, Amun-Re, TMB
Location: 2900
Has thanked: 460 times
Been thanked: 654 times
Contact:

Lost Cities

Post by Frouvne »

Lost Cities er et hurtigtflydende 2-spillers spil med enkle regler, som er nemme at lære. På midten af bordet lægges en plade med 5 farvede felter et for hver ekspedition. Kortene blandes og hver spiller får 8 kort. Kortsættet består af 60 kort fordelt på 5 farver svarende til farverne på pladen. I hver farve findes værdierne 2-10 foruden 3 håndtryk.

Spillerne har tur på skift. I sin tur lægger man et kort ned på sin egen side af pladen. Man har mulighed for at starte en ekspedition ved at lægge et kort i en ny farve eller fortsætte en ekspedition ved at lægge et højere kort på en tidligere startet ekspedition. Desuden kan man kassere et kort ved at placere det på pladen.

Når man har lagt ned, trækker man et kort op fra bunken eller fra midten (dog må man ikke tage det kort op fra midten, som man selv har lagt ned i samme tur). Håndtrykkene skal lægges først i den farve ekspedition, som håndtrykkene repræsenterer ellers er de værdiløse. Håndtrykkene fordobler, tredobler eller firedobler værdien af point, der scores i ekspeditionen. Spillet slutter umiddelbart efter at det sidste kort et trukket op fra bunken. Hver spiller sidder nu med 8 kort på hånden, som ikke kan lægges ned.

Formålet med spillet er at få flest point. Når pointene til sidst tælles sammen, er det afgørende tal 20. Hvis en ekspedition (regnet sammen uden håndtryk først) giver 17 point, får man -3 point, fordi man ikke har formået at bringe sin ekspedition over 20 point. En ekspedition som sammenlagt giver 25 point, giver derfor 5 point. Hvis der ligger håndtryk i ekspedition, er det i disse eksempler pointtallene -3 og 5 som enten fordobles, tredobles eller firedobles afhængigt af om der ligger 1, 2 eller 3 håndtryk på ekspeditionen. Der tælles sammen for alle ekspeditionerne og pointtallet noteres. Der spilles tre runder og den der samlet har flest point, er vinderen.

Som nævnt er det et hurtigt og flydende spil. Det centrale i spillet er hurtigt at vurdere sine chancer, og tage den rigtige beslutning om man skal påbegynde en ny eller fortsætte en tidligere ekspedition, og samtidig holde flest muligheder åbne for at kunne bruge de kort, som trækkes op fra bunken. Tiden løber eller rettere bunken forsvinder hurtigt og hvis det ikke er muligt at få point i en ekspedition, skal tabene for ekspeditionerne samlet set minimeres.

Tip: Placer de 2 gange 8 kort nederst i bunken omvendt. Dette gør det muligt at se, hvornår man hver har 8 henholdsvis 4 kort tilbage at lægge ned. Det betyder, at man kan se, hvornår man endnu kan nå at lægge alle sine kort på hånden, uden ustandseligt at skulle tælle antallet af resterende kort.

Lost Cities er et spil, som vi har fået mange positive tilbagemeldinger på. Af 2-spillers spillene er det et godt spil at begynde med.

Der findes ingen tekst på hverken kort eller bræt.

Der foreslås i reglerne en variant for fire spillere, der dog forudsætter, at man har to sæt kort.
frouvne, administrator

Image
Post Reply