The Pilgrims’ Chronicles

Her har man som bruger mulighed for at anmelde, beskrive eller give sit førstehåndsindtryk af et spil
Post Reply
User avatar
Frouvne
10.000+ indlæg
10.000+ indlæg
Posts: 14621
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:09 pm
Favoritspil: Brass: Lancashire, Twilight Struggle, Gaia Project, Innovation, Dominant Species, Crokinole, Steam, Spirit Island, Amun-Re, TMB
Location: 2900
Has thanked: 460 times
Been thanked: 654 times
Contact:

The Pilgrims’ Chronicles

Post by Frouvne »

The Pilgrims Chronicles er en udvidelse til Bruno Faidutti og Serge Lagets Mystery of the Abbey. The Pilgrims Chronicles indeholder 12 kort og udkommer i forbindelse med messen i Essen i 2005. De 12 kort er fordelt som seks bog-kort (henholdsvis Scriptorium books og Library books) og seks begivenheds-kort (Event cards).

Bruno Faidutti kommer på sin hjemmeside med følgende eksempler på de nye kort:

A new corpse! (Event card)
Et lig findes under broen ved indgangen til klostret. Der rulles en terning og ud fra resultatet trækkes et kort med en mistænkt fra en af spillerne. Kortet placeres med forsiden nedad på broen. Hver gang en munk kommer ud af klostret i det resterende spil må spilleren kigge på kortet. Når alle spillerne har set kortet, vendes det om.

Escape Tentative (Event card)
Dette skrift indeholder den skyldiges flugtplaner om at stikke af med båd i ly af messen. Den skyldiges suspect card placeres på kirkegården ved krypten. Ved begyndelsen af den næste messe og ved alle efterfølgende messer rulles en terning. Er resultatet sort, slipper den skyldige bort. Hans identitet afsløres og spillet afsluttes.

Racy illuminations (Scriptorium book)
Kortet beholdes på hånden. Når spilleren med kortet møder en anden munk, som han ønsker at trække et tilfældigt suspect card fra, giver han dette kort i bytte. Spilleren der har modtaget kortet på denne vis, kan siden selv anvende det på samme måde.

Calumnious denunciation (Library book)
Du anvender bibliotekets afsondrethed til at forfalske et dokument, der inkriminerer en gammel fjende. Du skriver i hemmelighed navnet på en af de mistænkte. Hvis en anden spiller anklager den mistænkte, der er nedfældet på skrift, for at være den skyldige og den pågældende ikke er den skyldige, modtager du 4 points.

Yderligere varianter

For et forstærket tema:
Før spillet starter fjernes et suspect card fra spillet og placeres med forsiden opad for foden af klippen under klosteret, så den afdøde munk har et ansigt og et navn. Hvis man spiller på denne måde placeres man et færre kort i parlatorium end reglerne angiver.

For yderligere strategisk spil:
Ønsker man et mindre kaotisk spil, kan man modificere reglerne på følgende vis:
- Biblioteket holdes aflukket
- Alle event cards fjernes fra spillet
- En spiller med to bøger i hånden må ikke gå ind i Scriptorium.

For et hurtigere spil:- Anvend reglerne for hvordan man rykker og afholder ture med seks spillere.
- Fjern Matins Mass kortene og start med Laud kortene.
frouvne, administrator

Image
Post Reply