Tid
Det er vigtigt at spillet spilles på tid. Uden en tidsbegrænsning på hver spillers tur, er det simpelthen kun et spørgsmål om at slå heldigst. I reglerne er det nærmest sneget ind som en lille sidekommentar, og det fremgår at man skal have mellem 10 og 60 sekunder, og en spiller skal fungere som tidstager. Men de har langt fra specificeret hvad man skal nå at lave i de 10 til 60 sekunder, hvilket har resulteret i alt fra "man skal nå alt" til "den tid man må bruge på at flytte sin bil".
Den definition vi spiller med på Viking-Con, Rubicon og Djengis Con er:
1) Forrige spiller nulstiller uret
2) Du bestemmer dig for hvor mange terninger du vil bruge (minimum den røde)
3) Du slår terningerne
4) Du bestemmer dig for om du vil bruge oversiden eller undersiden af terningerne, og i hvilken rækkefølge, og lægger dem ind i en boks i korrekt orden
5) Du flytter bilen, og tæller højt hvordan du bruger terningerne
6) Du nulstiller uret, og går tilbage til 1)
Alt dette skal du nå på den tid vi er blevet enige om. Typisk starter vi med 30 sekunder, og skærer 2 sekunder af i slutningen af den tur hvor den førende bil er kommet over målstregen.
Kun hvis der sker fejl, uret skal ændres, eller ved diskussioner stoppes uret, ellers bør det køre i en uendelighed.
Ur
Det er vigtigt med et ur der er godt til at tælle ned, og som nemt kan nulstilles. Jeg har prøvet med en lang række elektroniske æggeure, skakure, og spille ure.
Et gammeldags timeglas med sand fungere ikke. Det kan ikke indstilles, og der er ikke nogen alarm der fortæller om tiden er løbet ud eller ej, og det fører til unødige diskussioner.
De fleste almindelige elektroniske æggeure fungerer. Men ofte kan det være svært at nulstille uret hurtigt. Så hvis man har 30 sekunder, men kun bruger de 17 af dem, vil man være nødt til at vente de 13 sekunder før den næste spiller kan starte. Ikke særlig godt, men dog brugbart.
G8 Timeren var i mange år min foretrukne timer til Das Motorsportspiel. Den har store tal som er nemme at se, og en store central nulstillingsknap, som man næsten ikke kan undgå at ramme. Men den er i virkeligheden alt for avanceret, idet den kan indstilles til meget mere end man har brug for i spillet.

Desværre har det også vist sig at displayet ikke er verdens bedste, og efter noget tid forsvinder visse af stregerne. Jeg er på min tredje G8 Timer, og den er også begyndt at svigte.
DGT Cube lød som et godt alternative, med muligheder for forskellige indstillinger for forskellige spillere.

Men i praksis fik jeg den aldrig til at fungere.
Men så for nogle år siden kom der en App til Andriod telefonerne: Das Timer, som kan henter på BGG. Den er simpelthen så fantastisk simpel, at det næsten er til at græde over. Nogle telefoner dog lidt følsomme over for hvor hårdt man tapper skærmen, og i virkeligheden skal man bare berøre skærmen let for at nulstille. Og så har de fleste telefoner en tendens til at løbe tør for strøm når deres display er i brug hele tiden. Nogle spillere er også lidt ømme over for deres smartphones, men jeg har endnu ikke oplevet en telefon der er røget på gulvet, eller en skærm der er blevet knust.
Biler
De biler der kommer med spillet er udstillingsbiler fra Herpa. De ser flotte ud, men er lavet af tynd plastik, og med alt for mange detaljer. I mit tilfælde betød det at de efter et par spil begyndte at falde fra hinanden. Hækspoileren faldt af og hjulene faldt af, og så begyndte jeg at se mig om efter alternativer. Desuden var Herpa modellerne lige lovlig store til banerne.
Mine foretrukne biler er helt klar Micromachines. Man kan få alle tænkelige biler og andre køretøjer, så det burde kunne tilfredsstille enhver. De kan holde til at 6-årige drenge leger med dem, og så passer de størrelsesmæssige meget bedre til banerne.
Desværre er det ikke så nemt at finde de rigtige biler, så enten skal man prøve lykken i diverse legetøjsbutikker, på ebay, dba, guloggratis, eller på loppemarkeder. Loppemarkeder er der hvor man får mest for pengene, men man kan altså også risikere ikke at finde noget som helst brugbart.
Den fedeste samling af biler er helt klart Indianapolis 500 1996 Starting Grid, hvor man får 33 biler samt en pace car:

Den kan jævnligt findes på ebay, hvor der i skrivende stund er 6 sæt til salg til priser fra kr. 267,53 til kr. 1.899,81.
To be continued...